Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji znát, váš názor na tchýni.
Jejimu synovi bude skoro 40 a jeho matka mu zdaleka nepřestala řidit životDo prace mu nosi kastrulky z jidlem. Řeší naše finance mě nazvala zlodějkou a svého syna žebrákem.
No a teď k věci. Chce po svém synovi aby chodil na Angličtinu. On ale nechce že, je to drahé. Přítel mi koupil k svátku boty a mikinu, a ona začala, že když, někdo může mít nové boty a svetříček Tak proč by on, nemohl chodit na kurz angličtiny řekla to predemnoutakže si myslím že to bylo miřeno na mě. Jak byste si to vyložili vy. Podotýkám že mi dvě nemáme moc dobré vztahy diky za názory
Kastrůlky bych řešila v případě, že by o mě tvrdila, že nic pořádného neuvařím. Jeho máma vládne anglicky jak, když svému synáčkovi ve 40 musí doporučovat, aby chodil na kurz? On s angličtinou začíná nebo ji potřebuje pro práci trochu oprášit?
Z toho co píšete vyplývá, že problém není ani tak v tchýni jako ve vašem příteli, který si do svých 40 let nebyl schopný určit hranice, kam až může jeho matka zajít. Proč mu nosí do práce kastrůlky s jídlem? Nechodí v práci na obědy? Nevaříte mu do práce? Když se na to podíváte z jeho pohledu, dostává oběd zadarmo až pod nos, očividně mu to nevadí. Bavila jste se s ním o tom, že vám to vadí? Bavila jste se s ním o tom, že jeho maminka očividně nemá moc svých povinností, když má čas mu každý den nosit oběd? Jak jako řeší vaše finance? To se s ní v prvé řadě někdo o těch financích musí bavit - váš přítel? Moje tchýně o financích naší domácnosti nemá vůbec potuchy. Pokud vyčetla, že vám koupil dárek, ale na kurz angličtiny nemá, tak asi by bylo fajn jí spražit tím, že takový kurz stojí cca 20 000 Kč, ale boty a mikina stály kolik - do 2000 Kč? (záleží na značce). V prvé řadě bych si to vyříkala s přítelem, musí přece vidět, co se mezi vámi děje, pokud není totálně slepý a hluchý. Pokud je to mamánek, tak rychle pryč. Nevím, jestli sledujete Simpsonovi, ale ředitel Skinner a jeho maminka Ágnes jsou dokonalým odstrašujícím příkladem.
@Příjemné Pondělí píše:
Ne, nerozumím vašemu urážení se. Někdy se fakt nestačím divit, co všechno může ženy urazit a co si dokážou vztáhnout na sebe.Život mě naučil, že pokud někdo řekne ženě něco, co může mít více významů, tak žena si vždy vybere ten, který ji uráží. 😂
Viděly se prvně v životě a ona na ni začne mluvit ve stylu „není tak ošklivá jako na fotce“… Chápu, že ti není sympatické, když se někdo uráží, místo toho, aby to vzal s nadhledem, ale tahle komunikace opravdu není nejlepší způsob, jak navázat pohodové vztahy… ![]()
@Micaella22 píše:
Proc ji zvete na navstevu, proc ji 40 letej frajer neumi poslat nekam? Otevrela bych si na ni zobak
Mozna proto, ze je to jeho matka. Musi to s ni resit on, ne ona. A tim bys presne pomohla jak, kdyz by sis na ni otevrela @zobak@, jak rikas
To by urcite pak bylo vse ruzove ![]()
@Russet píše:
A kdyby tobě někdo řekl, že nejsi zdaleka tak ošklivý, neurazil by ses? Podle mě se to při první zdvořilostní návštěvě nehodí říkat
Ne, proč? Na fotkách nemusíme vypadat dobře, to je fakt. Asi bych si to vyložil jako nešťastné vyjádření, neřešil bych to a rozhodně se neurážel. Řešil bych to, pokud by se taková vyjádření opakovala.
@Příjemné Pondělí Nojo, budouci malem tchyne to pak prepiskla jeste nekolikrat. Snazila jsem se ji brat jako bodrou zenu, ale neco je spis urazlive. Jako nemyslim si o sobe, ze jsem nejkrasnejsi osoba na svete. Pokud by ale tehdy ten mamanek udelal to, ze me vezme do naruce a rekl, ze pro nej nejkrasnejsi jsem bylo by to jine. Nez neco blekotat a vysvetlovat mamince… Ja je ted stastna, mam manzela, kteremu se libim, s tchyni jsem mela skvely vztah a po mamnkovi a jeho matce mam vzpominky, ktere jsou nyni spis vtipne
Protoze sorry jako, rict nekomu, koho znam prvne ze je osklivy je tak. neslusne, az je to vtipne
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji znát, váš názor na tchýni.
Jejimu synovi bude skoro 40 a jeho matka mu zdaleka nepřestala řidit životDo prace mu nosi kastrulky z jidlem. Řeší naše finance mě nazvala zlodějkou a svého syna žebrákem.
No a teď k věci. Chce po svém synovi aby chodil na Angličtinu. On ale nechce že, je to drahé. Přítel mi koupil k svátku boty a mikinu, a ona začala, že když, někdo může mít nové boty a svetříček Tak proč by on, nemohl chodit na kurz angličtiny řekla to predemnoutakže si myslím že to bylo miřeno na mě. Jak byste si to vyložili vy. Podotýkám že mi dvě nemáme moc dobré vztahy diky za názory
Maminko, než se váš syn naučí anglicky, vy už tady nebudete.
Nazdar.
Jinak ve čtyřiceti je ten člověk snad už dost dospělý na to, aby si uměl říct, co chce a co ne. Nedovedu si radši představit, jak na lidi působí, kdy mu maminka přinese kastrůleček s obídkem…