Jak se oblékat - postava hruška

Anonymní
16.9.21 20:32

Jak se oblékat - postava hruška

Ahoj, po RD se pomalu vracím do pracovního procesu. A mám velký problém, že vůbec nevím jak se pohodlně a spíše sportovně-elegantně obléknout na mou postavu. Pracuju jako učitelka, takže oblečení opravdu pohodlné a jak jsem psala sportovně elegantní. Měřím 164, přes boky mám teda 110 a nahoře skoro nic a silnější stehna. No prostě hruška jak vyšitá. Co byste mi doporučili za oblečení a kde nakupovat? Hlavně něco cenově dostupného, ale pěkného a pokud možno kvalitní. Dík za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
806
16.9.21 20:37

Tak to jste na tom stejně jako já. Volím sportovně elegantní mikiny, dříve jsem nosila vše dlouhé kvůli zadku, ale dnes už to neřeším a změnila jsem repertoár ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
16.9.21 20:39

S tím nakupováním, nevím co nosíte ráda, já si vše objednávám na netu a vždy jsem spokojená, koukněte třeba na ZOOT, nebo glami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.21 20:43
@Hiavnaan píše:
S tím nakupováním, nevím co nosíte ráda, já si vše objednávám na netu a vždy jsem spokojená, koukněte třeba na ZOOT, nebo glami

nosím ráda kalhoty a nějaké tricko nebo svetřík a tenisky. S kalhoty mám problém, protože mi málokteré sedí. Jak mám obří zadek a uzký pas tak mi vše odstává.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
16.9.21 20:48

A nechceš se raději oblíkat slušvě, než jako úča?

https://www.modnipeklo.cz/…ni-elegance/

Jinak pokud chceš oblečení, které opticky tvaruje tvou postavu směrem k větší souměrnosti, tak nos upnuté svršky a volnější kousky na spodek těla.

Ohledně kalhot. nos volnější kalhoty s páskem a nebo si pár základních kousků nech ušít na míru, nebo teda alespoň upravit - zkrátit nohavice a zůžit v pase.

Ale nosit sukně je pohodlné a to školy úplně v pohodě přece můžeš nosit sukně, baleríny a nějaké triko, případně přes to sako/svetr/atp.

Stejně tak jednodušší bavlněné či viskozové denní šaty, s vhodnou délkou aby to odpovídalo tvým nohám s páskem a případně další vrstvou přes to.

googli kapsulový šatník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
16.9.21 20:51

Postavou jsem na tom pododne. A nosim hodne “ackove”sukne. Bud s mikinou a teniskama. Nebo s elegantnejsim svetem, dziskou atd.
Saty-zajimave puncochy.
Kalhoty vetsinou s vyssi pasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
16.9.21 20:56
@Anonymní píše:
nosím ráda kalhoty a nějaké tricko nebo svetřík a tenisky. S kalhoty mám problém, protože mi málokteré sedí. Jak mám obří zadek a uzký pas tak mi vše odstává.

Dnes se nosí kalhoty do pasu, změřit si obvody těla a podle toho hledat. Já s tímhle moc problém nemám no, jsem furt stejná. Nebo legíny a delší svetr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
16.9.21 21:16

Ahoj, mám stejnou výšku, Venuše - 42/44, sluší mi nenabírané spíš rovné přiléhavější 42 z Bonprixu,
udělej přednost z hubeného vršku, dej výstřihy, náušnice, bižu, šátky, make-up, prostě hodit pozornost NAHORU.. dolů pokud máš silná stehna a pr-el tak radši tmavší barvičky, ale ne pytle po zem, to je pak ještě horší! po kolena úplně stačí… našla jsem fakt styl v pouzdrovkách a to mi vážně sluší (posvěceno desítkama kolegů :mrgreen: ) a vůbec třeba nemůžu nosit jakékoliv volány a nabírané hadry, to mi přidá objem jak na ruskou matronu :mrgreen: výstřihy jsou fakt fajn, zvýrazni pěkné části (paže, úzký pas..) a hlavně se nehal do černých hábitů po zem, to jsem jednu dobu dělala taky a bylo to fakt tragické :lol: za mne fakt ten Bonprix klidně, nebo už vím co mi sluší, tak si číhám klidně i na mimáči na pěkné šaty v mé velikosti a mám suprovky z litru třeba za 200…
jinak šaty jsou pro tebe topka, kalhoty na hrušce nikdy nebudou tak super jako právě šaty.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
16.9.21 23:31

Zásadní je, co si představíš pod sportovní elegancí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
16.9.21 23:46
@Anonymní píše:

Tak si buď kup takové, co sedí přes stehna, a pas si nech u krejčové zúžit, nebo na tento typ postavy má skvělé střihy třeba Edited, dá se objednat kamokoli přes net.

Jinak jak píšou ostatní – upoutej pozornost k vršku, super jsou i saka co opticky rozšíří ramena a pak spodek nepůsobí tak mohutně a postava se zdá hned symetričtější, pokud jsi menší postavy, tak i podpatky nebo boty na klínku skvěle poslouží – nohy opticky protáhnou a co je delší, hned působí štíhlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.21 11:49

Díky za rady. Šaty bych nosila ráda. Vím že áčkový střih mi docela sedí. Jen teď na podzim a v zimě mám problém s botami. Mám široká litka a krátké nohy, takže kozačky nosit nemůžu. No a pak taky nemůžu sehnat pořádný pěkný kabát. Jak mám zadek jak valach ale nahoře nic, tak buď je mi to velké nahoře nebo úzké přes boky.

Bonprix je na šaty fajn, ale nemůžu tam najít teplé do áčka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová