Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mi to neprijde tak nesplnitelné. Ten nápad s pestounstvím, co tu zazněl, je určitě dobrý. Dokonce jsem slyšela o nějaké nadaci, co pěstounům pořizuje domy
, ale podrobnosti neznám. O darovaných vajíčcích jsi určitě taky slyšela.
Nebo se zaměřte na ty peníze. Jste v Praze, neomezují vás deti, tak není důvod dělat za pár korun.
Díky za reakci
![]()
ano, pěstounství nechceme, tudíž to si tolik moc nepřejeme…ale tu zahrádku z celého srdce ano, a kdyby existoval jen jediný, jediný způsob jak toho dosáhnout, udělala bych pro to vše. bohužel, musí to být v praze a nějakým způsobem možné utáhnout…smířila jsem se s pronájmem..sice nevím jak to bude až zestárneme a nebudeme to moct platit, ale strašně moc chci v životě zažít dát si kafe na zahradě, sušit prádlo na sluníčku zalít si růže…
tolik moc.
@Anonymní píše:
Díky za reakci![]()
ano, pěstounství nechceme, tudíž to si tolik moc nepřejeme…ale tu zahrádku z celého srdce ano, a kdyby existoval jen jediný, jediný způsob jak toho dosáhnout, udělala bych pro to vše. bohužel, musí to být v praze a nějakým způsobem možné utáhnout...smířila jsem se s pronájmem..sice nevím jak to bude až zestárneme a nebudeme to moct platit, ale strašně moc chci v životě zažít dát si kafe na zahradě, sušit prádlo na sluníčku zalít si růže…
tolik moc.
No a tak v čem je tedy potíž? Kolik platíte za pronájem teď, že je to pro Vás tak nereálné? Navíc jste dva, máte to o to snazší, nemáte ani auto, ani zvířata. Z jakých příjmů tedy žijete?
Zakladatelko, když se chce, všechno jde. Jen té své touze musíš jít trochu naproti. Ono také záleží na tom, zda je to opravdu přání - tvé přání, nebo to chceš jen proto, že to dělá okolí.
Hele, otázku dítěte máte s přítelem pravděpodobně vyřešenou, tudíž byste měli být schopni ušetřit více peněz, než rodiny s dětmi.
Stěhování? V Praze je přeci dost možností, pronajmout s byt s předzahrádkou. Nebo si třeba pronajmout nějakou zahrádku v zahrádkářské kolonii. I vlastní dům je možnost a dříve nebo později je možnost si tento sen splnit.
Ale upřímně si nemyslím, že by to byly tvé sny, tvá přání. Prostě jen vidíš, co chce (má) okolí, tak to chceš také. Pokud by tvá přání byla skutečná a opravdu tvá, pokud bys cítila takovou tu „spalující“ touhu, tak bys nehledala překážky a důvody, proč to nejde. Hledala bys způsoby, jak to půjde. Stejně tak i tvůj přítel. To, co ty píšeš je jen neochota opustit svou zónu pohodlí, neochota cokoli měnit. A obávám se, že dříve nebo později to tebe a tvého partnera rozdělí. Myslím, že není možné žít život v dlouhodobé nespokojenosti. Zamysly se nad sebou, nad partnerem, prober si všechna pro a proti, vyřešiš si, co jsou skutečně tvá přání a sny a jdi si za tím. A hlavně - proboha, jste v Praze. Můžete si oba dva najít lépe placenou práci. Pokud nechcete měnit obor, tak třeba i brigádně. Malé děti nemáte, nic vám nebrání v tom, abyste se měli finančně lépe. A pokud tvrdíš, že se nezmůžete ani na ojeté auto, tak něco děláte setsakramentsky špatně ![]()
Jinak už ti tady radily holky, musíš se naučit správně si přát. Takže pokud jsou tvá přání skutečná, tak je neopouštěj, naopak se s nimi nauč pracovat.
Plýtváš časem a energií v sebelítosti a vymýšlení důvodů, proč nemůžeš mít, co chceš. Nezbavuj se snů, snaž se vymyslet jak je uskutečnit. Ne jen čekat, jestli se náhodou nesplní samy. Vštčinu snů si můžeš splnit, ale chce to na něm makat a něco pro něj obětovat.
@Anonymní píše:
Díky za reakci![]()
ano, pěstounství nechceme, tudíž to si tolik moc nepřejeme…ale tu zahrádku z celého srdce ano, a kdyby existoval jen jediný, jediný způsob jak toho dosáhnout, udělala bych pro to vše. bohužel, musí to být v praze a nějakým způsobem možné utáhnout…smířila jsem se s pronájmem..sice nevím jak to bude až zestárneme a nebudeme to moct platit, ale strašně moc chci v životě zažít dát si kafe na zahradě, sušit prádlo na sluníčku zalít si růže…
tolik moc.
Tak pak se zaměřte na ty peníze. Já nevidím důvod, aby chlap neměl ani plný úvazek a už nic k tomu. Taky dělám ve školství na grantech a většina mých kolegů nejaký ten přivýdělek má. Učí na soukromých VŠ, doučují atd. Já teda ne, mi to tak vyhovuje, mám dítě a manžela, co v soukromé sféře vydělá dost.
@Nickyx píše:
Zakladatelko těžká rada. Také se o to snažím, bohužel jak moc jsem se snažila mé neuskutečnitelné sny přecházet a ignorovat, nastalo u mě asi zklamání životem v podobě depresí. Myslím, že pokud se budeš snažit přijít o sny a chtít je přes velkou bolest okolo zašlapat do země, jen ztratíš kus sebe a můžeš se pak taky cítit hodně ublíženě a zklamaně. A zanevřít na vše a na všechny. Chce to jít tou druhou cestou-bojovat za ty sny, co se dá. Třeba na dno sil. Protože splnění snů nás dělá šťastnými a o co jiného v tomhle životě by šlo, než hlavně o tohle?
máš/máte pravdu
tak na byt s aspon malou terasou musíme sehnat tak 5 milionů. nebo nájem 15 tis. měsíčně. což by se se změnou práce snad dalo. ale zas partner nechce, to je ovšem jiná písnička.
díky. dám si byty v ealitkách do sledování a budu slídit jako ostříž..a s tou hypo nevím..partner práci ezmění, to je zas jeho štěstí..já si polepšit můžu, oo pár tis. uvidíme. každopádně děkuji všem!
@Malaga píše:
Já bych to spíš viděla tak, snaž se jít svým přáním naproti tím, že začneš něco pro to dělat…
Já nechodím ničemu naproti. Prostě pošlu přání a dál to neřeším. A funguje mi to. A dělám to zjevně správně. A nemusím pro to splnění vůbec nic udělat. Prostě to přijde samo tak, jak má.
@Anonymní píše:
Díky za reakci![]()
tolik moc.
Prej jeden. Těch způsobů máš nejméně tisíc, stačí když si je sepíšeš a vybereš pro vás ten nejschůdnější ![]()
@Kobea píše:
Já nechodím ničemu naproti. Prostě pošlu přání a dál to neřeším. A funguje mi to. A dělám to zjevně správně. A nemusím pro to splnění vůbec nic udělat. Prostě to přijde samo tak, jak má.
Hhh taky to tak dělám, ale občas mi pak přijde, že jsem si vlastně přála děsné p. čoviny
![]()
@Anonymní píše:
máš/máte pravdutak na byt s aspon malou terasou musíme sehnat tak 5 milionů. nebo nájem 15 tis. měsíčně. což by se se změnou práce snad dalo. ale zas partner nechce, to je ovšem jiná písnička.
To bych vyřešila přednostně. Jinak ne, na byt se zahradou stačí i o dost méně (nebo teda záleží na tom, jakou velikost bytu požadujete, ale zase - jste dva…). Nájem 15 tis. - záleží na lokalitě, ale v zásadě ano, je to blízko, nicméně nájmy už jsou poměrně běžně v této výši v Praze.
@Anonymní píše:
díky. dám si byty v ealitkách do sledování a budu slídit jako ostříž..a s tou hypo nevím..partner práci ezmění, to je zas jeho štěstí..já si polepšit můžu, oo pár tis. uvidíme. každopádně děkuji všem!
@Kfětoslava píše:
https://www.facebook.com/…45668100134/
skvělé a ajak pravdivé.
![]()
@Anonymní píše:
máš/máte pravdutak na byt s aspon malou terasou musíme sehnat tak 5 milionů. nebo nájem 15 tis. měsíčně. což by se se změnou práce snad dalo. ale zas partner nechce, to je ovšem jiná písnička.
Heleď mě ale z toho co popisuješ vychází, že máte oba plat kolem 10 000, což je skutečně situace, se kterou byste i měli něco dělat. Jinak si moc nedovedu představit, jak při malém nájmu, ve dvou, jak říkáš bez nějakého valného majetku a „věci k opečovávání“ a bez možnosti šetřit se můžete dostat do takového stavu. ![]()
@Nimie píše:
No a tak v čem je tedy potíž? Kolik platíte za pronájem teď, že je to pro Vás tak nereálné? Navíc jste dva, máte to o to snazší, nemáte ani auto, ani zvířata. Z jakých příjmů tedy žijete?
nájem platíme deset tisíc za ložnici a kuchyň, na lokalitu a prahu je to skvělá cena.
já vydělávám deset hrubého, přítel dvacet, pak nějakou část (nevím jakou) platí alimenty, běžný provoz domácnosti a poplatky a vše i s nákupy 8 tis. měsíčně. Takže spolu bychom každý měsíc ušetřili tak 5 tisíc..jenže část z toho jsou alimenty takže tak? 5 - 7 tisíc každý měsíc nám zbyde? nepočítám do toho MHD, lékaře, pojištění a různé další výdaje ale:( je to jen hrubý odhad…
zatím se mi nepodařilo najít byt v praze s předzahrádkou nebo terasou za méně než 15 tis nájem…ale hledám dál, máte pravdu, sen nevzdat!!
@Anonymní píše:
Díky za reakci![]()
tolik moc.
Tak našla jsem pronájem zahrady za 6500Kč ročně na Praze 5. Je tam samozřejmě odstupné za přenechání podnájmu. Ale ani to není ruinující. Jen je potřeba tomu jít naproti a nesedět se založenýma rukama. V mém okolí si v uplynulých dvou letech pořídilo zahradu v Praze několik rodin a všichni maximálně spokojení.