Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje kámoška je Viktorie a říká se jí VIKI nebo PIPI ![]()
Jinak k dotazu - Nelíbí ![]()
Bibi je jak jogurt co se prodával za komoušů ![]()
Ahoj holky! ![]()
Čekáme holčičku a jsme už také rozhodnuti pro Bibianku. Zajímá mne, jestli jste s Vaším výběrem spokojené. Líbí se holčičkám? A nepřijde Vám, že má tohle jméno málo tvarů? Případně jak jim říkáte?
Moc děkuji, těším se na odpovědi ♥️ ♥️
Ahoj, taky bych se ráda zeptala na Vaše zkušenosti a reakce na jméno Bibiana. Toto jméno nikdo v okolí nemá, nerada bych, aby kvůli jménu byla terčem posměchu, ale moc se nám líbí. Jinak příjmení je běžné trojslabičné. Další alternativou je Bianka případně Emily. Jak malým Bibianám říkáte? Bibi? Biba? Bibianka?
Ahoj, my nakonec Bibianku dali. Je pravda, že okolí bylo celkem překvapené. Někomu se jméno líbilo moc, někdo se zkrátka divil, ale samozřejmě nikdo nějak negativně nekomentoval. To spíš já se doptávala, co na to říkali.
Každopádně to že je jediná, to se mi líbí moc. A asi stejně jako vy jsem měla strach, že jí nebudu mít jak říkat. Naše Bibi mne ale přesvědčila, že takové jméno neexistuje. Říkáme nejčastěji Bibi, Bibís, Bibianka, ale pak taky spoustou podivných přezdívek, co jsme ze jména vytvořili..
Dvě malé Bibi znám, tohle jméno se teď docela rozmohlo.. Každopádně na holčičkách se mi to líbí, ale na dospělou ženu mi tohle jméno prostě nesedí, nelíbí se mi. Z tohoto důvodu bych ho nedala.
@Anonymní píše: Více
Hezke jmeno, mě se líbí
Říkala bych ji Bibi, Bibinka, Bibianka.
Přesně jsem to chtěla napsat. Jmeno pro holčičku dobrý, ale dospělá ženská?
Naší sedmileté všichni říkají Bíba (jmenuje se Alžběta) v dospělosti už to snad nikdo říkat nebude ![]()
Dospělost je důvod, proč se naše holčička nejmenuje pouze Bibi, ale Bibiana. ![]()
Je ale pravda, že jsem četla o hodně mazlíčcích jménem Bibi.
To mne ale netrápí.
Bianka tanecnice u tyci a Bibiana neco lepsiho? Takove umelecke jmeno. Nojo, lidi se snazi o originalitu a nemaji kde brat ![]()
Jsem se dnes docetla, ze Babis ma Vivien. To je z podobneho soudku.
Ale treba takova Božena nebo Blažena, s tou byste vyhrali zebricek originalit mozna snaze. Je ro take od „B“ ![]()