Jak se přimět vyčistit pupík v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6865
14.5.18 12:53
@Anonymní píše:
Ahoj potřebovala bych radu. Hodně si hládám hygienu tím pádem i hygienu pupiku před otěhotněním mi sice bylo nepříjemný si šťourat v pupiku ale dalo se to vydržet a teď co jsem těhotná tak mi kontakt s pupikem přijde snad 100× nepříjemnější né že by to bolelo to vůbec. Asi 2× jsem řekla příteli aby mi ho vyčistil ví že jsem ujetá na hygienu tak se překonal a vyčistil ale nechce mě už trápit. Máte nějaké rady jak se překonat? Nebo by jste pockaly do porodu?

pokud je ti to takto nepříjemné, zkus ten peroxid vodíku, nijak neuškodí, pěkně binec vyšumí pak prchneš vodou a dobrý :). Já to tak musím dělat synovi 3 roky má (divnej pupík) má ho jakoby plný ale ta vnitří boule je volná a pod ní se dostává binec, takže musím pupík vytáhnout vyšumím peroxidem a propláchnu vodou ale musí se voda dobře vysušit, sem tam se stane že mu tam troška vody zůstane a pak je průser protože se mu to tam zapaří celé zarudne a popraská :(. A pokud ani to by to nešlo tak, to není žádná tragédie a klidně počkej až budeš po porodu, stačí že se pravidelně koupeš pupík se i u toho pěkně vyčistí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
14.5.18 13:22

Mě se taky ani v jednom těhotenství pupík nevykulil ven - ale pupík jsem nikdy neměla potřebu nějak extra čistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
14.5.18 14:00

Pupik si tedy nijak zvlast necistim. vlastne mi dost vadi do nej sahat, prijde mi to jako dloubat dovnitr do bricha :lol: obcas mi to dela manzel kdyz me chce pozlobit a ja se branim zuby nehty :lol: kazdopadne mam za sebou dve tehotenstvi a ani u jednoho se mi nevypoukl ven, nastesti, prijde mi to trochu hnusne :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
14.5.18 15:32

@brumi Ja si prave proto taky musim cistit peroxidem. Nejak mi ho pred 32lety v porodce blbe udelali :mrgreen:. I muj gynekolig rikal, ze takovy pupek jeste nevidel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
14.5.18 18:37

@kyticka86 tak aspoň jsi jedinečná :mrgreen: ale ta péče je horší nu. Mi zas chlop říka že jsem jak opice které nedorostl ocas :lol: kostrč má být dole natočená dovnitř. Já mám dlouhou tak že nemohu sedět ani rovně na židli protože se na ní houpu jak je dlouhá a trčí směrem ven :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
14.5.18 22:40

Mne nevypoukl, mela jsem ho az do porodu hluboký, čistila jsem olejíčkem, trochu na gazu ci uchostour, nechat chvili pusobit a jde to pak vse skoro samo…tak to nemam rada, mam vždy dojem, ze musím akutne na malou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.5.18 22:44

Tak to koukám - pupek jsme nikdy speciáně nečistila, jen běžná sprcha. Ani by mi to nebylo příjemné…Jo uši, to je něco jiného - ráda se podrbu vatovou tyčinkou, ač to ušaři nemají rádi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149615
14.5.18 22:50
@hapolda píše:
V tehotenstvi cisteni praveze temer odpadlo. Kuze byla pekne napnuta a stacilo normalne prejet houbickou :nevim: zato ted uz se zase stouram v pupiku uchostourem :lol:
Šťourat uchošťourem? 8o to fakt někdo dělá? Celý život si břicho jen vysprchuju bez dalších zásahů. :think: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14675
14.5.18 23:07

@pe-terka Jé, já to taky mám ráda :D V dětství jsem měla s ušima problémy a tak jsem si navykla na pravidelné denní čištění, že i teď si tam prostě musím pojezdit několikrát týdně :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
14.5.18 23:45

Ja si myslim ze nekdey vseho moc skodi, jako ano hygiena je dulezita, ale nic se nema prehanet, pokud je to pro tebe tak nepijemne, tak bych s tim pockala do porodu nebo ho projela treba vlhcenym ubrouskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.19 16:46

Je to sice už stará diskuse, ale názor napíšu. Mě to v těhu taky vadí, ale z častých výroků musím, mě pupík čistí manžel (jen v těhu), můžu se zbláznit, když mi v pupíku šťourá tím uchošťourem, mám pupík šíleně citlivý.

• Citovat
  • Upravit
8040
8.2.19 17:53
@Celina píše:
To už tady bylo včera a dnes znovu a dvakrát, jsi troll?? :nevim:

A teď obnovila další. :roll: Boha jeho. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
9.2.19 06:27
@Anonymní píše:
Je to sice už stará diskuse, ale názor napíšu. Mě to v těhu taky vadí, ale z častých výroků musím, mě pupík čistí manžel (jen v těhu), můžu se zbláznit, když mi v pupíku šťourá tím uchošťourem, mám pupík šíleně citlivý.

Uprimne nechapu, co si tam cistis. Ses takovy cune, ze tam mas takovy bordel, ze si ho musis cistic uchostourou?

• Citovat
  • Upravit
8040
9.2.19 10:54
@Verun83 píše:
Uprimne nechapu, co si tam cistis. Ses takovy cune, ze tam mas takovy bordel, ze si ho musis cistic uchostourou?

Asi tak. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
10.2.19 13:36
@Verun83 píše:

Musim se ohradit! Cune rozhodne nejsem, meju se minimalne jednou denne, spise dvakrat, ale pupik si tak jednou tejdne uchostourem vycostim. Ne ze by tam byla vylozene spina, ale mam ho takovej zvlastni a desi me predstava, ze by se tam mohlo neco usadit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová