Jak překonat nechtěnou návštěvu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2902
1.9.25 15:53

Tak počkej. Za kým teda takovou dálku po třech letech jedou, když jim je jedno, jestli budete doma? Tomu moc nerozumím. Oni se pozvali teda sami a ty jsi neměla to srdce je odmítnout? Tak musíš teď buď říct, že o jejich návštěvu za těchto podmínek nestojíš a jestli tě chtějí tak strašně vidět, že se můžete sejít někde v kavárně a bydlet můžou klidně v hotelu. Jako nechat u sebe bydlet tři dny úplně cizího člověka, zvlášť když nemáte místo, to bych neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 15:54

@MartinL45 to by určitě šla za mámou do práce a zeptala od ní klíče. Ve finále bych já byla ta špatná, že jsem jim neotevřela, případně schválně odešla před tím z domu

• Citovat
  • Upravit
33155
1.9.25 15:57
@Anonymní píše: Více

A jede za tebou, nebo za mámou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
1.9.25 15:58

Tak pokud bydlíš s mámou a máma je pozvala nebo s návštěvou souhlasí, tak to musíš respektovat. Píšeš tu polopravdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 15:59

@Buba mara to že nebudeme doma, myslela tak, že budeme tehdy v práci. Chtěli přijít před pár měsíci během týdne, tak jsme jí psali, že budeme v práci, že co tady budou sami dělat, tak že to nevadí, že budou sami. Nyní schválně chtějí přijít o víkendu, abychom tento argument použít nemohli. Ona musí cítit, že ji tady nechceme. Dříve se i urazila, nyní je neodbytná

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
1.9.25 16:00

Ja tomu asi nerozumim, jedna se o sestru, kterou ty nechces videt? Maminka bydli s vami, ze se bojis toho, ze vlastni dite neodmitne a ze ji da klice?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.25 16:01

@WERISKA za oběma, za kámoškou a za tátem, od kterého chce peníze. Bydlet chce však jen u nás

• Citovat
  • Upravit
806
1.9.25 16:02

Je to tvůj byt? nebo čí je to byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
1.9.25 16:03

Tak kolem toho nedelej takove tanecky a normalne rekni, at se nezlobi, ale ze hotel nikomu delat nebudes a at se zaridi podle sebe? Ty nejsi povinna nekoho hostit. Nespolehej na to, jestli nekdo neco citi nebo neciti a normalne se ozvi, ze proste NE. A pokud se zase urazi, tak jenom dobre, ne? ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.25 16:04

@MartinL45 nepozvala ani nesouhlasila. Vždy jí odepisovala, že se jí to nehodí s prací, nemají zde místo a pod. Mezi řádky se dalo číst, že nechce aby přišli. Ona sama to musela vědět, protože se několikrát urazila. Nyní je však přesvědčena, že přijdou, neboť nemá peníze

• Citovat
  • Upravit
337
1.9.25 16:05

Tak pokud bydlíte sami, tak by neměl být problém dopředu oznámit, že u vás bydlet nemohou (a není třeba zdůvodňovat), že se s nimi jste ochotni potkat jedno odpoledne v kavárně/parku/jinde a na těch pár dní holt vyměnit zámek, aby je k vám nemohl nikdo pustit. Ale je otázka, jestli se vůbec pokoušet se sestrou ještě obnovovat vztahy a nabídnout aspoň setkání na neutrální půdě nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 16:05

@MartinL45 podnájem

• Citovat
  • Upravit
806
1.9.25 16:09

Tvl vyjádři se normálně. Ty bydlíš s matkou? Pokud ano a matka je chce vidět, tak s tím nic neuděláš. Pokud je nechce vidět, tak je prostě pošlete pryč. Nebo co je za problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34008
1.9.25 16:09

Tak jim na féra řekni aby nejezdili? Proč takový přetvářky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.25 16:13

@Silverine247 je to moje sestra a nechce ji tady ani máma. Ona však nemá srdce ji odmítnout, tak to zkoušela obklikami. Nepomohlo a teď se mi každý den stěžuje, co tady budou dělat, co jim bude vařit, kam s nimi půjde atp. Já bych neměla problém jí říct ať nechodí, ale když nejsme léta v kontaktu, bylo by zvláštní, že jí z ničeho nic napíšu tohle a ještě by si myslela, že jí bráním v setkání s rodiči. Proto jsem to chtěla řešit tím, že budu co nejméně doma. Když ji neumí máma odmítnout, tak ať si s ní na sílu tráví čas

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová