Averze k tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2205
31.7.13 14:48
@novo123 píše:
@Lady Bee my s nima nikdy nebydleli, takže samostatné bydlení není spásou a v některých případech ani nic neřeší :-)

Pro nás tedy spásou bylo… ono opravdu záleží jaký pravidla si člověk nastaví hned na začátku, naštěstí mám přítele, který stojí za mnou a sám se v ní dost zklamal, takže hned ty pravidla fungují líp když si přítel dupne, tak to prostě tchýně respektovat musí. S ní to bohužel jinak nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
31.7.13 14:51
@novo123 píše:
@Lady Bee my s nima nikdy nebydleli, takže samostatné bydlení není spásou a v některých případech ani nic neřeší :-)

Ale jak řikáš, v některých případech to řešení být nemusí, tchýně v tom může nadále i pokračovat, jsou vynalézavé :lol: opravdu si myslím, že dost záleží na muži, pokud jeho mamulka vidí, že takhle teda ne a je neoblomný, tak hodí zpátečku a přehodnotí, ale nevim jak moc je tahle mamulka hardcore :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
31.7.13 15:16

@Lady Bee tak u nás je na ni manžel už vysloveně hnusnej ( i já si občas řeknu, že je to moc) a stejně se nic nemění. Nevím, co si myslí, že tímhle přístupem dosáhne. Má tři děti (dvě dcery a syn), rodiny dcer se s ní vidí dvakrát ročně (Vánoce a její narozeniny) a návštěvy probíhají jako zaryté mlčení + vždy dopředu dostaneme od švagrových instrukce, která informace je tajná a nemá se profláknout :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2205
31.7.13 15:23
@novo123 píše:
@Lady Bee tak u nás je na ni manžel už vysloveně hnusnej ( i já si občas řeknu, že je to moc) a stejně se nic nemění. Nevím, co si myslí, že tímhle přístupem dosáhne. Má tři děti (dvě dcery a syn), rodiny dcer se s ní vidí dvakrát ročně (Vánoce a její narozeniny) a návštěvy probíhají jako zaryté mlčení + vždy dopředu dostaneme od švagrových instrukce, která informace je tajná a nemá se profláknout :mrgreen:

Jojo přesně, u nás to bylo obdobné, někdy mi to přišlo až přespříliš, pořád mě drželo to, ježiš je to máma, to už si asi dovolil moc, ale po čase jsem se mu přestala divit, s ní jiná komunikace nejde aby alespoň tak 20% pochopila :lol: a jak říkáš ty, za týden to stejně bylo pasé, jak kdyby se jí to vykouřilo z hlavy, nebo jestli to dělala naschvál, na tohle jsem nikdy nepřišla :lol: na její obranu, teď začla vnímat víc, tak snad jí to vydrží :lol: Takže taková rodinná idylka? :lol: No jo, maminka je u vás uragán, jak tak koukám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
31.7.13 15:24
@Lady Bee píše:
Jojo přesně, u nás to bylo obdobné, někdy mi to přišlo až přespříliš, pořád mě drželo to, ježiš je to máma, to už si asi dovolil moc, ale po čase jsem se mu přestala divit, s ní jiná komunikace nejde aby alespoň tak 20% pochopila :lol: a jak říkáš ty, za týden to stejně bylo pasé, jak kdyby se jí to vykouřilo z hlavy, nebo jestli to dělala naschvál, na tohle jsem nikdy nepřišla :lol: na její obranu, teď začla vnímat víc, tak snad jí to vydrží :lol: Takže taková rodinná idylka? :lol: No jo, maminka je u vás uragán, jak tak koukám :lol:

Asi vědí proč 2×ročně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
31.7.13 16:47
@pata308 píše:
dat buchtu v 7 mesiacoch bez toho aby sa matky spytala ti pride ok??? mne rozhodne nie.. :roll: :roll: takze ak to spravis, nemozes byt prekvapena ked matku dietata pekne nastves :zed:

já bych vnukovi/vnučce buchtu nedala, zeptala bych se, jestli může, ale hysterie některých mě baví. Myslím, že dítko je v pohodě přesto, že mělo kousek buchty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
31.7.13 16:48
@nepř.Luciášice píše:
Zakladatelko myslím, si že nemáš zrovna šťastnou povahu :nevim: Když ti něco vadí, dotyčnému to ani neřekneš, za svými pocity si nestojíš, ale v sobě si uchováváš každou malinkou křivdu a skládáš je na hromádku, ze které potom vznikne velká nenávist a averze. Upřímně si myslím, že si za to můžeš sama a naštvaná bys měla být hlavně na sebe. Kdybys ses už na začátku vůči tchýni vymezila, slušně jí určila pravidla a trvala na jejich dodržování, tak můžete dnes mít dobrý vztah. Nemám ráda chování, kdy se někdo tváří, že mu nic nevadí a za čas po vás „hodí nůž“,protože mu vadilo všechno, ale držel to v sobě :roll:

Tvoje přecitlivělost a to, že všechno zveličuješ(ano, buchta je špatně, ale JEDNOU se nic nestalo),myslíš na to, řešíš to, vracíš si to, posiluješ v sobě sebelítost a averzi ke tchýni-to všechno považuju za zbytečné komplikování situace z tvojí strany.

Psycholog ti určitě prospěje.

Společné bydlení nedělá dobrotu snad nikdy, nejsem jeho zastáncem. Vy se určitě odstěhujte.

konečně to někdo vidí stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
31.7.13 17:30
@Anonymní píše:
Mám s tch. teda promluvit a říct „Po porodu ses chovala nevhodně, nenapadlo tě, že v šestinedělí chci hlavně klid a ne nezvané neťukající návštěvy 8× do hodiny, která jen přikazuje a nerespektuje mé soukromí. Já kráva se nedokázala ozvat a tak se mi k tobě vypěstovala averze a nesnáším tě.“ :?:Víte, píšete, že jsem se měla ozvat, ale kdybyste měli dětství jako já, tak vám slovo sebeúcta a zdravé sebevědomí nic neříká. :think: Až teď se učím mít se ráda a nenechat si od ostatních nic libit. Takže ano, měla jsem se ozvat, ale na druhou stranu tch. mělo dojít, že se chová opravdu špatně. I její kamarádky, které byly na návštěvě koukaly, jak se ke mně chová, jak kdybych nebyla nikdo a jen ona může rozhodovat o dceři. Jak mi stále přikazuje, jak dává najevo, jak se neumím postarat a jaká je dcera chudinka. Ta nenávist asi nikdy nezmizí. A nejhorší na tom je to, že teď všechno popírá. Přitom to přítel viděl a já si vše moc dobře pamatuju. Včera prý měla na krajíčku, protože ona je ta chudinka, která teď moc nevidí vnouče. Ale aby se ona vžila do mě nebo dcery, to už nedokáže. Nakonec se vše otočí proti mně a já budu v jeho rodině ta špatná. Uvidíte. :( Už teď mě určitě pomlouvá, kde se dá. Slyšela jsem, jak si stěžuje sousedce, že tam za ní nepřijdu. :zed: Cožpak mám chodit někam, kde mě nikdo nerespektuje a ještě si o mně myslí, ze jsem nejhorší máma, která potřebuje rozkazy? A to ona by jich pár potřebovala. Aspoň co se týče jejich hygienických návyků a nemytí si rukou po wc a přichodu domů, koupání se jen 2× týdně, čištění zubů jen ráno… Nerespektování mě a mých přání… :pocitac: Zkrátka jí nesnáším a kdybyvh neměla její vnouče, tak už jí nechci nikdy vidět.

Já tě chápu, ne každá je ranařka, co v šestinedělí nebo i později pošle tchýni někam ;) Ono na internetu má odvahu každý, ale v reálu je 100× horší se proti tchýni vymezit a ta tvoje vypadá jako těžká váha a velkej soupeř :)

A pokud jsi slušně vychovaná a navíc třeba introvert a citlivější povahy, tak máš problém učit starou ženskou slušnýmu chování, protože to nemůže skončit jinak než konfliktem a špatnými vztahy. A po porodu a s prvním dítětem člověk ani kolikrát neví, kde mu hlava stojí, má stres ze všeho nového a do toho řešit tchýni a nějaké souboje, tak je to poslední co potřebuje.
Navíc pokud čelíš manipulátorovi nebo hysterce, tak s tím si pořádně umí poradit málokdo, dokážou zblbnout hodně lidí.

Taky si myslím, že tchýně je ta co má mít rozum a vychování a jestli se časem naučíš se vymezit, stát za svým, bojovat za sebe a svoje dítě, tak to bude dobrý…

• Citovat
  • Upravit
2205
31.7.13 18:59
@mischelinka píše:
já bych vnukovi/vnučce buchtu nedala, zeptala bych se, jestli může, ale hysterie některých mě baví. Myslím, že dítko je v pohodě přesto, že mělo kousek buchty

No víš, ono zakladatelka uvedla buchtu asi jako příklad, nebo kdo to tu psal, ale přesně vím jak to chodí, buchtama a maličkostma to začíná. Tak ze začátku si člověk řekne, tak co, nebudu dělat z komára velblouda. Jenže začnou přicházet jiné věci, které se už hůře zkousávají a hlava to nebere 8o. Tak si pořád říkáte, je to starší ženská, nebudu jí napomínat, snad by měla vědět a je to matka mého muže/přítele, vydržím to, budu se chovat slušně, určitě jen přestřelila, to se stane. Samozřejmě logicky po tomhle ta druhá dotyčná osoba nabyde pocitu, že může všechno ( v tomto případě tchýně ). Takhle to chodí i u agresorů co týrají ženy třeba, jakmile neuděláte mantinely hned, v lepším případě neodejdete a necháte se řezat dál, násilník nabyde pocit, že může všechno, třeba vás i zabít. To uvádím jako pouze jako příklad…no a pak to mamince začíná přerůstat přes hlavu a už to nezvládá ukočírovat třeba tak jakoby to zvládla kdyby hned od začátku nastavila pravidla. Je to těžké, každý není ranařka jak tu bylo řečeno a ono je těžké napomenout staršího člověka, člověka ke kterému máte mí úctu, je starší, skoro všechny jsme tak vychované a ne každý to zvládne hned na začátku aby se z toho nestal začarovaný kruh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
31.7.13 20:03
@Lady Bee píše:
No víš, ono zakladatelka uvedla buchtu asi jako příklad, nebo kdo to tu psal, ale přesně vím jak to chodí, buchtama a maličkostma to začíná. Tak ze začátku si člověk řekne, tak co, nebudu dělat z komára velblouda. Jenže začnou přicházet jiné věci, které se už hůře zkousávají a hlava to nebere 8o. Tak si pořád říkáte, je to starší ženská, nebudu jí napomínat, snad by měla vědět a je to matka mého muže/přítele, vydržím to, budu se chovat slušně, určitě jen přestřelila, to se stane. Samozřejmě logicky po tomhle ta druhá dotyčná osoba nabyde pocitu, že může všechno ( v tomto případě tchýně ). Takhle to chodí i u agresorů co týrají ženy třeba, jakmile neuděláte mantinely hned, v lepším případě neodejdete a necháte se řezat dál, násilník nabyde pocit, že může všechno, třeba vás i zabít. To uvádím jako pouze jako příklad…no a pak to mamince začíná přerůstat přes hlavu a už to nezvládá ukočírovat třeba tak jakoby to zvládla kdyby hned od začátku nastavila pravidla. Je to těžké, každý není ranařka jak tu bylo řečeno a ono je těžké napomenout staršího člověka, člověka ke kterému máte mí úctu, je starší, skoro všechny jsme tak vychované a ne každý to zvládne hned na začátku aby se z toho nestal začarovaný kruh :)

souhlasím s každým slovem :potlesk: přesně takhle to je, pomalu to graduje a ani nevíte, jak se to stalo, ale ovládá vesele každý váš pohyb a cokoli, co se týká dítěte :palec: jedna z posledních kapek byla situace, kdy na rodinné oslavě komunikovala teta se mnou na jedné straně stolu a ptala se, jak malej jí, chodí a tak a tchýně z druhé strany stolu překřikovala každé mé slovo jako by někdo mluvil s ní, bylo to její dítě a navíc ho přece vychovává ona, tak proč se teta vůbec ptá mě :nevim: 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
novo123
31.7.13 20:04
@mischelinka píše:
já bych vnukovi/vnučce buchtu nedala, zeptala bych se, jestli může, ale hysterie některých mě baví. Myslím, že dítko je v pohodě přesto, že mělo kousek buchty

to není hysterie o buchtě, ale o tom, že někdo jiný rozhoduje o jídelníčku a posléze výchově a režimu dítěte :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
novo123
31.7.13 20:06

@mischelinka aby té hysterie nebylo málo, já jsem taky měla strach nechat tchýni s malým samotnou, když mě v pěti měsících nutila mu do mlíka rozpouštět čokoládu a nenechala si to vymluvit ani po měsíci, kdy jsem byla razantně proti (pak ji seřval manžel a byl konečně klid).

• Citovat
  • Upravit
27265
31.7.13 20:12

@novo123 hele a kolikrát jste jako malé dostali u babičky něco, co doma nebylo povolené?
Chápu že boje s tchýní jsou na několik let, ale opravdu je potřeba umět si dupnout a dupat pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
31.7.13 20:12
@novo123 píše:
souhlasím s každým slovem :potlesk: přesně takhle to je, pomalu to graduje a ani nevíte, jak se to stalo, ale ovládá vesele každý váš pohyb a cokoli, co se týká dítěte :palec: jedna z posledních kapek byla situace, kdy na rodinné oslavě komunikovala teta se mnou na jedné straně stolu a ptala se, jak malej jí, chodí a tak a tchýně z druhé strany stolu překřikovala každé mé slovo jako by někdo mluvil s ní, bylo to její dítě a navíc ho přece vychovává ona, tak proč se teta vůbec ptá mě :nevim: 8o :roll:

občas mi tihle lidi přijdou lehce nemocní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
31.7.13 20:15
@lleennttiillkkaa píše:
@novo123 hele a kolikrát jste jako malé dostali u babičky něco, co doma nebylo povolené?
Chápu že boje s tchýní jsou na několik let, ale opravdu je potřeba umět si dupnout a dupat pořád.

Já skoro pořád :lol: každý víkend ob 14dní :-D v neděli jsme přijeli domů a když jsem v neděli v noci neblila já, tak brácha :lol: já už chodila do školy, takže pondělky jsem se do školy moc nenachodila, protože jsem je problila :lol: taky vím, že tenkrát byla máma naštvaná dost, pak jsme si o tom povídali jako dospělé a že to pro ní bylo hrozný, že už nevěděla jak to babičce říct aby nás netláskala hovadinama, že pak dva dny problijem, no tak jsme tam pak dýl nebyli a po čase to pochopila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová