Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, už asi 5 měsíců se snažíme s přítelem o miminko ale stále nic
beru femibion, zkouším na to nějak moc nemyslet, a zkouším to už i s těmi plodnými dny ale stáále nic
může to být i tím že jsem před 9ti měsící absolvovala interupci?
aachjo bohužel interupce byla nezbytná, nezvládla bych v mých letech postižené děťátko
poraďte co ještě zkusit aby se nám už podařilo otěhotnět ![]()
Na otázku, jak se ještě víc snažit otěhotnět, bych odpověděla, nesnažit se vůbec. Vím, je to těžké… ![]()
já vím říká se že se má úplně těhotenství vypustit z hlavy a ono to přijde samo… ale pořád mě nahlodává červík beznaděje jestli vůbec můžu mít po interupci znovu dítě…
Kačik má pravdu… Nesnažte se tolik… 5 měsíců ještě není tolik, jsou tu holky, co se naží několik let ![]()
Odpočívej, neřeš až tolik moc plodné dny. Odprosti se od předešlé interupce a neber si nic za vinu ![]()
Držím palečky, ať brzy založíš diskuzi o dvou čárkách na testu ![]()
Jestliže jsi ve fázi, kdy už si nevíš rady, jak moc chceš otěhotnět, pak je rada jediná. Aspoň u mně to fungovalo na 100%. Přestat tak zoufale chtít a nejlépe začít dělat věci s těhotenstvím a dítětem neslučitelné. Dát výpověď, vzít si hypotéku, začít flámovat a tak. Ne nadarmo se říká, že dítě většinou přichází v době, kdy se to hodí nejméně!
Hele, skoro rok … jo skoro rok, jsem se tak nějak nesnažila a snažila. pak jsme vyhodila grafy, teploměry a tabulky a … není lichotivé, že tu noc, co jsem pařila já nevím do kolika do rána, už jsem byla těhotná, ale … předtím jsem se bála si dát i malé pivo, co kdyby, a vono NIC!!!
![]()
Yuliane píše:
já vím říká se že se má úplně těhotenství vypustit z hlavy a ono to přijde samo… ale pořád mě nahlodává červík beznaděje jestli vůbec můžu mít po interupci znovu dítě…
No právě, až se od toho vnitřně osvobodíš a začneš se soustředit na něco jiného, tak se to povede. Já se takhle rozhodla pro rovnátka, trávila jsem na internetu fúru času hledáním nejlepšího ortodontisty, zařizovala, dojížděla kvůli tomu do Prahy, trhali mi zuby, musela jsem na rtg, tak jsem si i v duchu říkala, že proto tenhle měsíc prostě otěhotnět nemůžu. No a šup, povedlo se. Vyšlo to naštěstí krásně těsně, mimčo se s rtg minulo ![]()
Nemysli na to, ono to příjde v pravý okamžik
my se snažili 2 roky a když už jsme si řekli, že si teda koupíme koťátko tak jsem ten měsíc otěhotněla
odpočívej užívej si společné chvilky s přítelem a ono se to podaří ![]()
Jak pise Kacik, cim min na to myslis, tim spis se to povede. My se snazili rok a pul a pak nas mudr. poslala do CAR. Vyslo prvni IUI (inseminace) a verim, ze i diky tomu, ze jsem tomu prikladala dost male nadeje, protoze u IUI je male procento uspesnosti. Rikala jsem si,ze odbydeme tri pokusy IUI a pak pujdeme na IVF a ono to nebylo potreba
Takze se hod do klidu a ono to prijde… Pozitivni je, zes uz jednou otehotnela a 5 mesicu snazeni zas neni tak strasne dlouha doba… ![]()
tedy, kromě přestat přemýšlet, mám ještě jednu radu
zkus spermijkám pomoct prstíkem…prostě je popostrč
u nás to zafungovalo
takže držím palce…
holky a ještě menší rada, mám se obrátit na psychologa když mě po interupci doslova přešla chuť na sex?? musím se dotoho vyloženě nutit a dělám to je kvůli tomu abych otěhotněla…
Tak já jsem se v tom vůbec nevyznala…ale jediný, co jsem řešila před otěhotněním, byly právě ty plodný dny. Věděla jsem, že je smysluplný se snažit v plodný dny…a vyšlo to. Všechny přípravky, čaje, bazální teploty atd…z toho by mi hráblo.
Anonymní píše:
tedy, kromě přestat přemýšlet, mám ještě jednu raduzkus spermijkám pomoct prstíkem…prostě je popostrč
u nás to zafungovalo
takže držím palce…
tak to by mě nenapadlo
my zkoušeli dělat svíčku pak ![]()
Yuliane píše:
holky a ještě menší rada, mám se obrátit na psychologa když mě po interupci doslova přešla chuť na sex?? musím se dotoho vyloženě nutit a dělám to je kvůli tomu abych otěhotněla…
spíš si to zkus nějak zpříjemnit, vana, svíčky, masáž, dobré vínko… K odborníkovi bych ještě nechodila ![]()
Yuliane píše:
Tak přesně takhle neotěhotníš, pokud se do toho nutíš. Počkej až chuť na sex nastoupí sama, tím, že se budeš nutit, tak si to akorát znechutíš na delší dobu.
Nevím, jak velký blok z té interupce máš, pokud cítíš, že to není v pořádku, tak bych za psychologem zašla.
já jsem byla u psychologa kvůli tomu že jsem byla na té interupci… jsem z toho pořád špatná a pořád myslím na to jaké by to teď bylo kdybych měla mimčo (měla bych teď na konci ledna termín) ale když si s tím psychologem povídám a jen mě poslouchá tak s tím mi moc nepomohl. Povídat si můžu i s přítelem… ale prostě od tý interupce mě úplně přešla chuť na sex a nevím jak to řešit… dřív jsem mohla mít sex i několikrát denně. Je pravda že i když se mi do sexu moc nechce tak to vadí i příteli už, tak se zkouším do toho alespoň trochu přinutit… už je to skoro rok co nemám chuť na sex a ne a ne se mi vrátit… tak právě nevím jak by mi s tím psycholog pomohl…