Jak přemluvit manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
30.9.20 13:35
@pohledzdruhestrany píše:
ale oni se již shodli, takže není třeba hledat něco třetí, jen zakladatelka změnila názor

A to se nesmí, změnit názor? Když dostanu nové informace nebo najdu něco, o čem jsem předtím nevěděla? Já bych zas nemohla žít s někým, pro koho společná dohoda znamená zafixování stavu na celý život, i když v tom jeden z nás bude nešťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.9.20 13:36

Dle toho co píšeš jsem na straně manžela. Dohodli jste, ty jsi souhlasila.
Měli jste oba nejspíš nějaké podmínky. Velikost bytu, blízkost obchodů, školy…
Který z těch bytů splňuje víc bodů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.20 13:38

Školka a škola je tam blíž, než v tom prvním bytě. Dítěti je rok, další neplánujeme. Tenhle byt byl vlastně můj ústupek, protože manžel řeší jen svoje pohodlí. Mít MHD pod okny a do večerky pár metrů a je mu jedno, že se naše dítě nebude mít kam do zeleně „rozběhnout“. Jak píšu, domluvili jsme se, já souhlasila. Ale jsem prostě máma a když může být něco lepšího pro moje dítě, na svým pohodlí ustoupím. Což není otázka druhého bytu. V dosahu tam je všechno jen trošku dál než v centru. Ale rozhodně to není zapadákov, kde by nic nejezdilo a nebylo..

Založila jsem tuhle diskuzi, abych nasbírala nějaké kloudné nápady/argumenty, ne kvůli odsudkům a hádkám a řečem typu „jsi špatná, neplníš dohody“. Žádnou dohodu jsem neporušila. Když manžel nebude souhlasit, berem první..

• Citovat
  • Upravit
21111
30.9.20 13:40
@Kassy píše:
A to se nesmí, změnit názor? Když dostanu nové informace nebo najdu něco, o čem jsem předtím nevěděla? Já bych zas nemohla žít s někým, pro koho společná dohoda znamená zafixování stavu na celý život, i když v tom jeden z nás bude nešťastný.

a já bych zase nemohl žít s člověkem, který je nestálý, nečitelný, nepředvídatelný a neplatí po něj žádné dohody…k čemu by potom byla KOMUNIKACE a společné dohody, když jde jen o páru nad hrncem, která se v okamžiku rozplyne?

s takovým člověkem nemá cenu nic plánovat a společně budovat, protože vše se může z okamžiku na okamžik změnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
30.9.20 13:41
@Lucy75 píše:
TY ses zamilovala do jiné možnosti
navíc nové a voňavé a v lepší lokalitě
sice menší, ale asi ne o tolik?
HELE - bydlím v centru a je to hell :cert: bez chalupy bych to nedala..
dej na INTUICI (mmch.dnes zde nové téma a přesně mi na tebe přilehlo)
nestěhuj se někam, kam nechceš a ještě k tomu obr-závazek hypo..
sedni si s mužem, jste dva a máte právo hlasování 50:50.. já Osobně za mne ti plně rozumím a volila bych tu novostavbu bokem, bude to tam krásné :srdce:

Taky bydlím v centru (Karlak) a je to božský. Všechno blízko a usetri to tolik času.. A to jsem zezacatku byla proti. když se mi chce do přírody velmi, jedu na Prokopské údolí :think: jinak si vystačím s botanickou zahradou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3077

Záleží na dalších okolnostech, jak holky výše již zmiňují - stáří dítěte, jsou-li v plánu další děti atd… Za sebe bych byla také raději v zeleni než v betonu. Pokud máte v plánu ještě další děti, tak argumentuj tím, že doma s nimi budeš ty a že by tě to na sídláku stálo psychické zdraví (což mě ano, nevím, co bych s dětmi dělala jiného než chodila na procházky do přírody, na hřiště atd.) Až děti odrostou, můžete byt prodat a sehnat něco jiného podle manželových představ, tím bych argumentovala já. Byt není dům a je snazší zaměnit za něco jiného v budoucnu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
@Anonymní píše: Školka a škola je tam blíž, než v tom prvním bytě. Dítěti je rok, další neplánujeme. Tenhle byt byl vlastně můj ústupek, protože manžel řeší jen svoje pohodlí. Mít MHD pod okny a do večerky pár metrů a je mu jedno, že se naše dítě nebude mít kam do zeleně „rozběhnout“. Jak píšu, domluvili jsme se, já souhlasila. Ale jsem prostě máma a když může být něco lepšího pro moje dítě, na svým pohodlí ustoupím. Což není otázka druhého bytu. V dosahu tam je všechno jen trošku dál než v centru. Ale rozhodně to není zapadákov, kde by nic nejezdilo a nebylo..Založila jsem tuhle diskuzi, abych nasbírala nějaké kloudné nápady/argumenty, ne kvůli odsudkům a hádkám a řečem typu „jsi špatná, neplníš dohody“. Žádnou dohodu jsem neporušila. Když manžel nebude souhlasit, berem první..

uzavřela jsi dohodu a nyní sbíráš argumenty, abys mohla manžu vysírat, opravdu je mi ho líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22582
30.9.20 13:42

A ten projekt je zatim jen na papire? Kousek od bytu, co jsme kupovali pred 5 lety byl taky projekt. Za byty lidi zaplatili zalohy a byly to byty o dost levnejsi, nez jsme kupovali. Po roce lidem vratili zalohy a doted se ani nekoplo. Za ten rok ceny bytu v okoli stouply o 700tis., takze kdo dal zalohu a rok cekal, tak na tom dost prodelal. Je to znamy developer, co uz toho tady v Praze postavil hodne, takze ani na to nejde spolehat. Sla bych radeji do bytu, ktery uz stoji a mohu si ho prohlednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.9.20 13:43

@ZuzaM 10 minut pěšky je hodně…? 8o. Fakt se přestávám divit, že dnešní děcka jsou obézní, když rodiče uvažujou takhle. Do ochodu se dá dojet autem, nepotřebuješ tam denně a dítě nepotřebuje kroužky, pokud má možnost venkovní aktivity s kamarády.
Zakladatelko, manželovi bych vysvětlila, že nemůže sobecky koukat jen na sebe, jste rodina, máte dítě a tomu je potřeba se přizpůsobit.

• Citovat
  • Upravit
4311
30.9.20 13:44

Jo a porovnávat můžu, ptž před tím jsem žila pulroku v novostavbě na okraji, krásný park, jezírko a rybičky to ano, ale centrum zatím bych nemenila. Možná ptž jsem mladá, centrum je mnohem pohodlnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
30.9.20 13:44
uzavřela jsi dohodu a nyní sbíráš argumenty, abys mohla manžu vysírat, opravdu je mi ho líto

Ty jsi nikdy na nic nezměnil názor? My žijeme v bytě po oboustranné dohodě, manžel teď chce barák, mám ho zastřelit, že po 5 letech změnil názor?

• Citovat
  • Upravit
17307
30.9.20 13:45
a já bych zase nemohl žít s člověkem, který je nestálý, nečitelný, nepředvídatelný a neplatí po něj žádné dohody…k čemu by potom byla KOMUNIKACE a společné dohody, když jde jen o páru nad hrncem, která se v okamžiku rozplyne?s takovým člověkem nemá cenu nic plánovat a společně budovat, protože vše se může z okamžiku na okamžik změnit

Jen chci připomenout, že zakladatelka je žena. Tyto vlastnosti má již ve standardní výbavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
30.9.20 13:46
@Altavista píše:
Ty jsi nikdy na nic nezměnil názor? My žijeme v bytě po oboustranné dohodě, manžel teď chce barák, mám ho zastřelit, že po 5 letech změnil názor?

a nevidíš maličkej rozdíl v pětiletym vývoji názoru a jeho změně pár dnů/tejdnů po uzavření dohody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
30.9.20 13:47
@zoidberg píše:
Jen chci připomenout, že zakladatelka je žena. Tyto vlastnosti má již ve standardní výbavě.

mě je to jasný, proto většina přispěvovatelek absolutně nechápe, jak tohle může někoho nas.rat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106477
30.9.20 13:48
ahá, tak u zakladatelky v rodině proběhla KOMUNIKACE, ten svatý grál a prvopočátek veškerého rodinného štěstí, výsledkem té K O M U N I K A C E je vznik společné DOHODY, ale najednou je vše úplně jinak a zakladatelka počíná vysírat, že dohoda se už najednou nelíbi, taková ženská si zasluhuje kopnout do P R D E L E :lol:

drsnaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria