Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Joyeee píše:
@Hlaholice oni k nám teď nechtějí vůbec chodit, několikrát jsem je zvala, vždycky chtějí ať přijdeme my, což nás taky štve. A tchýně chce být prostě s malým za každou cenu sama bez nás, nechce být pod dozorem jak sama říká. Takže kdyby jich na syna bylo víc (ona, moje mamka a ještě švagrová), tak to by vůbec nechtěla. Nebo spíš by si malého urvala jen pro sebe a nikdo další by stejně neměl šanci.
U dárků k Vánocům trvala na tom, že musíme přijít my k nim 24.ráno, aby měl dárky pod JEJICH stromkem a trvala na tom, že si je tam musí hned i rozbalit, aby viděla reakci. Prostě si vydupala i to, že u nich si dárky rozbalí dřív než u nás doma, byly to jeho první Vánoce. Letos to všechno bude jinak a nic takového už nepřistoupíme.
tak na to bych vůbec nepřistoupila, u ročního dítěte fakt ne, ať si babky o 25. a 26. 12. dají kámen-nůžky-papír
@bublinek kdybys viděla jaký nátlaky a dohady kolem toho byly, letos už na to nemáme nervy, takže k nim půjdeme až po svátkách, ať se třeba zblázní.
@Joyeee Nepristupujte, jinak už to jiný nebude… Bych asi přemýšlela, co za mými zády dělá, že chce být s dítětem sama. Já teda nemam problem nechat dítě někomu na hlídání, ale tohle by mi přišlo divný, jsem se u nás nesetkala s tím, že by tohle po mně někdo chtěl.
@Joyeee píše:
@bublinek kdybys viděla jaký nátlaky a dohady kolem toho byly, letos už na to nemáme nervy, takže k nim půjdeme až po svátkách, ať se třeba zblázní.
a když jste podlehli nátlaku loni, myslíš, že nebudou tlačit i letos a nebudou přitvrzovat?
držím Ti palce abyste to ustáli a tlak se zmenšil a vy si oddychli
Ale taky se můžou šprajcnout a dávat vám to sežrat. Pak se musí nést následky.
Já se šprajcla proti diktátu a následky nesu a ráda. ![]()
@Hlaholice píše:
@Joyeee Nepristupujte, jinak už to jiný nebude… Bych asi přemýšlela, co za mými zády dělá, že chce být s dítětem sama. Já teda nemam problem nechat dítě někomu na hlídání, ale tohle by mi přišlo divný, jsem se u nás nesetkala s tím, že by tohle po mně někdo chtěl.
No právě, taky nechápu, co s ním chce dělat, že s ním potřebuje být sama. Taky pořád trvá na tom, že ho chtějí domů. Dáváme jim ho jen ven, protože nevidím důvod, proč si ho od nás z domova mají odvést k nim domu a pak ho zas přivést zpátky. Když už si ho někdo bere, tak ať ho vyvětrá venku ne? V tomhle jsou taky věčné rozbroje a pořád na nás tlačí. Vsadim se, že by ho doma začala učit na nočník, když ten nočník pořád tak řeší.
@bublinek píše:
a když jste podlehli nátlaku loni, myslíš, že nebudou tlačit i letos a nebudou přitvrzovat?
držím Ti palce abyste to ustáli a tlak se zmenšil a vy si oddychliAle taky se můžou šprajcnout a dávat vám to sežrat. Pak se musí nést následky.
Já se šprajcla proti diktátu a následky nesu a ráda.
Tlačit budou, s tím počítáme a už se těšíme na to, až jim řekneme, že letos bude mít Ježíška prostě první doma a k nim půjdeme až někdy 28, protože je chlap v práci, dělá na směny. Taky nás čekají narozeniny syna a chceme si udělat oslavu jen my tři, protože po loňské zkušenosti chceme být jen jako rodina. Tchýně se taky snažila všechno dirigovat a zas jsme byli akorát naštvaní. Takže oslava bude jen pro nás a oni ať mu pak přijdou jen normálně popřát.
@Joyeee píše:
Tlačit budou, s tím počítáme a už se těšíme na to, až jim řekneme, že letos bude mít Ježíška prostě první doma a k nim půjdeme až někdy 28, protože je chlap v práci, dělá na směny. Taky nás čekají narozeniny syna a chceme si udělat oslavu jen my tři, protože po loňské zkušenosti chceme být jen jako rodina. Tchýně se taky snažila všechno dirigovat a zas jsme byli akorát naštvaní. Takže oslava bude jen pro nás a oni ať mu pak přijdou jen normálně popřát.
tak hlavně vytrvejte, jste rodina, držím palce ![]()
@Joyeee píše:
No právě, taky nechápu, co s ním chce dělat, že s ním potřebuje být sama. Taky pořád trvá na tom, že ho chtějí domů. Dáváme jim ho jen ven, protože nevidím důvod, proč si ho od nás z domova mají odvést k nim domu a pak ho zas přivést zpátky. Když už si ho někdo bere, tak ať ho vyvětrá venku ne? V tomhle jsou taky věčné rozbroje a pořád na nás tlačí. Vsadim se, že by ho doma začala učit na nočník, když ten nočník pořád tak řeší.
Jo, to je možný. Tohle dělala jedna z mých babiček, že měla pořád pocit, že mi u sebe napraví, dokonce mi „slibovala“, že mě nechá sebrat sociálkou a budu bydlet s ní.
@Joyeee píše:
To já zas čekám, že zase bude chtít na Vánoce k nám a pak zase bude kvůli tomu jedna scéna za druhou. Narozeniny jsme letos oslavili v úzkém kruhu a taky to neproslo úplně hladce.
@Hlaholice píše:
Jo, to je možný. Tohle dělala jedna z mých babiček, že měla pořád pocit, že mi u sebe napraví, dokonce mi „slibovala“, že mě nechá sebrat sociálkou a budu bydlet s ní.
Fakt jo, to je strašný, nechápu to ![]()
@Joyeee To nechápe nikdo. A tchyně je ještě
silenejsi. V hodně ohledech jsou si podobné. Kolikrát když slyším řešit taťku věci ohledně babičky, tak je to jak přes kopírak s tím, co řeší manžel. A obě jsou úplně stejně ulhany.