Jak rychle převychovat dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
639
7.6.15 22:28

Ano, je nutný být dost rychlej. Já třeba používám obrázky při odchodu někam. Mám tam fotky míst, kam často chodíme na kroužku a ukazuju, kam jdeme. To hodně pomohlo. I při odchodu z hřiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29335
7.6.15 22:29

Taky mám dítě s opožděným vývojem řeči, co je extrémně tvrdohlavé a všechno je u něj na dlouhé lokte. Jednám s ním typem, ještě jednu pohádku a pak jde počítač spinkat. Když se začne vztekat, pošlu ho za dveře, když udělá něco fakt špatného nebo venku má jedno upozornění a pak na zadek a jdeme a nevšímám si ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.6.15 22:31

@Ya-ya a on ani třeba nekývne? Já se zeptám - chceš banán, ne nechci. Tak tady mám na svačinku ještě sušenky. Chceš sušenky? Ne… ok, budeš hlady, jelikož nic jiného tady nemám. (samozřejmě vím, že obě věci jí, ale to určitě víš taky, které věci tvé dítě jí). Nakonec si něco z těch dvou možností vybere a sní to. Taky nevyjmenovávám celou špajsku. :kytka: Někdy ti ani mluvící dítě neřekne, co by si na tu sváču dalo.
Nebo před něj dám v tomhle vedru vodu a řeknu, že dokud se nenapije, nejde si hrát na zahrádku. Tak to vypije a jde.

Na tom hřišti - skluzavkuje se, ok, sjeď ještě jedou skluzavku. Dělá bábovky? Ok, udělej ještě 2 bábvky a jdeme… Prostě podle toho, co zrovna má „rozdělané“

Prostě pracuji s tím, co mám… :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
7.6.15 22:31

@omites jo jo, ono najít střední cestu je někdy opravdu vyšší dívčí. A to ještě já mám doma dvě děti, které jsou naprosto odlišné a na každé platí upně něco jinýho :roll: Kdybych se s nima chtěla dohadovat podle těchto knížek, tak bychom trávili život dohadováním. Věřim, že by to nebavilo ani jednoho z nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.6.15 22:41
@Ya-ya píše:
ta komunikace je u nas velmi omezena, ukazuje a kyve akorat ne.ano z nej nemuzu dostat. takze co nechce vim.co chce to je horsi.ono asi i to porozumeni nebude uplne ok :zed: no je to na pytel

tak tohle je mi líto. Když vlastně neví co chce sám, těžce to z něj vypáčíš ty :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.15 22:42

Mužu říct, že to, že 3leté dítě nedokáže mluvit je opravdu vyčerpávající o to víc…sice řekne jo ne…ale to jsou jeho jediné srozumitelne slova…jinak si jede tu svoji…kolikrat i ja tapu…a on mi to bude říkat klidne deset minut švanhlalštinou i kdyz vi, že stejne nevim…treba venceni psa je u nas-adi e adi ts

• Citovat
  • Upravit
13141
7.6.15 22:44

Anonymní a co kdyby ukazoval obrázky? Když chce venčit psa, přinese kartičku pejska s vodítkem. Tohle by nešlo?

Já se někdy dívám na pomůcky pro autíky a když se mi něco zamlouvá, zavedu to i doma. Syn se třeba blbě orientuje ve dnech v týdnu. Ale je rád v obrazech. Zkoušíme tedy udělat takový týdenní přehled, co se vlastně kdy bude dít, na nástěnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
7.6.15 22:45

Ten náš umí jenom Ne. a používá ho i jako ano. Když je to důrazný, tak je to ne. Když je to zpěvavý, tak to může být i ano. Čert aby se v něm vyznal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.15 22:47

No on mi to právě furt bude opakovat po svem :-/ a to je na palici…tomu treba rozumim, le kdyz chce neco co nevim tak to bude jak kolovratek rikat dokd mu to neodkyvu…on pravenechce ukazovat, ale mluvit…ale po svym…

• Citovat
  • Upravit
13141
7.6.15 22:51

Bych zřejmě zas já opakovala, že mu nerozumím a tak mu nemůžu splnit, co on chce. Ukázala bych na kartičky a opakovala - ukaž, ukaž… Třeba by to pochopil.
Kartičky by samozřejmě musel znát. Tzn. jdu se psem ven, ukážu příslušnou kartičku… Je to běh na delší trať, ale třeba by se nakonec ulevilo oběma.

A nebo zkusit znakovat? :think:
Snažím se něco vymyslet. Nerada se vzdávám :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
7.6.15 22:53

@omites Tady ale vzniká nebezpečí, že když se dítě naučí používat kartičky nebo znaky, přestane se snažit rozvíjet mluvenou řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.6.15 22:55
@hanka.br. píše:
@omites Tady ale vzniká nebezpečí, že když se dítě naučí používat kartičky nebo znaky, přestane se snažit rozvíjet mluvenou řeč.

já mám jenom zkušenosti se znakováním u mého batelote. Ale on velmi rychle začal pak mluvit a znaky opustil.

Zřejmě víc poradí v té specce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
7.6.15 22:57

@omites Předpokládám, že batole nemělo poruchu komunikace ani opožděný vývoj řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.6.15 23:01
@hanka.br. píše:
@omites Předpokládám, že batole nemělo poruchu komunikace ani opožděný vývoj řeči.

přesně tak.

Jdu spát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
7.6.15 23:02
@Ya-ya píše:
ja se tomu branim, chci aby zacal mluvit ne nosit karticky.sice by to komunikaci asi ulehcilo, jenze to zase tahat vsude sebou? :nevim:

Jsou i aplikace na tablet, u některých jde namluvit výslovnost. Zase rozvoj komunikace rozvíjí i myšlení. Bez nejakeho spusobu,,reči" je těžké udržet úroveň intelektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí