Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zakladatelko-pokud není hlídání, tak začni procházkama. Chůze by měla být rychlá a pokud možno bez zastavení tak hodinku.Aby tělo spalovalo tuky.Vem kočárek a jezdi-dítku se to jistě bude také líbit. Někde za vesnicí, nebo městem, podle toho kde bydlíš. A časem zjistíš, že pohyb vyhovuje, schází a třeba už bude i to hlídání i na jiný druh cvičení.
A strava třeba také půjde trochu upravit-ono ovoce při hubnutí je potřeba, ale omezené množství a jen dopoledne. Také jsem dříve když jsem měla hlad sáhla odpoledne či k večeru po ovoci s tím, že nemlsám a jím zdravě. Musli tyčinky jsou dosti energetické, zjistila jsem, že jedna tyčinka je celá svačina a ta by mě nenasytila. A také záleží na pitném režimu a zda jíš naprosto pravidelně, mezi jídly neuždibuješ vůbec nic-ani třeba zeleninu.
Mrkni na tyto stránky:
http://www.stob.cz/
tam je spousta zajímavých doporučení.
Zacit cvicit zacnes proste tak, ze se TED zvednes od pocitace a zacnes cvicit
Jak jednoduche ![]()
Taky pomahaji dlouhe prochazky s kocarkem ![]()
Mě teda donutil pohled od zrcadla mixovaný s pohledem na břišní převis v kalhotech a korunu tomu dal můj vzhled při manželských hrátkách, kde jsem ochotna akceptovat jako jediný třesoucí se element má prsa. Dokud se sama sobě dost nezhnusíš, tak ta motivace se hledá hůř. Mě chození do fitek a na lekce zumby atp. nepřinutí, nesnáším kolektivní pocení, takže makám teď doma podle DVD s Jillian Michaels, je to na 20 minut ( to si bez výmluv uděláme čas každá)a účinné. Prachy za permice do fitka raději utratím za nové hadry na mou novou zpevněnou postavu ![]()
Chodím do posilovny a k tomu mám doma Orbitrek. Pustím si na youtubku písničky a makám. Do posilovny jsem začala chodit s kamarádkou, ale teď chodím i sama, kdykoliv se mi to hodí. Na to, že jsem neměla až tak co hubnout (165cm na 56kg), se mi v pase ztratily 4cm a přes boky 3cm už po 6 týdnech cvičení. Vůbec jsem nechápala, jak to posilování perfektně funguje
. Takže doporučuju vybodnout se na nějakou zumbu a aerobik a začít posilovat.
Já jsem se donutila tak, že jsem se chodila 5× denně dívat do zrcadla, až jsem na svoje tělo začala být alergická…nejsem tlustá ale prostě to není to, na co jsem byla zvyklá. V těhotenství jsem přibrala 16 kg, 11 kg už mám dole (4 měsíce po porodu), 5 zbývá do původní váhy a ještě bych ráda 5 kg dala dolů. A ještě jsem pro motivaci zašla do obchodu, nakoupila jsem si krásná trička, kalhoty apod. ale v mé původní velikosti…leží mi ve skříni krásné oblečení, které neobleču (i když brzo už to půjde), to je pro mě taky velká motivace
A taky se chci líbit, to je základ ![]()
@74paja píše:
Zacit cvicit zacnes proste tak, ze se TED zvednes od pocitace a zacnes cvicitJak jednoduche
Taky pomahaji dlouhe prochazky s kocarkem
Jo, to jsem udělala včera, večer jsem se prostě sebrala a šla běhat. Ale u mě je ten problém, že se nedonutím dělat to pravidelně. Stačí aby jeden večer pršelo a já nešla a pak už se zas nedonutím začít ![]()
Tak já cvičím i doma doutí mě jedna věc…jdu se nahatá zvážit aby mi nenabíralo oblečení, zjistím že to je děs a když to samotné nestačí jdu si ještě nahatá stoupnout před zrcadlo a rázem je nálada na cvičení
![]()
Nejlepší je koupit si někam permanentku. Je spousta center, kde můžeš vzít prcka sebou - mají dětské koutky s hlídáním buď přímo v rožku cvičící místnosti, nebo u recepce před vstupem. Odkud si? Třeba by Ti někdo poradil kde je něco takového u Vás. Mě cvičení baví takže já tento problém s donucením moc nemám ale vím, že když má člověk permanentku všechny výmluvy jdou stranou a jde jí prostě „docvičit“.
Ahojky holky. Četla jsem vaše příspěvky v téhle diskusi a nabízím jednu schůdnou možnost. Právě pro maminky, které nemají hlídání aby si šli někam zacvičit, sami se doma „nedokopou“ ke cvičení, ty co nejsou po porodu v kondičce a chtějí začít cvičit, je tu STROLLERING. www.strollering.cz Mrkněte se na to a můžete se přidat mezi nás cvičící
Sama také chodím na hodiny a je to super. Ivča
Přesně tak taky chodím do posilovny, zumbu, procházky a ještě se donutím cvičit doma na orbitreku, ale váhá stojí ne-li stoupá protože mám problém s jídlem. skus to vydržet měsíc a pak s toho budeš mít radost a budeš to dělat automaticky pořid si sporttester to tě vždycky nakopne protože víš kolik spaluješ a hned si řekneš ted jsem spálíla svačinu, teď oběd a potěší tě to ![]()
He he.. autorka bydlí u nás doma?? A dokonce i míry a životospráva téměř sedí
, akorát my máme ty prcky dva (1 a 3r). Bydlíme na malém městě, veškerá cvičení jsou +- od 19h. Manžel věčně v práci (samozřejmě, že pracuje na tom, jak se v brzké době stát milionářem
) Když byl starší malý, chodila jsem půl roku na spinning, nezhubla jsem ani deko, ale alespoň jsem tu masu zpevnila. Teď je malé rok a od mé ideální váhy mě stále dělí 30 Kg. Hlídání není, ani hlídací cvičení, procházky nelze- neb jestli máte někdo zkušenost, tak víte jakou rychlostí chodí téměř 3 leté dítě. Půjčila jsem si od známé Orbitrek, ale po něm mi lezou obě děti naráz, když spí, tak bych je tím rámusem vzbudila, nehledě na to, že to je jediná doba, kdy můžu doma tak nějak trochu poklidit. Párkrát do týdne chodím navečer do práce, jedině tehdy je manžel ochotný přijít dřív a pohlídat naše paviány, ale nejde to každý den.
Porce malé, pravidelné, pohyb přiměřený 2 dětem a domu v rekonstrukci (tzn. že když nechytám děti z klouzačky, natírám okna apod.) Má pro mě někdo nějaké převratné řešení??? ![]()
Verusuvi-jediné řešení je vydržet. Až děti povyrostou, budou ve školce a pokud budeš pracovat třeba na směny, tak si zacvičit dopoledne.
@verusuvi - tak tos mě pobavila - moc hezky napsané
Počkám si na převratné řešení - jestli někdo poradí ![]()
http://jakzacitcvicit.blogspot.com/…m-zacit.html kamarádka začla psát blog právě na tohle téma zkus to přečíst je skvělá
Moc mi pomohla a jsem ráda že už začla psát tak na to koukni ![]()