Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musíš si to naposlouchat a rozmluvit se. Sluchàtka a film v aj, třeba pro děti, tam mluvěj zřetelně, český titulky spíš nebrat, musíš myslet a chápat v angličtině, ne si to překládat.
Nebo poslouchej komiky v angličtině ale tam už je taky slang a přízvuky.
Najit si filmy nebo serialy, ktere Te budou bavit, koukat v originale a s anglickymi titulky, pozdeji bez titulku.
Tezko no, uplne nejlepsi je lecba sokem.. Nejaky jazykovy/auipair/pracovni pobyt v zahranici. V prváku na stredni škole jsem byla z angličtiny na propadnuti a zachranil me tehdy o prázdninách anglicky tabor s rodilými mluvčími. I kdyz chapu, ze takove věci stoji dost penez. Ted jsou v mode ruzne online kurzy na rozmluveni se. Nejlevnejsi varianta, jak s tim trochu pohout, jsou ty zmiňované filmy..
Já se nikdy neučila ve školách anglicky a řekla bych že celkem rozumím a mluvit mi taky jde. mám to naposlochany ze serialu a filmu s titulky. Taky mozna koupit dvojjazycny knizky, treba jestli mas ve meste Levne knihy. Tam maji hezky a levny, myslim od A1 až do B2, ale zas tolik to nemam nastudováne, treba maji i vyšší. Brala jsem spíše podle titulu a ne obtížnosti. Dneska uz mne kolikrát i vytáčí jak jsou titulky přeložené, když vlastně ve filmu řekli něco jiného.
Můžeš poslouchat písničky a koukat na filmy v angličtině. Hodně ale také záleží, jestli máš hudební sluch a jakou máš paměť. Vytrénovat se ale dá ledasco.
Musíš si to naposlouchat. Já angličtinu nikdy neměla a pak jsem z ní musela na střední maturovat.
Pusť si oblíbenou písničku v angličtině a přitom koukej na její anglický text. Pak si ji pust znova a přitom koukej na český překlad. Poslouchat, poslouchat a poslouchat.
Seriály a filmy jsou super. Ale pusť si ten, co opravdu dobře znáš. Pusť si ho v angličtině, a k tomu ale anglické titulky.
V zahraničí se člověk taky naučí, ale mě osobně nejvíce pomohlo právě poslouchání písniček a filmů. A pak u maturity. Hlavně mluv! I kdyby trochu mimo téma, ale mluv! Já si třeba vylosovala USA, což mě vůbec nezajímalo a nevěděla jsem co říct. No přetočila jsem to celé na mou oblíbenou kapelu, která odtud pochází.
Držím palce! ![]()
Dámy ti tu radí sice upřímně, ale to, o čem se řada lidí domnívá, že je angličtina, bývá ve většině případů tragická parodie na ni.
Pokud je někdo přesvědčen, že se naučí jazyk z písniček a filmů, pravděpodobně žádným cizím jazykem skutečně nevládne.
Najdi si osvědčeného lektora, který ti pomůže pochopit a používat gramatiku. Slovní zásobu si nejlépe doplníš četbou a poslechem výukových materiálů.
Mimochodem, tvoje čeština by si také zasloužila vylepšit.
Zdravím, mám problém z angličtinou slovíčka vcelku zvládám, i třeba věty a nějakou tu gramatiku taky, ale mám na to blbou paměť, a prostě když na mě někdo mluví v angličtině tak nedokážu odpovědět, prostě nerozumím, nevíte o nějakém způsobu jak se naučit anglicky, potřebuju to hlavně kvůli tomu, že angličtina je maturitní předmět a já mám strach, že kvůli ni to neudělám. A zase doučování je docela drahý.