Jak se odreagovat od dětí na MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ceitryn
14.10.14 09:31

@brumdinka ty mateřský centra a dětský koutky jsou fajn, ale nejvíc jich je v Praze, ale ani jedna varianta se nám bohužel jaksi nevejde do rozpočtu :-(

• Citovat
  • Upravit
25123
14.10.14 09:34

@Ceitryn nevím odkud jste, my jsme hodně daleko od Prahy směrem na západ a tady mě centrum (resp. kroužek jednou týdně na 2 hod.) vyšel na 300 Kč. na půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
14.10.14 09:36

Také navrhuju mateřské centrum - určitě to nestojí tolik abys tam nemohla párkrát za měsíc jí - stačí třeba 2×-3×…sice jsi tam s dětma, ale oni si budou hrát s ostatníma, ty pokecáš s maminkama…
Mě to hodně pomohlo, a to co se týká financí žijeme od výplaty k výplatě.

Pak jsme se právě s maminkama z centra dohodli třeba na odpolední kávě bez dětí - kdy hlídali tatínkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ceitryn
14.10.14 09:38

@brumdinka my bydlíme od Prahy směrem na východ, tak to máte dobrý, u nás je tohle cena za měsíc(2 děti) 1,5 h týdně

• Citovat
  • Upravit
Ceitryn
14.10.14 09:40

@mom.kri taky žijeme v podstatě od výplaty k výplatě, ale obětovat měsíčně 300kč znamená jeden týden bez jídla

• Citovat
  • Upravit
17629
14.10.14 09:45

@Ceitryn ty brďo, nechci se ptát, co jíte za tři kila na týden celá rodina :))

jinak odreagování - jednoznačně hlídání, čas bez dětí, dělat něco jen pro sebe. taky mi z toho skoro hráblo, protože hlídání téměř nemám. byla jsem fyzicky v pytli z nespaní, hodně mi pomohla automasáž oleji, to byla taková moje chvilka jen pro sebe a venčení se psem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
14.10.14 09:46

@Ceitryn - tak to chápu, ale u nás to bylo formou jednorázové platby - prostě jsem zaplatila když jsem přišla a bylo to na 4 hodiny a za 50,– + káva pro mě zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35977
14.10.14 09:46

@Ceitryn vy mate 300 na jidlo tydne 8o to manzel nemuze hlidat vic nez hodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
14.10.14 09:48

Tak asi jedině to nějak přežít :) ty první roky jsou nejtěžší a pak se to pozvolna zlepšuje a zlepšuje…

já bych se buď snažila najít kamarádky s dětma a odregovala se na nějakých procházkách, děti se nějak zabaví a ty si odfoukneš. nebo bych se vystřídala o víkendu s manželem, půl dne nebo jeden den půjdeš někam sama a dělat co by tě bavilo. Procházka v lese, nějaký koníček, koukat do blba, zajít do kavárny a sedět půl dne u jednoho kafe atd…
No a opak se vystřídat a další den nebo víkend zas manžel.

tady ve vsi je třeba cvičení pro matky s dětma v sokole, je to zadara, batolata si zablbnou a postupně se otrkají a naučí se tam zabavit samy. Já jsem tam aspoň pokecala s dalšíma matkama občas, což je taky relax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35977
14.10.14 09:50

Ja mam treba kamosku cesku, teda ty mam tri, potkat cesku na hristi ve spanelsku, nerikej, ze neni lehci potkat nejakou u vas :-) mame podobne stary deti, odpo kdyz usnou v kocarku, vyjde nam to akorat tak na kafe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ceitryn
14.10.14 09:51

@pikola no 300 je na nás dva, děti nás stojí celkem 3000, no když on přes týden jezdí domů až kolem 17:00 a o víkendu si chodí přivydělávat doplňováním zboží aby jsme měli na hypotéku, tak je to holt těžký

• Citovat
  • Upravit
17629
14.10.14 09:53

@Ceitryn líbilo by se mi, kdyby muž chodil domů v pět. chodí pozdě. hodně. ale to sejít se s kámoškama přes den, to fakt funguje. a na to chlapa nepotřebuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
14.10.14 09:54

A najit nejakou podobne postizenou maminu ve svem okoli, ze by jedno dopoledne byla ona se vsemi detmi a jedno dopoledne ty?
Ja se teda od deti nejvic odreaguju v praci, ale nemam je tak blizko vekove k sobe a hodne casu s nimi travi manzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
14.10.14 09:56

Tak ja mam sice jen jedno dite, ale vubec zadne hlidani, takze mam pro sebe akorat volnou hodinku odpoledne, kdy dcera spi a to si na oddech pustim nejakou hudbu, udelam si manikuru, dam pletovou masku nebo neco takoveho. Kdyz vydrzi v klidu a hraje si sama, sednu si k hackovani, po ocku ji sleduju a to je pro me taky celkem relax. Vecer bych teoreticky taky mela chvilku pro sebe, jenze to jsem vzdycky tak unavena, ze akorat zalehnu.
Bydlet ale na vesnici jako zakl., tak to vyuziju k prochazkam - i bez kamaradek, bavilo by me prochazet se samotna a treba neco fotit, - manzel by mohl pohlidat vic nez tu hodinu. Mate-li zahradu, tak to by taky mohl byt dobry relax

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ceitryn
14.10.14 09:56

@Saroya třeba se mi po těch dvou letech procházek s kočárkem zadaří potkat nějakou kámošku se kterou bych si někam mohla zajít, nezbývá než doufat :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex