Jak přežít svoji tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
14.1.17 10:19

Jestli vás žije 6 v bytě 3+1, tak to máš teda pevné nervy, že jsi to zatím vydržela. Já bych se tam teda ani nestěhovala. Asi bych počítala, že když jsem doma, budu vařit a uklízet. Ale ne na příkaz tchýně. A ohřát jídlo tchánovi, to si snad může udělat sám. Nic by mi to neudělalo, ohřát mu to, udělat kafe, ale aby mi to někdo nařizoval a hulákal na mě?! To bych pádila do garsonky a šůrovala jen po vás třech. Ozvat by se měl manžel - přítel. A makat, abyste se brzo odstěhovali. Jinak poradit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880

@Lady Bee no je to takove nejednoznačné. Ale ty vypsané domaci prace dela každá matka na mateřské-nakup, uklid, vysat, vaření. To mi jako teror neprijde. Posluhovat jim je uz neco jineho, ale zas kdyz tam bydlí a živí ji? :think: Me by se to taky nelíbilo, ale ja bxch tuhle situaci nedopustila.mno a kdyz chodi tchyně do prace, tak ji 8 hodin nikdo nekontroluje a muze si klidne nekam vyrazit apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30639

@lubinla1996 Radši bych bydlela v garsonce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
14.1.17 10:21

Já bych milé tchýni řekla, že prvně si budu dělat já svoje věci, budu s malou, půjdu na procházku, za kamarádkama. A teprve potom, jestli budu chtít a moci, tak i jí pomůžu.

To, že to aplikuje i na synáčka, je docela :pocitac:, asi si s ním prvně musíš promluvit.

A konečné řešení je odstěhování. Co nejdál, a vyměnit simku v telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.1.17 10:22

@Rakosnicek1983 copak pan otec nepracuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
@Rakosnicek1983 píše:
@Lady Bee no je to takove nejednoznačné. Ale ty vypsané domaci prace dela každá matka na mateřské-nakup, uklid, vysat, vaření. To mi jako teror neprijde. Posluhovat jim je uz neco jineho, ale zas kdyz tam bydlí a živí ji? :think: Me by se to taky nelíbilo, ale ja bxch tuhle situaci nedopustila.mno a kdyz chodi tchyně do prace, tak ji 8 hodin nikdo nekontroluje a muze si klidne nekam vyrazit apod…

Taky tomu moc nerozumím :nevim: domácí prace by dělala i ve svém… musí si to holka nějak zařídit s chlapem, když už si pořídili děcko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
@Ou píše:
@Rakosnicek1983 copak pan otec nepracuje?

Zalezi, kdo je otec.Ja to pochopila, ze maji jedinacka, neplnoleteho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
14.1.17 10:26

Jeste tu chybi vyjádření protistrany: „Syn ma dite s holkou, ktera nikoho nema, tak jsme ji vzali k nám, ale aby s něčím pomohla to ne.My je živíme, dojdu z prace a tam bordel, tak ji musim do všeho honit.Ona by nejradši trajdala s kamosi ve venku, to víte, je mlada a nevybourena. Takze mame v bytě o dva lidi vic, z toho je jedno batole, takze binec vsude a ja ji musim vsechno rikat, protoze sama od sebe by nesahla na nic.“ Tak a kde je pravda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
14.1.17 10:28
@Rakosnicek1983 píše:
Jeste tu chybi vyjádření protistrany: „Syn ma dite s holkou, ktera nikoho nema, tak jsme ji vzali k nám, ale aby s něčím pomohla to ne.My je živíme, dojdu z prace a tam bordel, tak ji musim do všeho honit.Ona by nejradši trajdala s kamosi ve venku, to víte, je mlada a nevybourena. Takze mame v bytě o dva lidi vic, z toho je jedno batole, takze binec vsude a ja ji musim vsechno rikat, protoze sama od sebe by nesahla na nic.“ Tak a kde je pravda :mrgreen:

v tom případě by odstěhování i pro tchyni byla úleva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
14.1.17 10:29
@Rakosnicek1983 píše:
Zalezi, kdo je otec.Ja to pochopila, ze maji jedinacka, neplnoleteho.

Jako že by zakladatelka byla o tolik starší, že by o svém příteli musela zdůrazňovat, že je neplnoletý, jo :nevim: to mi přijde taový divný, ale tady je možný už vše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
14.1.17 10:29

Předně jste si neměli pořizovat dítě, když jste neměli vyřešené bydlení.

Když už, tak pronajmou malý byt/garsonku. Jako šest lidí v 3+1, to je dlouhodobě neudržitelné, bez ohledu na povahu tchýně.

Nepíšeš nic o otci dítěte. Asi to bude pěkný mamánek. Takže se za a) odstěhovat, za b) začít osamostatňovat tatínka c) zvyknout si, že vyjmenované domácí práce jsou normální a běžné, a je je třeba vykonávat kdekoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
14.1.17 10:30

@Lady Bee spis je treba taky mlada, proto to zmiňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.1.17 10:31

@Rakosnicek1983 pravda je v tomto případě irelevantní. Zakladatelka se ptá, jak přežít tchyni. jak fungovat spokojeně jako rodina. Cesta je - postavit se na vlastní nohy.

Pokud by se tu ptala její tchyně, tak by odpověď zněla jinak - pravděpodobně směrem k jasnému vymezení kompetencí a k tomu, aby respektovala že jde o novou rodinu a v rámci možnotí je podporovala k tomu, aby se postavili na vlastní nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
14.1.17 10:32

Alespoň se to naučíš. Tyhle věci děláme doma všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
14.1.17 10:34
@Fjodorka píše:
Alespoň se to naučíš. Tyhle věci děláme doma všechny.

všechny je děláme, ale každá podle sebe, já si neumím představit, že bych takhle s někým domácnost sdílela
když už má člověk dítě, měl by být schopen se osamostatnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová