Jak přežít svoji tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
14.1.17 10:32

Alespoň se to naučíš. Tyhle věci děláme doma všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
14.1.17 10:34
@Fjodorka píše:
Alespoň se to naučíš. Tyhle věci děláme doma všechny.

všechny je děláme, ale každá podle sebe, já si neumím představit, že bych takhle s někým domácnost sdílela
když už má člověk dítě, měl by být schopen se osamostatnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.1.17 10:42

@lubinla1996 A co jsi čekala? Buď když chci založit rodinu, tak stojím na vlastních nohách, a nemusím pak řešit nějaké spolubydlenís tchýní. Nebo jsem ráda, že mám střechu nad hlavou, a makám na osamostatnění. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
14.1.17 10:44
@Elishka1 píše:
všechny je děláme, ale každá podle sebe, já si neumím představit, že bych takhle s někým domácnost sdílela
když už má člověk dítě, měl by být schopen se osamostatnit

Také si to neumím představit a takhle bych nebydlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
14.1.17 10:46

Odstěhovala bych se. Moje dvojče se po 25 letech rozvedla, šla s holým zadkem - její vina, podepsala souhlas, ale to je jiný příběh. Zpočátku byla v pronajaté garsonce, pak koupila byt 1+1 na úvěr, ne na hypotéku a splácí ze své minimální mzdy, spočítala si, že nájem byl větší než splátka. Je spokojená. Nedovedu si představit, že bych si takto ničila mladý život, manželství, pohoda nikde, dítě ti tak rychle vyroste, prostě ne. Je sama, ve dvou byste to určitě zvládli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
14.1.17 10:51

Zakladatelko, v první řadě nechápu, že si pořizujete dítě, když nemáte kde bydlet. Já už jsem spíše ve věku tchyní a upřímně, opravdu bych nebyla z takového soužití nadšená. Jako zatla bych zuby a nechala je u nás bydlet, ale je mi jasné, že dříve nebo později (spíš dříve) by jsme proti sobě se snachou stály jak dvě lvice. Tohle není dobré, trvalé společné soužití s rodiči jen narušuje vztahy. Doufám, že moji synové budou zodpovědnější. I tchyně potřebují svůj klid. Tolik z pohledu protistrany ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
14.1.17 10:52

Pokud tu rozepise vic reálií, da se poradit. Takhle nejde vydedukovat nic.Ma rodicovskou ctyrletou a chlap nepracuje (studuje)?Nebo ma treba tříletou a chlap vydelava? Pokud je finančně závislá na jeho rodine a sama si nezaplatí ani azylak, ma dve možnosti-sklapnout krovky a nedělat zlou krev nebo si s tchýni promluvit, ze je toho na nic moc, připadne ze nezvládá styl komunikace s ni atd-poprosit o shovívavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
14.1.17 11:00

Pokud mas v nicku svuj rok narozeni, dite jsi cekala v 18, ted mas 20, partner asi bude stejne stary. Asi jste nemeli nic nasetreno, tak jste to vyresili bydlenim u tchyne, ale dlouhodobe bydleni ve 3+1 v sesti lidech, proste nelze. Takze jedina rada postavit se na vlastni nohy. Ty mas rodicak nejspis na 4 roky, takze financne zadna slava, ani slovo o partnerovi studuje, pracuje? Hledejte podnajem, jinak to nebude fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
14.1.17 11:05

Samozřejmě, že tchýně je hnusná semetrika. Kdo to kdy viděl, aby mladé živila, poskytla jim střechu nad hlavou a chtěla po mladé paní, aby jí alespoň doma pomáhala! Skandální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
14.1.17 11:10

Tchýně se nezmění, jediné řešení je se odstěhovat, klidně do malé garsonky, aspoň tam budete mít svůj klid. Navíc, pokud váš bydlí 6 v bytě 3+1, tak se to podle mě nedá dlouho vydržet ani se skvělou tchýní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
14.1.17 11:13
@lubinla1996 píše:
Ahojte všichni. Založila jsem tuto diskuzi protože už mám opravdu velkou potřebu se minimálně vypsat jelikož mi má tchýně neustále zpestřuje život něčím radostným. Na úvod napíšu že žijeme v jedné domácnosti. Mám dvouletou dcerku a jakmile se narodila tak jsem bohužel přijala nabídku bydlet u tchýně jelikož mají byt 3+1 a já s přítelem jsme moc jiných možností neměli. Má tchýně je hodně zvláštní člověk. Nejenom že pořád nadává a buzeruje ale i když nemá důvod mi nic vytknout a je vše hotové tak dostanu sprda za to že nic nedělám. Péče o malou je jen nicotná záležitost. Domácnost je pro ni na prvním místě. O malou totiž není třeba moc pečovat dle jejich slov takže mám přez den spoustu času na to abych mohla dělat za ni všechno co se týká domácnosti a ještě posluhovat jejímu manžílkovi a synáčkovi který bude za chvíli plnoletý. Chce po mě tak strašně málo. Ráno musím vstát nakoupit, uvařit, vytřít, vysát, u toho zaměstnávat malou která je strašně aktivní, a pak vyprat pověsit vyžehlit a zase nádobí umýt a tak pořád dokolečka. Nemám právo na to jít sama ven. Je to špatné. Nemám právo si odpočinout nebo si nachvíli lehnout. Nemám právo mít své zájmy protože tím zanedbávám své povinnosti jako je posluhovat její familii. Takže všechno je na mě. Ona je schopná přijít z práce a zeptat se co si vlastně proboha celý deden dělala?? Ležela si a hrála sis na tabletu co?? Zase nic není udělaný a řev. Přitom je udělané všechno. Můj přítel je její mazlík své mamince neodporuje. Já mám atopický exém na ruce a pokaždé kyž strčím tu ruku do zasraného sava nebo jaru tak se mi to zhorší ale to taky nikoho nezajímá. V této rodině je totiž důležité jen jedno. Hlavně být doma až přijde tchán abych mu mohla nabrat a ohřát jídlo protože on jinak nejí a pak čeká na ni až přijde s práce nasraný že ta ženská co tu je neplní ženské povinnosti. Mít kamaráda? Neexistuje. Je to špatné protože mě chce na sex a já už jsem taková že mi to nevadí. Už mi z té ženské praskají nervy nenavidím ju!!! Máte doma někdo něco podobného?

A ty jsi nesvéprávná nebo co? K tvoji otázce, ne nemáme to tak asi nikdo. Seber se s malou a jdete bydlet jinam. Samozřejmě neni v pořádku, jak se tchyně chová, ale ty u ni bydlis!!! Takže se postav na vlastní nohy nebo se přestěhuj třeba k rodičům, ale neco s tím proboha dělej!!! Kolik ti je let, jestli se můžu zeptat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.1.17 11:25

@lubinla1996 ne,nemám doma nic podobného a nikdy bych nedovolila, abych takto dopadla. Apropo založila jsi diskusi, proč se nevyjadřuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
14.1.17 11:49

Zas dalsi trol. posledni dobou se to tu jima jen hemzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
14.1.17 11:52

Ani já to tak nemám, nikdy jsem s tchýněma nebydlela.. A asi bych si nenechala takto sr.. na hlavu. Chyba je sice v tchýni, ale hlavně ve tvém příteli, protože není schopen se za tebe postavit, a není schopen si s tebou najít jiné bydlení.. Takže bych se snažila hledat řešení v odstěhování a nastavení si mantinelů ve společné domacnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
14.1.17 11:52
@berry4 píše:
@lubinla1996 ne,nemám doma nic podobného a nikdy bych nedovolila, abych takto dopadla. Apropo založila jsi diskusi, proč se nevyjadřuješ?

Protoze dostala cocku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová