Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky v našem městě probíhá celoplošná deratizace a mě by zajímalo jestli nevíte, jakým způsobem se takhle hlodavci hubí. Jestli to je granulema a nebo nějakým postřikem. Chci to vědět kvůli tomu, jestli mám s dcerou radši zůstat doma a nevylézat ani na chodbu paneláku, v případě nějakého postřiku.
@Dana 07 Tipla bych to na návnady, postřiky se snad ani nedají na potkany použít. ![]()
No taky si nedovedu představit, jak bych postřikem zabila potkana
![]()
Já se v tom nevyznám, myslela jsem to tak, že se to nastřiká kolem zdí na zemi a to je odpudí, máte pravdu asi jsem to nějak nedomyslela, ale už mám strach ze všeho co naše město napadne, potom co jsem je viděla jak stříkaj dětské hřiště randapem.
@Dana 07 píše:
Já se v tom nevyznám, myslela jsem to tak, že se to nastřiká kolem zdí na zemi a to je odpudí, máte pravdu asi jsem to nějak nedomyslela, ale už mám strach ze všeho co naše město napadne, potom co jsem je viděla jak stříkaj dětské hřiště randapem.
Neboj, jen jestli máte psa, tak pozor dávejte. Roundup je taky super, no. ![]()
Taky u nas probiha celoplosna deratizace mesta. V rozhlasu jen hlasili, at si lidi daji pozor na domaci mazlicky. Jsme velke mesto, deratizace u nas probiha ruzne po meste snad mesic, takze nepocitam, ze by sluzby mest chtely, aby cele mesto bylo mesic zalezle doma ![]()
Ahoj, obnovuji diskuzi. Nevíte prosím někdo jak to funguje? Máme plošnou deratizaci města i paneláku.
@ArumLily0 píše: Více
tak u nás dají jed do sklepních prostor. Jestli i jinam, nevím.
Deratizace proti čemu? Nedávno jsme měli invazi mravencu v paneláku, deratizace probíhala v každém bytě. Deratizace hlodavců probíhá ve sklepních prostorách. Ale před, kdyby se myši/potkani vyskytly ve vyšších patrech, tak dají pasti do stoupaček.
Pokládají návnady - granule. V paneláku do sklepů, na veřejných prostranstvích většinou u popelnic, na trávníky ke křoví. Vždycky je tam cedule s upozorněním, že je tam položen jed proti hlodavcům. Hlavně kvůli pejskařům, aby nenechali psy běhat na volno.
Proti hlodavcům.
Já si naivně myslela, že je to něco,,extra"… Jed přece do paneláku může umístit například domovník a dát ceduli, ne?
Tak tohle je neco jineho, plosnou deratizaci vyhlasi mesto. A ten jed se da vsude naraz. A plati to mesto.