Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak počkej. Za kým teda takovou dálku po třech letech jedou, když jim je jedno, jestli budete doma? Tomu moc nerozumím. Oni se pozvali teda sami a ty jsi neměla to srdce je odmítnout? Tak musíš teď buď říct, že o jejich návštěvu za těchto podmínek nestojíš a jestli tě chtějí tak strašně vidět, že se můžete sejít někde v kavárně a bydlet můžou klidně v hotelu. Jako nechat u sebe bydlet tři dny úplně cizího člověka, zvlášť když nemáte místo, to bych neriskovala.
@MartinL45 to by určitě šla za mámou do práce a zeptala od ní klíče. Ve finále bych já byla ta špatná, že jsem jim neotevřela, případně schválně odešla před tím z domu
@Anonymní píše: Více
Tak pokud bydlíš s mámou a máma je pozvala nebo s návštěvou souhlasí, tak to musíš respektovat. Píšeš tu polopravdy…
@Buba mara to že nebudeme doma, myslela tak, že budeme tehdy v práci. Chtěli přijít před pár měsíci během týdne, tak jsme jí psali, že budeme v práci, že co tady budou sami dělat, tak že to nevadí, že budou sami. Nyní schválně chtějí přijít o víkendu, abychom tento argument použít nemohli. Ona musí cítit, že ji tady nechceme. Dříve se i urazila, nyní je neodbytná
Ja tomu asi nerozumim, jedna se o sestru, kterou ty nechces videt? Maminka bydli s vami, ze se bojis toho, ze vlastni dite neodmitne a ze ji da klice?
@WERISKA za oběma, za kámoškou a za tátem, od kterého chce peníze. Bydlet chce však jen u nás
Tak kolem toho nedelej takove tanecky a normalne rekni, at se nezlobi, ale ze hotel nikomu delat nebudes a at se zaridi podle sebe? Ty nejsi povinna nekoho hostit. Nespolehej na to, jestli nekdo neco citi nebo neciti a normalne se ozvi, ze proste NE. A pokud se zase urazi, tak jenom dobre, ne? ![]()
@MartinL45 nepozvala ani nesouhlasila. Vždy jí odepisovala, že se jí to nehodí s prací, nemají zde místo a pod. Mezi řádky se dalo číst, že nechce aby přišli. Ona sama to musela vědět, protože se několikrát urazila. Nyní je však přesvědčena, že přijdou, neboť nemá peníze
Tak pokud bydlíte sami, tak by neměl být problém dopředu oznámit, že u vás bydlet nemohou (a není třeba zdůvodňovat), že se s nimi jste ochotni potkat jedno odpoledne v kavárně/parku/jinde a na těch pár dní holt vyměnit zámek, aby je k vám nemohl nikdo pustit. Ale je otázka, jestli se vůbec pokoušet se sestrou ještě obnovovat vztahy a nabídnout aspoň setkání na neutrální půdě nebo ne.
Tvl vyjádři se normálně. Ty bydlíš s matkou? Pokud ano a matka je chce vidět, tak s tím nic neuděláš. Pokud je nechce vidět, tak je prostě pošlete pryč. Nebo co je za problém?
Tak jim na féra řekni aby nejezdili? Proč takový přetvářky?
@Silverine247 je to moje sestra a nechce ji tady ani máma. Ona však nemá srdce ji odmítnout, tak to zkoušela obklikami. Nepomohlo a teď se mi každý den stěžuje, co tady budou dělat, co jim bude vařit, kam s nimi půjde atp. Já bych neměla problém jí říct ať nechodí, ale když nejsme léta v kontaktu, bylo by zvláštní, že jí z ničeho nic napíšu tohle a ještě by si myslela, že jí bráním v setkání s rodiči. Proto jsem to chtěla řešit tím, že budu co nejméně doma. Když ji neumí máma odmítnout, tak ať si s ní na sílu tráví čas