Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jančik píše:
@novo123 Neřekla jsem, že si má nechat všechno líbit, to v žádném případě, ale ono, když se ozve v začátcích a řekne své důvody, tak je to většinou tolerováno, byť si dotyčná myslí své. Ale nechat si všechno líbit a pak si stěžovat mi přijde trochu hloupé. A co si budem namlouvat, kolikrát jsou snachy horší, než samotné tchýně.
Kolikrát ano, ale model tchýně ježibaby je mnohem častější ![]()
@novo123 píše:
@Jančik to víš, že jo, veškerá vina je straně snachy, tak bychom se měli omluvit a odevzat své děti a domácnost do jejich zlatých rukouv mém případě by bylo vhodné jít loni na potrat s dvojčaty na její přání, jistě by byla spokojená
zrovna ty asi jednou budeš pěkně povedená tchyně…
jančik jenom napsala, že se měla zakladatelka s tchyní promluvit dříve a nedusit to v sobě a ty reaguješ hystericky - jasně, měla si nechat dělat na hlavu, jasně, měla jí dát děti ![]()
@Lady Bee píše:
Kolikrát ano, ale model tchýně ježibaby je mnohem častější
jo?
a jak se to stane?
vždyť ty „tchyně“ byly kdysi taky „snachy“
fakt bych vám nepřála, abyste se jednou nedozvěděly, že jste ježibaby, na které má snacha averzi a vnoučata už neuvidíte
@Bábrdl píše:
jo?
a jak se to stane?
vždyť ty „tchyně“ byly kdysi taky „snachy“fakt bych vám nepřála, abyste se jednou nedozvěděly, že jste ježibaby, na které má snacha averzi a vnoučata už neuvidíte
Víte a já bych vám nepřála aby vás někdo neustále ponižoval, dával vám najevo, že jste nežádoucí, opovrhoval vámi, citově vás vydíral, později z vás jen tahal prachy, kdy zjistíte, že jste akorát kasička apod… a víte co je nejhorší? To s těma penězma neudělala mě, ale svému synovi, udělala si z něj kasičku a příjem peněz, ale to je na dlouhý lokte. Takovou ježibabu bych nepřála ani své tchýni jako je ona
To je na delší vyprávění
Ano moje tchýně byla jedna z těch povedených snach
dodneška ze své tchýně tahá jen prachy a má jí taky jen jako kasičku, proč??? To tu vyprávět nebudu, citově jí vydírá kvůli určitým záležitostem, které se stali dřív, za který přítele babička, čili její tchýně nemůže, ale jak říkám, to je na dýl
Jak jsem řekla, všechny nejsou stejné, moje bývalá tchýně byla zlatá ženská
prostě tyhle typy tchýní musí být megery už od mládí a postupem stárnutí to v nich ještě graduje
Nebo se to v nich musí nějak zlomit třeba
fakt netuším a přesně jak tu bylo řečeno, nenechám si s*át na hlavu jen protože jednou taky budu tchýně, já mám svědomí čisté, dělala jsem maximum pro dobré vztahy. Bylo to málo, dost mi ublížila jako člověku, dneska už jí mám u zadku a já myslim, že to dobře ví a že si trošku uvědomila, že přestřelila a to hodně. Jinak vnoučata jí půjčovat budu pokud bude respektovat moje pravidla, stejně tak jako ty pravidla bude dodržovat moje matka, jen abysme měli jasno
Přeci jen, já budu zodpovědná osoba za to dítě, ani máma mého přítele, ani moje máma… ano dá se zkousnout dost věcí, pořád to jsou babičky, ale jsou určité hranice, které by se překročit neměli ![]()
@Lady Bee Některé ani nechápu, že dělají něco špatně, že opravdu dost přestřelily.
A když jim to taktně a jemně naznačíte, tak nechápou a radostně v tom pokračují. Nevím, zda jsou tak blbé nebo ta dělají schválně??
A nakonec jste vy ta špatná, protože ona byla vždy ve všem ta nbejlepší. A nejlépe k tomu ještě použít slzy, to je pak to pravé ořechové. ![]()
@Bábrdl píše:
jo?
a jak se to stane?
vždyť ty „tchyně“ byly kdysi taky „snachy“fakt bych vám nepřála, abyste se jednou nedozvěděly, že jste ježibaby, na které má snacha averzi a vnoučata už neuvidíte
A jinak, jak tak koukám, dost navštěvujete tyto diskuze a máte chuť bránit všechny tchýně světa, čili pro mě nejsou vaše příspěvky objektivní na to abyste mohla vést konverzaci, která má obě strany mince
A tak nějak mi došlo, že jste sama tchýně ![]()
**nejlepší
Ne, nepřestanu jí nikdy nenávidět. To opravdu nejde. Jsem úplný opak jí a proto mi asi tak nesedí a neporozumím jí. Přestěhovat se na druhý konec světa, na Vánoce jí poslat přání by bylo nejlepší řešení.
@Anonymní píše:
@Lady Bee Některé ani nechápu, že dělají něco špatně, že opravdu dost přestřelily.A když jim to taktně a jemně naznačíte, tak nechápou a radostně v tom pokračují. Nevím, zda jsou tak blbé nebo ta dělají schválně??
A nakonec jste vy ta špatná, protože ona byla vždy ve všem ta nbejlepší. A nejlépe k tomu ještě použít slzy, to je pak to pravé ořechové.
jojo slzičky
jinak ještě z mého soudku, moje tchýně měla nebo má, nevím jaký je aktuální stav
pomalu všechny nemoce světa a vyprávěla to na potkání
vyloženě proto aby byla politována
ze začátku jsem to zkousávala, ale ono když to slyšíte každý týden co zrovna má za nemoc a týden by bez doktora nevydržela, tak vás to začne trošku točit
protože já nesnášim hypochondry ![]()
@Lady Bee píše:
A jinak, jak tak koukám, dost navštěvujete tyto diskuze a máte chuť bránit všechny tchýně světa, čili pro mě nejsou vaše příspěvky objektivní na to abyste mohla vést konverzaci, která má obě strany minceA tak nějak mi došlo, že jste sama tchýně
Navštěvuju, abych připomněla, že tchyně je taky ženská. A že jednou i ten váš prcek přivede nějakou holku a z vás bude tchyně
Určitě ideální, úžasná - do momentu než zjistíte, že snacha má strašnou averzi, takže rodinu uvidíte tak na Vánoce.
@Anonymní píše:
**nejlepšíNe, nepřestanu jí nikdy nenávidět. To opravdu nejde. Jsem úplný opak jí a proto mi asi tak nesedí a neporozumím jí. Přestěhovat se na druhý konec světa, na Vánoce jí poslat přání by bylo nejlepší řešení.
A jak by se tobě líbilo, kdyby ti nějaké holka/kluk odvlekla dítě na druhý konec světa, protože „ti nerozumí a je tvůj opak“?
Tak se s ní nevídej, ale nebraň v tom jejímu synovi a vnoučeti.
No, ono mne zarazil hodně ten začátek, že s tchýni měla nádherný vztah a pak se to po porodu změnilo?
Co se teda změnilo? Řekla si snad zakladatelka - fajn, mám dítě a tchýni už nepotřebuju a své dítě si vychovám sama - a začala na tchýni koukat zpatra? Nebo si řekla tchýně - ha, má dítě, tak ji ho uzmu, protože je mladá a stejně prd ví, jak se dítě vychovává? Nádherný vztah se změnil jen proto, že si chtěla tchýně, jakožto babička malou pochovat, byla z ní unesená a mamince se to nelíbilo? Nevím, nerozumím tomu, buď si s někým rozumím a apřijímám ho takového, jaký je a pracuju na tom, aby ten nádherný vztah překonal všechny zkoušky, nebo si s někým nerozumím a tím pádem ani o žádný vztah do budoucna neusiluju. Nebo už jsme na tom tak špatně, že nám ani tak nejde o vztahy, které si vytvoříme a pokud se na mne někdo škaredě podívá, tak je po vztahu? Jak jsem psala, moje tchýně taky není žádný poklad, ale to jsem věděla už před narozením našich dětí. Neměly jsme spolu nikdy nádherný vztah a patrně ani mít nebudeme, ale jedna druhou respektujeme a snažíme se spolu vycházet hezky. Ne vždy se to daří, ale pro mne je lepší pocit, když vím, že jsem udělala všechno pro to, aby to bylo ok, než žít s pocitem, že jsem někoho odepsala, na základě pár jeho omylů. Nicméně, zakladatelko, je to tvůj život, dělej, jak umíš, třeba budeš za pár let v roli nenáviděnihodné tchýně a taky to nebudeš chápat.
Ale samozřejmě ti přeji, aby to tak nebylo ![]()
@Bábrdl píše:
Navštěvuju, abych připomněla, že tchyně je taky ženská. A že jednou i ten váš prcek přivede nějakou holku a z vás bude tchyněUrčitě ideální, úžasná - do momentu než zjistíte, že snacha má strašnou averzi, takže rodinu uvidíte tak na Vánoce.
A proč to máte zapotřebí to někdě připomínat? Já osobně to vím, že to jsou taky ženské, i kdyby to byl chlap, nerozlišuji, chlap nebo ženská, pokud se někdo chová, tak jak by neměl a přesahuje to veškerý meze slušnýho chování, respektu a vůbec všeho tohodle, tak je jedno jestlit to je tchýně, tchán, brácha, máma atd… bohužel tchýně s tímto mají všeobecně problém prostě, některé to hrotí na začátku, je to pochopitelné, než si člověk zvykne, že dítě je už dospělé atd a učí se to pomaleji, že je děcko v podstatě už nepotřebuje a jejich místo zabrala jiná žena. To chápu, určitě to budu mít stejné, až děti jednou vyletí z hnízda, jenže některé se s tím nesmíří nikdy a doženou to do takových extrémů, naschválů, intrik, že se nestačíte divit. Můj přítel sám řekl, že svojí mámu absolutně nepoznává, to co nám předváděla pro něj bylo nepochopitelné, ale u nás to byl trošku extrém. To nepřeji nikomu, můžu vám říct, že jsem se dostala do fáze, že jsem si řikala, že snad začnu chodit k psychologovi, až tam mě dostala
naštěstí jsme odešli dřív než to bylo opravdu potřeba
Takže se zamyslete, já myslím, že zde přítomné to vědí, bohužel jejich zkušenosti jsou takové, že se na ně dá jen pohlížet jako na osobu, která jim např. dělala 5let peklo, protože ty co jsou spokojené, sem do této diskuze určitě psát nebudou, takže sem nemusíte chodit a připomínat, jen si říkám, jaký máte vztah vy se svou snachou??? Ž e je sem chodíte bránit, neospravedlňujete náhodou sama sebe? Jen dedukce ![]()
@Jančik píše:
No, ono mne zarazil hodně ten začátek, že s tchýni měla nádherný vztah a pak se to po porodu změnilo?Co se teda změnilo? Řekla si snad zakladatelka - fajn, mám dítě a tchýni už nepotřebuju a své dítě si vychovám sama - a začala na tchýni koukat zpatra? Nebo si řekla tchýně - ha, má dítě, tak ji ho uzmu, protože je mladá a stejně prd ví, jak se dítě vychovává? Nádherný vztah se změnil jen proto, že si chtěla tchýně, jakožto babička malou pochovat, byla z ní unesená a mamince se to nelíbilo? Nevím, nerozumím tomu, buď si s někým rozumím a apřijímám ho takového, jaký je a pracuju na tom, aby ten nádherný vztah překonal všechny zkoušky, nebo si s někým nerozumím a tím pádem ani o žádný vztah do budoucna neusiluju. Nebo už jsme na tom tak špatně, že nám ani tak nejde o vztahy, které si vytvoříme a pokud se na mne někdo škaredě podívá, tak je po vztahu? Jak jsem psala, moje tchýně taky není žádný poklad, ale to jsem věděla už před narozením našich dětí. Neměly jsme spolu nikdy nádherný vztah a patrně ani mít nebudeme, ale jedna druhou respektujeme a snažíme se spolu vycházet hezky. Ne vždy se to daří, ale pro mne je lepší pocit, když vím, že jsem udělala všechno pro to, aby to bylo ok, než žít s pocitem, že jsem někoho odepsala, na základě pár jeho omylů. Nicméně, zakladatelko, je to tvůj život, dělej, jak umíš, třeba budeš za pár let v roli nenáviděnihodné tchýně a taky to nebudeš chápat.
Ale samozřejmě ti přeji, aby to tak nebylo
@Jančik píše:
No, ono mne zarazil hodně ten začátek, že s tchýni měla nádherný vztah a pak se to po porodu změnilo?Co se teda změnilo? Řekla si snad zakladatelka - fajn, mám dítě a tchýni už nepotřebuju a své dítě si vychovám sama - a začala na tchýni koukat zpatra? Nebo si řekla tchýně - ha, má dítě, tak ji ho uzmu, protože je mladá a stejně prd ví, jak se dítě vychovává? Nádherný vztah se změnil jen proto, že si chtěla tchýně, jakožto babička malou pochovat, byla z ní unesená a mamince se to nelíbilo? Nevím, nerozumím tomu, buď si s někým rozumím a apřijímám ho takového, jaký je a pracuju na tom, aby ten nádherný vztah překonal všechny zkoušky, nebo si s někým nerozumím a tím pádem ani o žádný vztah do budoucna neusiluju. Nebo už jsme na tom tak špatně, že nám ani tak nejde o vztahy, které si vytvoříme a pokud se na mne někdo škaredě podívá, tak je po vztahu? Jak jsem psala, moje tchýně taky není žádný poklad, ale to jsem věděla už před narozením našich dětí. Neměly jsme spolu nikdy nádherný vztah a patrně ani mít nebudeme, ale jedna druhou respektujeme a snažíme se spolu vycházet hezky. Ne vždy se to daří, ale pro mne je lepší pocit, když vím, že jsem udělala všechno pro to, aby to bylo ok, než žít s pocitem, že jsem někoho odepsala, na základě pár jeho omylů. Nicméně, zakladatelko, je to tvůj život, dělej, jak umíš, třeba budeš za pár let v roli nenáviděnihodné tchýně a taky to nebudeš chápat.
Ale samozřejmě ti přeji, aby to tak nebylo
Ona s ní tak nádherný vztah neměla. Sama později píše: „I když jsem ještě neměla důvod se jí stranit, tak mi u ní něco nehrálo. Nikdy jsem nebyla v její přítomnosti uvolněná.“
Prostě jí tchyně byla nesympatická od začátku ![]()
@Bábrdl píše:
A jak by se tobě líbilo, kdyby ti nějaké holka/kluk odvlekla dítě na druhý konec světa, protože „ti nerozumí a je tvůj opak“?Tak se s ní nevídej, ale nebraň v tom jejímu synovi a vnoučeti.
A co s tím má co společného? Teď nějak nechápu, kluk/holka pokud jsou dospělý tak se můžou rozhodovat sami kam půjdou a pokud chtějí následovat partnera, tak proč ne? S tímhle se rodiče vždycky musí smířit. A ten důvod protože ti nerozumí a je tvůj opak??? Kvůli tomu se určitě nikdo na konec světa nestěhuje a pokud ano a chce to tak i kluk/holka, tak se nedá nic dělat, ale pokud se nechá jen vodit od partnera a poslouchá na slovo kam půjde, tak se stala chyba ve výchově ![]()
@Lady Bee píše:
A co s tím má co společného? Teď nějak nechápu, kluk/holka pokud jsou dospělý tak se můžou rozhodovat sami kam půjdou a pokud chtějí následovat partnera, tak proč ne? S tímhle se rodiče vždycky musí smířit. A ten důvod protože ti nerozumí a je tvůj opak??? Kvůli tomu se určitě nikdo na konec světa nestěhuje a pokud ano a chce to tak i kluk/holka, tak se nedá nic dělat, ale pokud se nechá jen vodit od partnera a poslouchá na slovo kam půjde, tak se stala chyba ve výchově
Zřejmě to jen pisatelka zveličila ![]()