Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
štěnice - Praha
stinku jsem jeste neslysela, tak jsem se zas poucila
@Pipet píše:
Stínka a svinka jsou takoví ti „broučci“, co jim chlap říká autobusek, podle mě jsou to ovečky.
Coze ?
Ja Ti vubec nerozumim
Jaky autobusek ?
Severní Morava - borůvka
![]()
Edit. Jinak jsem neslyšela o žádném z výše uvedených
![]()
Příspěvek upraven 29.04.12 v 22:16
@Sisulík píše:juu to mi připomíná, když se mě tchán poprvé zeptal jestli chci k uzenýmu vejmrdu .. děsivě mě urazil - ale oni vejmrda říkají nastrouhanýmu křenu s jablkem … takže tak
Mně zase dostala kamarádka v Práglu, když jsme usínaly a já jsem jí řekla: Rožni! A ona: Teď a kde asi? Máš hlad nebo co?
Myslela si asi,že mám chuť na grilované sele ![]()
Jinak stran tématu: zatím máme +- 11 pojmenování ![]()
Plzeň- štěnice.
Stínky a svinky jsou ty hnusy ve vlhku pod kamenama (pravda, štěnice taky není žádná krasavice) ![]()
A říct mi někdo, že má raka pod nehtem, tak ho fakt lituju, takový neobvyklý typ rakoviny…
Už u podobné diskuze jsem si všimla, jak se často shoduje ve výrazivu západočeský kraj s východem, divný, co?
@Kakika píše:
Jo jo, to se škádlíme s tchánama. Oni, jestli si u nich dám vošouchy. Já jim na to říkám, že vošouchy nejím, ale jestli udělají bramboráky, tak ty miluju
Ovšem když jsem poprvé slyšela „nastevři“, tak mi to málem utrhlo uši. Naučila jsem je používat slovo pootevři
„nastevři“ mi trhá uši dodnes
![]()
@jabarka píše:
„nastevři“ mi trhá uši dodnes![]()
No tohle slyšet, to by bylo po mně
![]()
Pocházím od Zlína a teď žiju v Ostravě a něříkáme tomu nijak. Jako asi bych řekla fialový nehet, ale jedním slovem ![]()
Já teda říkám, že tam mám krevní sraženinu, popř. sraženou krev - Praha
![]()