Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
syn se nemá možnost seznámit, od rána do 18 hod je v práci, do hospody ani na diskotéky nechodí
Co dělá o víkendech? To je dneska normální, že jsou lidi do šesti v práci. Že nechodí na diskotéku ani hospody nevadí, to k seznámení není potřeba - vlastní zkušenost ![]()
No tak já žiju taky sám, čtyřicet už mně bylo a založení rodiny rozhodně nevzdávám… Ale ze všeho nejmíň bych chtěl, aby mně do toho kecala moje matka (kterou jsem mimochodem čtyři roky neviděl a jsem spokojený). Moje matka totiž vidí současný svět očima devatenáctého století.
Zakladatelko, neřekl ti tvůj syn taky něco takového? Neobrátila by se ptotom tvoje iniciativa proti tobě?
Tak první, co mě napadlo, byl pořad mami ožeň ma (nebo jak se to jmenuje). Viděla jsem omylem dva díly a koukala s otevřenou pusou ![]()
Ale to asi nebude tenhle případ......je mladej, času má spooooustu! ![]()
na takový inzerát bych neodepsala ani kdyby byl snad jedinej. Nic ve zlém ale vážně to zavání mamánkovstvím na 100 honů.
do 6 minimálně dneska pracuje každý a ve 26 chtít najít holku s dítětem to je fakt až divný ![]()
Oni ti mladí o tom neradi mluví.Mám bráchu teda mladšího 22 let a taky se o tom se mnou moc nebyví a s mámou pomalu vůbec.Inzerát dát za syna je blbost.Opravdu to nevypadá dobře, když matka hledá pro syna, by byl jako největší zoufalec.Syn nemá Pc, tam se taky dá seznámit.Jak by bylo tobě, kdyby ti tohle máma udělala?Syn si určitě někoho najde a navíc je ještě mladý, tak ať si něco užije, nebo by ho to mohlo chytnout v pozdějším věku.
Tak tohle mě pobavilo chlapovy neodpový ani nikdo na normálně podány inzerát atd to snad ještě u ženský by kláplo i tak 10odpovědí.
Angua píše:To mi opravdu řekl, ta " jeho " bývalá měla malou holčičku a byl do ní zblázněný, děti má moc rád ale hlavně to, že taková žena už o životě něco ví, rozhodně netouží po rozchechtané pubertačce, mladší než on.Anonymní píše:Prosím tě a toto si přeje fakt on nebo ty?
a že by si moc přál potkat nějakou ženu, kterou by mohl mít rád a nejraději maminku s dítětem ?Protože jestli si toto přeje v jeho věku on, tak je to skutečný unikát
Anonymní píše:Že by holka v 25 musela být rozchechtaná puberťačka, která o životě nic neví si nemyslímAngua píše:To mi opravdu řekl, ta " jeho " bývalá měla malou holčičku a byl do ní zblázněný, děti má moc rád ale hlavně to, že taková žena už o životě něco ví, rozhodně netouží po rozchechtané pubertačce, mladší než on.Anonymní píše:Prosím tě a toto si přeje fakt on nebo ty?
a že by si moc přál potkat nějakou ženu, kterou by mohl mít rád a nejraději maminku s dítětem ?Protože jestli si toto přeje v jeho věku on, tak je to skutečný unikát
Mám spoustu kamarádek které jsou bez chlapa a je jim kolem 30 a jsou i bez dětí. Předchozí vztahy skončili právě proto,že ten druhý nechtěl děti nebo jinak nevyhovoval. Myslím,že takových je dost a nejsou to žádné puberťačky.
Kdy se s tou paní bejvalkou rozešel? Myslím,že na ní pořád visí podle toho co píšeš. Spíš se bude muset smířit s tím,že ona pryč a začít hledat štěstí jinde.
Mmch moje tchýně měla o své snaše úplně jinou představu než manžel o své manželce. Sama mi to řekla,že si myslela,že synáčkův typ úplně jinej.
Taky si myslím, že vzpomíná na bejvalou a tím pádem i na její dítě (mmch vdaná ženská, která seznámí milence se svým dítětem… uf, asi jsem staromódní, ale chudák muž)
Nemyslím si, že by si musel nutně hledat ženskou s dítětem, ty „nevlastní“ vztahy jsou vždycky trochu složitější. A podle mě by se zbytečně ochudil o to plození dítěte, jeho narození, první měsíce…
Ne nadarmo se říká každý svého štěstí strůjcem.
Anonymní píše:Angua píše:To mi opravdu řekl, ta " jeho " bývalá měla malou holčičku a byl do ní zblázněný, děti má moc rád ale hlavně to, že taková žena už o životě něco ví, rozhodně netouží po rozchechtané pubertačce, mladší než on.Anonymní píše:Prosím tě a toto si přeje fakt on nebo ty?
Snad není volba jen ženská s dítětem nebo rozchechtaná puberťačka, je spousta mezistupňů, ne? ![]()
Já bych na takový inzerát rozhodně neodpověděla, hrozilo by to buď mamánkovstvím nebo tchýní, která chce vše řídit, i když ty to třeba můžeš psát jen kvůli synově dobru. Ale víš co se říká? Že dobrými skutky je dlážděna cesta do pekel. Zaděláš si na problém se synem.
Navíc v šestadvaceti má času dost a dost, netikají mu biologické hodiny jako ženským.
A hlavně chlap si má najít ženskou sám.
Ohledně inzerátů - zrovna na emimi je spousta holek, co si našly chlapa přes net, šla bych spíš touto cestou, ale až mnohem mnohem později. Tvůj syn má spoustu času. Raději ať hledá příležitosti pro seznámení, pokud má zájem se seznámit. Nové koníčky a tak. Svobodných holek je spousta, stačí začít něco dělat. A pokud pro to nic nedělá, nemá opravdový zájem najít.
Jako první krok bych viděla v tom, že se musí osamostatnit a citově odpoutat od tebe. Pomoz mu tak, že mu nebudeš pomáhat, jen tak z něj bude chlap pro rodinu.
já jsem takhle zoufalecky (reaguju na první příspěbek) před rokem a půl našla svého nynějšího partnera…a jsme moc šťastný…asi osud… asi jsme se měli najít právě my dva
… odpověděla jsem celkem na 3 inzeráty, sešla se s nimi a až do třetice všeho dobrého to vyšlo ![]()
Na takový inzerát bych neodpověděla. Zakladatelko, inzerát bych nepodávala, pokud bude syn chtít, tak si jej podá sám a ne prostřednictvím maminky. Syn je dospělá a samostatná osoba a ty bys neměla zasahovat do jeho vztahů se ženami. Ono se to může obrátit proti tobě. Vím, že to myslíš dobře, ale tvůj syn se může pěkně naštvat. Je to jeho život a jeho věc. Až nastane ten správný čas, tak si nějakou slečnu najde. A znám spoustu chlapů, kteří si našli tu pravou až po třicítce a jsou spokojení.
Gladys píše:To jsem mu říkala také, ale tvrdí, že by o narození dítěte nepřišel, že by měli i pak spolu. Na to jsem mu oponovala, že by třeba dělal nevědomky rozdíly a že by se o to nevlastní musel dělit s jeho otcem, at chce nebo nechce. Ta jeho žena by na to byla zvlášt citlivá, jestli náhodou nenadržuje tomu " svému " a mohli by i začít hádky atd. Je jak beran. Zblbla ho dokonale a dokonce ho stále provokuje, píše mu, jak je s tím milencem štastná ( dokonce to u nich prasklo, a manžel jí i s holkou vyrazil z domu )Možná doufá, že se vrátí - nemohu ani psát, co mu provedla. Jí je 35 let, holce 6, tak mám pocit, že hledá " náhradu " a to není dobré. Přitom má spoustu kamarádů i kamarádek, mají ho rádi, je spolehlivý, vtipný, zábavný, dokáže vyslechnout, vždy pomůže, ale v srdíčku je neštastný.
Taky si myslím, že vzpomíná na bejvalou a tím pádem i na její dítě (mmch vdaná ženská, která seznámí milence se svým dítětem… uf, asi jsem staromódní, ale chudák muž)
Nemyslím si, že by si musel nutně hledat ženskou s dítětem, ty „nevlastní“ vztahy jsou vždycky trochu složitější. A podle mě by se zbytečně ochudil o to plození dítěte, jeho narození, první měsíce…
Ne nadarmo se říká každý svého štěstí strůjcem.
K někomu přichází štěstí až ve vyšším věku. O tom bych něco věděl… Ale rozhodně bych se do osudů druhých nepletl…