Jak se najít a zjistit svoje vlohy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
215
16.9.15 21:43

Určitě není pozdě s tim něco udělat :-) Chce to jen najít odvahu něco udělat a smířit se s tím, že to nebude jednoduchá cesta.
Doporučila bych třeba knihu Konec prokrastinace, která pomáhá s tím, jak najít to co tě baví. A jinak určitě nějaký ten kouč…

Taky mužů doporučit organizaci Mimo školu, která se osobním rozvojem taky zabývá :-)

Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
16.9.15 21:43

Rozumný lékař. Taky bych místo zalepování problému zkoušením značek HA raději našla jinou metodu antikoncepce a řešila to, co tě trápí. „Staré školy“ ti řeknou, že oni to taky musí vydržet a že co bys nechtěla. Ale to je blbost. Vždycky se to dá nějak zlepšit. Ne sice že bys za týden bydlela v domku na pláži a k snídani trhala ovoce ze stromů, ale určitě něco s mužem vymyslíte tak, abys měla víc času na sebe, aby tě práce víc bavila, abyste si užili děti, abyste se jim mohli více věnovat. Dnešní civilizační choroby jsou přesně z tohoto hektického způsobu života, kdy se jen stresujeme a ženeme za něčím, co je vlastně blbost. V podstatě zapomínáme na to, kvůli čemu opravdu žijeme. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
16.9.15 21:44
@Litta píše:
Ale změnit se to dá, nadávají všichni, ale jen málokdo se do změny pustí, tak proč by se nezeptala a nepokusila se o to? ;) Píše, že už se to odráží i na zdraví, to není dobrý stav.

Jasně, že změnit se to dá, když se chce. Ale definice stylem "Chci práci, která mě bude bavit, půjde mi dobře, ale aby nezabrala moc času, aby byl čas na děti (a když je čas na děti, tak to chce taky víc financí, takže taky celkem dobře placená), nebyla stresující, poklidná… To je teda všechno dohromady taky skoro nemožný a hlavně právě to inklinuje k tomu, že se nezmění nic, protože je to tak všeobecný, že se toho nedá nijak chytit. :nevim:
Nějaký psychotesty, to je sice krásná věc, ale když přijde do důsledku, tak člověk nikdy neví, kterej inteligent je skládal dohromady :mrgreen: V tomhle věku už člověk přece snad aspoň trochu ví, co ho baví. Nebo ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.15 21:46

@open mind Zkrácený úvazek by byl velmi dobrým řešením, u nás však naprosté sci-fi, bohužel. Stejně tak, že bych měla částečně home office. :( U nás je velmi nežádoucí jít na paragraf či nemocenskou. Na pohovoru jsem uspěla jen díky tomu, že máme babičku na plný úvazek a slíbila jsem, že děti na moji práci nebudou mít vliv. Taková je tady prostě nyní situace na trhu práce. :( Odstupem času mě to mrzí, protože odloučení od dětí nezvládám dobře, přestože vím, že u babičky je o ně velmi dobře postaráno. Mít práci, kde si budu moct trochu plánovat čas - sama si odvedu děti do školky, pak budu pracovat a zase si je sama vyzvednu, strávím s nimi čas a večer zase budu pracovat, to je můj sen. Ale která maminka by to tak nechtěla, já vím. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.15 21:46
  • Citovat
  • Upravit
26270
16.9.15 21:47

@RadkaCh jestli spíš není zádrhel v tom, že zakladatelka chce něco velkého, TO…
Já si myslím, že by stačilo pro začátek něco malého, z čeho se TO stane postupujícím časem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
16.9.15 21:48
@Anonymní píše:
@open mind Zkrácený úvazek by byl velmi dobrým řešením, u nás však naprosté sci-fi, bohužel. Stejně tak, že bych měla částečně home office. :( U nás je velmi nežádoucí jít na paragraf či nemocenskou. Na pohovoru jsem uspěla jen díky tomu, že máme babičku na plný úvazek a slíbila jsem, že děti na moji práci nebudou mít vliv. Taková je tady prostě nyní situace na trhu práce. :( Odstupem času mě to mrzí, protože odloučení od dětí nezvládám dobře, přestože vím, že u babičky je o ně velmi dobře postaráno. Mít práci, kde si budu moct trochu plánovat čas - sama si odvedu děti do školky, pak budu pracovat a zase si je sama vyzvednu, strávím s nimi čas a večer zase budu pracovat, to je můj sen. Ale která maminka by to tak nechtěla, já vím. :(

A proč nejde změnit práci úplně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.15 22:02

@Malaga Protože se bojím, že na tom pak budu ještě hůř. Situace na trhu práce tady není dobrá. Konkurence je veliká. A vzhledem k tomu, že vzdělání a zkušenosti mám spíš na práci v kanceláři, tak pracovní doba bude denně minimálně do 16:00 a to už bych děti ze školky nevyzvedla. Teď je můžu vyzvednout alespoň 3× týdně, což je fajn (ale nestačí mi to).
Směřuji to spíš na podnikání, viděla bych to nějaký e-shop se zbožím, ke kterému mám blízko. Jsem lehce tvůrčí, ale vyrábět asi nebude to pravé… :think:
@RadkaCh V lecčem máš pravdu, možná létám v oblacích, ale nikde jsem nezmínila, že chci vydělávat balík a pracovat pár hodin denně. Moje ideální představa je 8-14:30 a pak dvě tři hoďky večer. A už vůbec jsem nikde nezmínila, že si chci vydělat balík. ;) Pro začátek by mi (po konzultaci a schválení manželem :oops: ) stačilo třeba pět tisíc měsíčně. Neidealizuji si to, vím, že konkurence např. v e-shopech je obrovská. Líbilo by se mi do „toho“ něco vložit, kus sebe, dělat to s láskou. Znáte to, když Vám přijde z e-shopu balíček a v něm je ručně napsané poděkování od prodávající, bonbonek, nějaký voňavý čaj? Nebo jsem objednávala látky-metráž a došly krásně složené svázané mašličkou. Z těch balíčku čišilo, že to ti lidi dělají s láskou, že chtějí, aby byl zákazník spokojený… Nevím, jestli mi rozumíte. :think:

• Citovat
  • Upravit
6499
16.9.15 22:11

Mám to dost podobně. Projdi si stránky http://www.poznejsvujcil.info , něco si pročti, můžeš zkusit osobní návštěvu poradny, určitě toho našeho snu lze dosáhnout, jsem o tom přesvědčená a strašně se na to těším :-) Ale nebude to konečný cíl, bude to jen jiná cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.15 22:12

Nějaká vize by prostě byla, ale je hodně v dálce, v mlze… Navíc mám respekt z podnikání. Manžel podniká, vždycky jsem říkala, že aspoň jeden z nás dvou by měl být řádně zaměstnaný… :think: Zvažovala jsem tu variantu rozjet e-shop při tomto zaměstnání, ale jde o to, že bych tomu věnovala svůj volný čas, který chci věnovat dětem, dokud jsou malé. Dost si vyčítám, že jsem nenašla odvahu na mateřské se do něčeho menšího pustit… Kdyby člověk nepotřeboval spát tolik hodin denně, dalo by se něco vymyslet. 8)

@allien12 Díky za tipy, mrknu na to.

Děkuji všem za reakce, budu ráda, když ještě nějaké příspěvky přibudou. Zítra si vše znovu pročtu. Začnu především tím, že se potřebuji dát dokupy psychicky - zrelaxovat. Když se budu méně stresovat, snad budu mít víc energie a najdu sílu se do něčeho pustit (ne na úkor dětí :think: ). Možná sci-fi, možná ne, uvidíme.

Dobrou noc :mavam:

• Citovat
  • Upravit
26270
16.9.15 22:12

Nevím, ale možná by bylo fajn si sepsat priority (co je na 1. místě, co jsi ochotná obětovat a co už ne..)…na mě to působí, že bys chtěla „všechno“ a nakonec nebudeš mít nic…
Eshop bych nezkoušela, leda, že bys přišla s něčím novým a neokoukaným, ale trhem vládne hlavně cena…a pokud budeš chtít, aby se z toho stalo to něco, co tě uspokojí, tak to nějaký čas bude trvat (vydupat to ze země) a to je právě ten čas, po kterém teskníš, že ho nemáš pro děti…
Mně se třeba líbí ta paní, co se pustila do vaření marmelád…neříkám, že máš vařit marmelády…ale nějak mi nezapadá eshop do toho tvého úvodního příspěvku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.15 22:14

Ahoj, jako bych četla sama sebe, mám to stejně, jen s tím rozdílem, že nejsem v manželství a nemám ani děti. Já taky nevím co chci, co by mě bavilo, jaký to úkol v životě vlastně mám. Jediné plus je, že se na to snažím dívat pozitivně, věřím, že tu pravou cestu jednou naleznu, snažím se být šťastná za vše, co mám, děkuji Bohu, že mi dává šanci. Asi to zní trošku zmateně, ale šťastná můžeš být jen tehdy, když sama budeš chtít, trápením, stresem si ublizujes a věř, že pokud stále budeš mít v sobě vnitřní nespokojenost, nikdy nebudeš šťastná. Věřím tomu, že se k tomu cíli dopracujes a bude ti život přinášet jen radost, držím palce ;-).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.15 22:14

@Karleon Díky, mrknu na to.

• Citovat
  • Upravit
11117
16.9.15 22:23

Plne chapu tve pocity, ale ty ted stranou, vem to pragmaticky - psychotesty an to, co by te bavilo nebo co by ti slo jsou sice fajn, ale hlavne v dobe, kdy se clovek rozhoduje, co studovat. nemi moc veci, co bys mohla zacit delat ve 34 bez predchoziho studia nebo praxe. respektive - zacit muzes delat uplne cokoliv, pokud tim ovsem nepotrebujes hned od zacatku vydelavat. takze zvaz, jestli se muzes neco treba rok jen ucit nebo se na neco pripravovat. (ono i to zalozeni obchodu neni zrovna otazka jednoho vikendu).
a eshop - no hodne zalezi s cim. ale obecne mi prijde, ze cesky trh je eshopama prehlceny a u vetsiny nechapu, jak se tim da uzivit. opet - vydelat se da prodeji lecceho, zalezi jak moc a jak rychle bys musela neco vydelavat.

moje rada by byla odejit zatim do jine prace a jako vedlejska zacit pracovat na svem vlastnim projektu, at uz je to cokoliv. pokud by ti stacilo vydelavat 5tis mesicne, tak vem jakykoliv job, kde jde mit polovicni uvazek, udelej si vic casu na deti a po vecerech zacni delat na svojem - pruzkumy trhu, sepisovani business planu, rozpis casovych scenaru atd. uz u toho se podle me trepe, jestli te to vazne naprosto pohlti nebo jestli te to vsechno zahlti a odrovna a treba se jeste rada vratis do plneho zamestnaneckeho pomeru.
ale pokud se najdes a budes mit trochu stesti, tak si zaridis spokojenejsi zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
16.9.15 22:25

Anonymní, ahoj, úplně Tě chápu..odkud jsi?

můžeme si poslat SZ? :mavam: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová