Averze k tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4932
31.7.13 09:52

@novo123 tak to je na facku :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
31.7.13 09:55
@Michaela1983 píše:
@novo123 tak to je na facku :cert:.

no, ale jí to přijde v pohodě. Navíc na tom svým pošahaným chování vůbec nic nezměnila ani po roce omezenýho kontaktu, takže já už se nesnažím. Nebudu se s ní fyzicky rvát o svoje děti :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
3451
31.7.13 10:15
@novo123 píše:
no, ale jí to přijde v pohodě. Navíc na tom svým pošahaným chování vůbec nic nezměnila ani po roce omezenýho kontaktu, takže já už se nesnažím. Nebudu se s ní fyzicky rvát o svoje děti :zed: :zed: :zed:

fyzicky rvát to jako doslova? 8o ale nedivím se já si taky pořád říkala nemyslí to zle, nemyslí to zle… ale jednou ten pohár prostě přeteče :cert:

@Michaela1983 píše:
@Verunecka289 no jenze u nas to bohutel uz vidim u netere. Ale taky si rikam, ze treba uz nebude mit cas na dalsi :). Svagrova ji spoustu veci toleruje, takze o to tezsi je rikat NE z me strany. Ale nastesti mam oporu v manzelovi, takze kdyz nefunguje moje NE jeho stoprocentne :mrgreen:. Mne to spis unavuje, ze to nestaci rict jednou a normalne.

jj to mě taky vadí to je pravda 8) mojí mamce to stačí říct jednou, max dvakrát ale tchýni to můžeme říkat stokrát a stejně je to kolikrát prt platný :roll: přitom kdyby to byla moje mamka tak jí to řeknu fakt maximálně dvakrát a víc se o tom nebavím, ale kk tchýni si to prostě tak moc natvrdo nedovolím no :oops: jo jednou vlastně jo ale to sem byla vzteklá nehorázně teda :cert: malej je nespací dítě - spí tak max. půl hodinky třikrát denně a to musí být pěkně napapanej, přebalenej… no a já mu dala najíst a můj si ho vzal odbrknout a říkám mu: pak ho dej spát… no na to tchýně že tada jako nee že ho bude chovat :roll: no můj jí ho samozřejmně dal že :roll: no a malej začal nehorázně vřískat a najednou jestli si ho vezmu a uklidním ho - tak jim říkám byli jste chytrý tak si ho uklidněte jak chcete 8) (nejsem žádná krkavčí matka trvalo to asi tak 2 minuty :) ) no a na to můj že už to neudělá že už mě příště poslechne… tak sem si ho vzala a byl klid a od té doby mám pokoj a co řeknu tak to tak prostě je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
31.7.13 10:23

No tak sme na tom v niecom podobne, tiez sa mi tchyne snazila urcovat co mam a nemam s dcerou robit a to sme ani nebyvali spolu, snazila som sa trpiet jej to, zlomilo sa to ked mi s trojmesacnou dcerkou zacala triast lebo plakala a ona ju nevedela ukludnit, to uz som nevydrzala malu vzala a manzel jej vysvetloval co je to shaken baby syndrome, neuspesne, zatala sa ze si vymyslame, vztah sa zhorsil a uz sa nenapravil.. :nevim: :nevim: ked sa odstahujete nebude ta to rozculovat kazdy den ale rozhodne to neprejde uplne.. ja uz k nej nemam doveru ani natolko aby mala deti bez dozoru ale u nas je toho viac.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
31.7.13 10:23

@Verunecka289 nikdy jsem se k fyziskému přetahování o děti nedostala, ale to vždycky jen proto, že jsem se vědomě nechtěla dostat na tuhle úroveň komunikace, ale faktem je, že pokud bych chtěla prosadit svoje, tak bych to udělat musela. K tomu spaní, to znám, malej taky totálně nespavej a když tak za přesně dodržených podmínek. uložím ho a modlím se, aby usnul a tchýně tam každou minutu leze a kontroluje, jestli už spí, pak ho dvakrát vytáhne z postýlky, aby ho pochovala a po 20 minutách se strašně diví, že nespí a abych s tím jako něco dělala - no, na ranu! Normálně to řekneš 100×, aby tam nechodila a nerušila ho a ona si stejně dělá, co chce, to bych musela ty dveře zatlouct a ji přivázat z židli :mrgreen: :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12658
31.7.13 10:27
@mischelinka píše:
Holky, já teda doufám (/a modlím se za to, protože mám 2 syny), že ke mě jednou nepřestanou jezdit jenom proto, že jsem jejich maličkého pochovala, v 7 měsících nakrmila buchtou apod. Beru to tak, že rodiče vychovávají a babičky rozmazlují, když nechci, ať mi tchyněčka něčím dítka krmí, tak jí to řeknu a jsem naopak ráda, když děti pochová (i když řvou) a já si můžu v klidu vypít kávu bez vzpouzejícího mimča na rukách. Jo a dát buchtu v 7 měsících nepovažuju za katastrofu. dala, dala, no bože, pokud se mi to nelíbí, poprosím, ať příště nedává. Chápou, že jsou v buchtě věci pro mimčo nevhodné, sama se snažím krmit zdravě, ale mimču to pro jednou rozhodně neublíží. Nic, jdu se modlit za tolerantnější snachu, co mi styk s dítkem dovolí a bude třeba ráda, že budu ochotná hlídací babča :jazyk:

dat buchtu v 7 mesiacoch bez toho aby sa matky spytala ti pride ok??? mne rozhodne nie.. :roll: :roll: takze ak to spravis, nemozes byt prekvapena ked matku dietata pekne nastves :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4144
31.7.13 10:30
@pata308 píše:
dat buchtu v 7 mesiacoch bez toho aby sa matky spytala ti pride ok??? mne rozhodne nie.. :roll: :roll: takze ak to spravis, nemozes byt prekvapena ked matku dietata pekne nastves :zed:

mě to přijde taky moooc brzo dát v 7.měsících buchtu..takové dítě má mít jinou stravu a ne těžkou buchtu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
31.7.13 10:35
@madanga píše:
mě to přijde taky moooc brzo dát v 7.měsících buchtu..takové dítě má mít jinou stravu a ne těžkou buchtu..

prave a hlavne ta matka vie lip co dite ji, moj 17 mesacny neji buchty ani teraz.. neje cokoladu a tak, no to je stale kecu okolo toho :-D hlavne ale ani jedna babicka mi nesmie urcovat co bude moje dieta jest, na to som tu ja.. :think: po ani jednej hlidani nechci, takze ak oni deti na hlidani chcu, musim vediet ze moje podmienky dodrzia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4144
31.7.13 10:39
@pata308 píše:
prave a hlavne ta matka vie lip co dite ji, moj 17 mesacny neji buchty ani teraz.. neje cokoladu a tak, no to je stale kecu okolo toho :-D hlavne ale ani jedna babicka mi nesmie urcovat co bude moje dieta jest, na to som tu ja.. :think: po ani jednej hlidani nechci, takze ak oni deti na hlidani chcu, musim vediet ze moje podmienky dodrzia

to je to když jeden člověk si myslí, že jeho rady jsou těmi nejlepšími a přitom vlastně ubližuje dítěti..přesně jak říkáš pata308..matka by měla nejlíp vědět co její dítě smí a co ještě radši ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.Luciášice
31.7.13 10:45

Zakladatelko myslím, si že nemáš zrovna šťastnou povahu :nevim: Když ti něco vadí, dotyčnému to ani neřekneš, za svými pocity si nestojíš, ale v sobě si uchováváš každou malinkou křivdu a skládáš je na hromádku, ze které potom vznikne velká nenávist a averze. Upřímně si myslím, že si za to můžeš sama a naštvaná bys měla být hlavně na sebe. Kdybys ses už na začátku vůči tchýni vymezila, slušně jí určila pravidla a trvala na jejich dodržování, tak můžete dnes mít dobrý vztah. Nemám ráda chování, kdy se někdo tváří, že mu nic nevadí a za čas po vás „hodí nůž“,protože mu vadilo všechno, ale držel to v sobě :roll:

Tvoje přecitlivělost a to, že všechno zveličuješ(ano, buchta je špatně, ale JEDNOU se nic nestalo),myslíš na to, řešíš to, vracíš si to, posiluješ v sobě sebelítost a averzi ke tchýni-to všechno považuju za zbytečné komplikování situace z tvojí strany.

Psycholog ti určitě prospěje.

Společné bydlení nedělá dobrotu snad nikdy, nejsem jeho zastáncem. Vy se určitě odstěhujte.

• Citovat
  • Upravit
2642
31.7.13 11:00

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4144
31.7.13 11:00
@nepř.Luciášice píše:
Zakladatelko myslím, si že nemáš zrovna šťastnou povahu :nevim: Když ti něco vadí, dotyčnému to ani neřekneš, za svými pocity si nestojíš, ale v sobě si uchováváš každou malinkou křivdu a skládáš je na hromádku, ze které potom vznikne velká nenávist a averze. Upřímně si myslím, že si za to můžeš sama a naštvaná bys měla být hlavně na sebe. Kdybys ses už na začátku vůči tchýni vymezila, slušně jí určila pravidla a trvala na jejich dodržování, tak můžete dnes mít dobrý vztah. Nemám ráda chování, kdy se někdo tváří, že mu nic nevadí a za čas po vás „hodí nůž“,protože mu vadilo všechno, ale držel to v sobě :roll:

Tvoje přecitlivělost a to, že všechno zveličuješ(ano, buchta je špatně, ale JEDNOU se nic nestalo),myslíš na to, řešíš to, vracíš si to, posiluješ v sobě sebelítost a averzi ke tchýni-to všechno považuju za zbytečné komplikování situace z tvojí strany.

Psycholog ti určitě prospěje.

Společné bydlení nedělá dobrotu snad nikdy, nejsem jeho zastáncem. Vy se určitě odstěhujte.

taky nejsem zastáncem společného bydlení s tchánovci..mám ráda svůj klid a režim, kdy si já udělám co potřebuji, jak a podle mého hlavně.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
31.7.13 11:32

@novo123 No tak samozřejmě záleží na tom jak to přesně probíhalo. Ale kde vzala svetr? To jim leze do pokoje a skříní? Prostě bych si vzala dítě na klín a rázně ji řekla, že ho oblékat nebude, že je teplo, popřípadě bych od ní odešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
31.7.13 11:49
@Anonymní píše:
U mě byl problém se ozvat. Nejradši bych se profackovala. A ozýval se za mě přítel. On i řekl, ať k nám dneska nechodí. Stejně ale přišla. Jak kdyby mluvil do dubu. Ona zkrátka neslyšela, když jsme jí něco řekli a opravdu by mě zajímalo, jak byste se zachovaly, kdybyste několikrát řekly, ať neposazuje, nepostavuje atd a ona by to stejně dělala. :nevim:

Patrně bydlíte v jejím baráku, nebo jste od ní přijímali jinou pomoc, tak si myslí, že má nárok vám do některých věcí kecat. Lékem je se skutečně odstěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
31.7.13 11:53
@Saman píše:
Ty se určitě uklidníš, když budete bydlet jinde, ale neřekla, že se averze nějak výrazně zlepší. Na tom musíš zapracovat ty.
To co píšeš, že tchýně dělala, není zas tak hrozného. Některé babičky takové prostě jsou, že se snaží pomáhat, ikdyž o to nikdo nestojí a jedou si podle svého na co byli zvyklí. Ale od toho jsi ty máma a dospělá ženská, aby jsi nastavila pravidla ohledně tvého dítěte. Neměla jsi tchýni dítě dávat, když jsi nechtěla. Odmítnout, vysvětlit to a je to. Neviděla bych problém jen v tchýni, ale taky v tvém jednání.
Říká se LÍNÁ HUBA, HOLÉ NEŠTĚSTÍ a koukám, ž to platilo a platí. Měla jsi jí to říct HNED a pokud by něco namítala, tak zase a zase a zase. Když jsi jí nic neřekla, tak si třeba myslela, jak ti tím pomáhá a že ti to nevadí :nevim: S tím posazování, buchtou - možná, kdyby sis od začátku dupala, tak by to nedělala, i když to těžko říct :nevim:

Ale to stěhování není špatný nápad, třeba to pomůže, abys měla zase lepší pohoed na tchýni. Ale asi to bude trvat dýl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová