Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky mam na vas maminky dotaz.
Kdyby vam nekdo navrhl ze vam pohlida male mimi a vy si muzete odjet na 2-3dny kam chcete a delat co chcete-kam byste jely a co byste rady delaly?
Samozdrejme pokud byste chtely opustit miminka a odjet.
Myslím, že to je hodně individuální. Já bohužel vždycky musím řešit nějaké urgentní věci jako nákupy nebo kadeřníka, alergologie, gynekologie, atd. Jinak si můžeš jet zajezdit na kolo, někdy jdu s kamrádkou na večeři nebo do kina.
Něco určitě vymyslíš, hlavně si to užij a nemysli na mimčo, určitě o něj bude dobře postaráno.
Tak pěknou zábavu,
Halka
to těžko radit …někdo by nejlépe relaxoval nákupem něčeo hezkého, někdo při odpočinku v přírodě - někam k vodě…záleží na vás… ![]()
kamkoliv, ale hlavně vyjet z místa bydliště (ikdyby jen za humna)
S.
Ahoj,
jela bych dělat něco, co s mimčem dělat nemůžu - jet do přírody s mimčem můžeš, že… Takže já osobně jsem poprvé nechala dceru na noc u babičky, když jsme jeli s manželem na Slovensko na koncert Lucie Bílé na Spišském hradě. Teď v létě bych vyrazila na nějaký festival. Nebo bych šla „pařit“
Nebo bych jela třeba na vodu, nebo do vysokých hor (Alpy), kam s dětma taky nemá cenu jezdit. V zimě bych jela 100% na lyže.
Taminko - já mám holčičku skoro rok a půl starou a ještě jsem bez ní nebyla. Celodenní hlídání - to jo…Ale jak píšeš, na dva až tři dny, to ne. Teď jsem měla jet s kámoškou na Alanis, ale prostě odjet nemůžu. Jsem měkká…prostě bych to bez Emi ještě nedala. Ale to nebyl tvůj dotaz, že?
Takže kdybych nebyla měkká
jela bych s manžou do Tater na 1 túru a na jedny termály
No a pak na tu Alanis!
Tak ať si pěkně odpočineš!
Omlouvám se za svůj tupý příspěvek výše. U kadeřníka či gynekologa bych dva až tři dny trávila nerada. Myslela jsem samozřejmě dvě až tři hodiny. Jinak my s manželem jezdíme bez dětí do hor (vysokých). Já si jezdím někdy sama zalyžovat.
Teda teď zrovna jsme týden sami, škrábeme, malujeme a přestavujeme holkám pokoj. Už se těším až bude hotový. Je to dřina, ale my si to docela užíváme. Včera do tří do rána.
Halka
Já jsem dítko „opustila“ na jeden večer poprvé když muu byl 1m. a byla jsem ségře na maturitním plese. No samo jsem byla vázána kojením, takže jsem odjet nemohla.
Jinak byl Jára přes noc pryč v roce poprvé, a my byli s partou co má přítel od mládí na chatě (samo se chlastalo a veselilo).
Od té doby byl jára u našich nesčetněkrát, a od jara se to ustálilo a berou si ho 1krát za 14 dní na výkend.
A relax??? Dojít si na pořádnej drb za super kamarádkou (s dítětem za zadkem si nepokecáme tolik
), zajít si třeba do hospůdky s kamarádama, do růžova se vyspinkat, a celej den se válet a válet a válet.
A hlavně vypnout mozek, a nemuset být pořád v pohotovosti ![]()
Ahojky, ja bych si nadelila vikendik nekde mimo rodinu a venovala se tvoreni. Mam uz dlouho vyhlidnuty vikendovy kurz, kde se clovek za tri dny pry nauci malovat portrety lidi..... Taky tu je plno novych technik, ktere jsem jeste nezkousela a s prckem na to ted nemam dost klidu (pleteni z papiru, mramorovani, prace s papirem apod.) Takze to je muj plan, az se mi taky podari mit 3 dny volny…
Dej vedet, co si nakonec vyberes ![]()
Tak já kdybych nebyla měkká jela bych se známýma na chatu nebo do kempu, pořád mi to někdo nabízí, ale vždycky nakonec vyměknu a jedu s holkama, proto jsou to nejvíc zcestovalý děti snad vůbec. Ještě jsem bez holek přes noc nebyla. Tak si hezky odpočiň, určitě něco s manžou vymyslíte. M.
Ahoj, tak moje máma měla malou přes víkend poprvé, když jí byl měsíc a od té doby jsme jeden víkend v měsíci bez děcka - ALE : vždycky si řikám, jak si odpočinu,kam si vyrazíme atd, a nakonec dohánim všemožné resty, uklízim,shánim, oběhávám… a halvně se snažim pořádně vyspat.
Jinak, jak píšou holky: dělej hlavně to, co tě baví a s mimčem nemůžeš
( do přírody s kočárem můžeš, ale na koncert těžko).
Jestli tě nic nenapadá, zkus si zavzpomínat, co jste dělávali ve volnu před rokem a ono už tě něco napadne. ![]()
Ahojky, me tuhle moznost navrhl manzel, kdyz byl malemu rok (asi uz mi fakt hodne hrabkalo
), tak jsme se s kamaradkou sbalily a jely do lazni na relax vikend…no teda vikend, jen na jednu noc, vic bych asi nezvladla a kamaradka rikala, ze jestli ji tam druhou noc hodlam steskem probrecet, tak na ni rozhodne netrva. Rikala jsem si, ze jak se konecne poradne vyspim a ze si vypnu mobil, aby nahodou z domu nevolali s nejakou „dulezitou“ otazkou. Dopadlo to tak, ze v 9 vecer jsem sama volala, jak to dama zvladaji (samozrejme perfektne), do pulnoci jsem nemohla usnout a rano uz jsem byla v 7 vzhuru
. Drzim palce, aby jste si to vsichni uzili co nejlepe.
Ahoj holky
diky za vase reakce.
Takze me tuhle moznost navrhl muj partner takze tim bylo mysleno abych nekam zrelaxovat jela sama.
Ponevadz vim ze se o malou dokaze postarat na 150% tak pojedu.
Uz jsem si dokonce vybrala i misto ![]()
Necham se dva dny rozmazlovat,masirovat,budu mit plnou penzi-protoze doma se hrozne s jidlem flakam. ![]()
Tami,ty se máááš. Ale já bych si to zas bez přítele neužila a navíc bych měla výčitky, že já si užívám,zatímco on se musí starat o malou.
no, hlavně si to užij a odpočiň si.
Pehot my to mame tak ze on si jednou mesicne uziva dva dny mimo domov na golfu takze i kdyz budu mit mensi skryte vycitky tak pojedu ![]()