Jak řešit oprsklé dítě na hřišti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
25.2.21 10:57
@tlustyhrosik píše:
@sakota chápu, že pokud to někomu nedošlo do teď, tak mu to nedojde ani teď. Pokud lezu na hřiště s balónem, kde je 10 děti, tak musím počítat s tím, že ty malé 3 létě děti přijdou a budou si chtít hrát taky. Jako zvedat balón nad hlavu a oprskovat se na ně „Deti, no nenatahujte se pro ten balón, já si chci házet se svým synem“, to udělá fakt jen slepice. Házet s balónem si tam jít kdokoliv může, ale buď se tam jde v čas, kdy tam nejsou děti a nebo se má počítat s tím, že ostatní děti si taky budou chtít hrát a nechovat se jak blbá. Nebo nelezu na hřiště, ale jdu si házet do parku, kde nebudou otravovat cizí děti. Naštěstí jsem měla s takovou blbkou cest jen 2×, jinak každý den na hřišti a normální super rodiče.
@tlustyhrosik píše:
@sakota chápu, že pokud to někomu nedošlo do teď, tak mu to nedojde ani teď. Pokud lezu na hřiště s balónem, kde je 10 děti, tak musím počítat s tím, že ty malé 3 létě děti přijdou a budou si chtít hrát taky. Jako zvedat balón nad hlavu a oprskovat se na ně „Deti, no nenatahujte se pro ten balón, já si chci házet se svým synem“, to udělá fakt jen slepice. Házet s balónem si tam jít kdokoliv může, ale buď se tam jde v čas, kdy tam nejsou děti a nebo se má počítat s tím, že ostatní děti si taky budou chtít hrát a nechovat se jak blbá. Nebo nelezu na hřiště, ale jdu si házet do parku, kde nebudou otravovat cizí děti. Naštěstí jsem měla s takovou blbkou cest jen 2×, jinak každý den na hřišti a normální super rodiče.

Ale jo, v pohode. Ale tvoje hlasky, ze na hriste se chodi prece kvuli sociaizaci a kdo nechce nijak moc interagovat tam nema co delat jsou proste fakt mimo. At si kazdy chodi na hriste proc chce, pokud dodrzuje pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
25.2.21 10:59
@Gabiiinka píše:
Vzpomněla jsem si na situaci, kdy můj vylezl na klouzačku, posadil se, ale neměl se k tomu, aby se sklouznul a za ním lezla holčička, cca dva roky a popostrčila ho. No, matka hned začala, jak se to nesmí, že to se nedělá, jak je to špatný atd. Tak ji s úsměvem řeknu, že to nevadí, že to alespoň malého „naučila“. No dostala jsem div ne vynadáno, jak je to hrozně nevýchovné a jestli já bych to svého nechala dělat, že si nemůže takhle zvykat se chovat atd. atd… Hrůza prostě no, jsem ze hřišť spíš vynervovaná, než že bych si to tam užívala. Asi jsem holt divná :D :roll: :roll: :roll:

Ono je to těžký, já bych taky hned napominala, že to nesmí dělat, ale kdyby mi ta druhá matka řekla, že v klidu, ať to neřeším, tak bych ji fakt nekarala :mrgreen: byla bych ráda, že je v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.2.21 11:01

@Peta02 jámám stejný pocit.. Můj kluk má 12 let a, dkyž si vybavím zpětně kolik milých ochotných - usměvavých maminek, a ted to nemyslím ironicky jsme potkávaly..
Ted mě to přijde, že s těma kyblíkama, by se pomlátily samotné maminky..
Já si vždycky vybavím, jak jsem byla malá, věk nevím předškolní dítě a jak za jednu kamarádku maminka běhala řešit problém typu, kde má křidy, vy jste ji je vzaly, přoč se posmíváš a říkáš to a to, a je pravda, že na toto vždycky vytáhneme, když se sejdeme party lidi z ulice, a vždycky..
Vzpomínáš na.. to byla ale můra :mrgreen: takže chápu, že si někdo brání sovje jídlo, a věci taška a tak, ale zase hřiště má být místo zábavy, a trochu veselí a ne nafouklých matek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.2.21 11:10

Ještě takové zamyšlení, jen co mě tak napadlo., Proč asi rhoamda dětí, třeba 20 sidokáže samo zahrát na školní zahradě vpohodě, třeba sem tam nějaké, ale dokáže a učitleky si můžou v koutě kecat, což souhlasím, protože takové to, dělje to a dělej ono, je lepší dohlížet za bezpečnost, ale at si dělají to svoje.. a pak
Dvě maminky na hřišti s dětmi a je zle.. Já má spíš pocit, že ty děti to tak neprožívají, ajk ty mámy :nevim:
Už jen když čtu…MOJE dítě,, tak bych řekla, dítě jako ostatní, někdy je hodné, někdy taky vyvede co se nemá, ale to se nevidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
26.2.21 07:11
@Sonmi píše:
U toho půjčování za mě jde o věk dítěte. Jako pokud by přiběhl cizí předškolák a chtěl brát mýmu dítěti koloběžku nebo tak něco, tak asi taky budu hledět divně.
Ale pokud batole na pískovišti sáhne po cizí bábovičce, tak to za mě fakt není něco k řešení. :nevim:

Tak pokud s tím nemá druhé dítě problém, tak jasně. Ale často se musí vyjednávat, protože i batole už má smysl pro vlastnictví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
26.2.21 07:21

@Janasas Protože ty učitelky mají na výchovu dětí vzdělání a vědí, že přehnaný protekcionismus je škodlivý. A nechávají děti, aby se učily své problémy řešit samy. A umí odlišit, co je a co není důležité, kdežto pro matku je vše, co se týká jejího miláčka, nejdůležitější na světě. Viz tato diskuze o věci, jež se odehrála před rokem. Na hřišti s vnoučaty si většinou sednu, popíjím kafe, opaluju se a občas kouknu, kde jsou. Tím pro mne péče končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
26.2.21 10:10

@inkakřivák tak ono možná ty děti by se lepší vyhrály, kdyby byly na oplocením hřišti- aby teda někde neutekly a matky seděly opravdu někde spolu na kávě při hřišti :mrgreen:.. I když se to bude zdát takové, že to ty matky flákají co posedávají, tak uipřímně můžu říct, že málokdy se stal problém, když jsem třeba s kamarádkou řešily svoje a děti si hrály. Jak se někde šlo a jiná máma s dětmi a už se řešilo, c o to druhé dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí