Jak se vám líbí jméno Bibiana?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3559
14.4.24 21:08

Nelíbí se mi vůbec. Bianka nebo Emily je hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
14.4.24 21:48

Tak se jmenuje dcera Patricie Pagáčové.
Za mě hezké, originální jméno, které jsem párkrát potkala u sousedů na Slovensku. Holčičky různého věku na hřišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
14.4.24 21:52

Na Slovensku je jméno celkem běžné. Také jsem si všimla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
14.4.24 22:50

Setkavala jsem se s dospelou a bylo to zvlastni, moc jsem mevedela, jak ji oslovit. Bibiano je takove krkolomne, Bibi uz moc domacke. Jak Anicka. Nedala bych takove jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
15.4.24 02:22

Nelíbí se mi vůbec. Máme v okolí asi 12letou slečnu stejného jména, říkají jí Bibi…

• Citovat
  • Upravit
425
15.4.24 08:47

To hrozne zalezi, v jake socialni bubline zijete. Umim si predstavit, ze jmena jako Vivien, Bibiana a podobne davaji matky typu prodavacka s umelymi nehty, nebo nejaka dobre provdana krasavice. Takze chapu, ze tyhle zenske davaji sama jmena totho typu. akze ve sve komunite ta jmena nijak neobvykla nebudou, protoze to slysi kolem. Pak jsou zase „hipsteri“ a ty davaji casto takova ta „staroceska“ nebo historicka jmena (uz jsem slysela i klucici Hektor, Melichar…). A pak se nektera ta ze zacatku spis hipsterska jmena rozsiri a uz je davaji „vsichni“ (Anezka, Antonin) Takze podle me jmena lehce svedci o socialnim statutu rodicu - ikdyz je spousta jmen, ktera jsou neutralni pro vsechny.

Beata bylo za meho dospivani dost neobvykle jmeno. Teda jedna holka ze skoly se tak jmenovala, ale ta skoncila vzdelavani v 8.tr.ZS, takze neprilis prikladna jmenovkyne :) Moji mame se libilo ja jsem na nej tak zvykla, ze nemuzu ze sveho pohledu soudit, jak moc bylo neobvykle. Ale zrovna Mia nebo Vivien, Izabela… bych se fakt nechtela jmenovat. Zvyknout se urcite da, obzvlast ted v zaplave ruznych exotickych jmen :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
15.4.24 09:12

Mně se líbí. Takové zvučné. Trochu jako bys hrala na piáno nebo zpívala - bi-bi-á-na. Připomíná mi to úvod jednoho „Alegretto“. :D :palec:

A blbé řeči okolí neřešte. Náš první má jméno tradiční a stejně jsme si vyslechli, jak je ošklivé a jestli nechceme jiné. Druhý má trochu netradiční, tedy záleží ve které zemi, a to už nikdo ani nepípl. U staršího už rodina taky zapomněla, že se jim nelíbilo.

• Citovat
  • Upravit
5260
15.4.24 09:20

Mne se Bibiana libi, protoze se tak jmenovala moje oblibena hrdinka jedne knihy, tak jsem na to jmeno i zvykla. Bianka je proste Blanka a to se mi protivilo uz jako male, protoze mi to pripominalo blanku v mase. Nemluve o vtipech typu Blanka Panenska - to jsem si vzdycky gratulovala, ze tohle jmeno nemam. A Emily mi prijde jako, kdyz si nekdo chce hrat na honoraci. Mame Emu a Emilii, ale nee, my budeme mit neco lepsiho, a totiz Emily, protoze to zni vic svetacky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí