Jak snášíte rady o výchově?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2282
30.12.12 00:51

Hele, jedním uchem tam a druhým ven jinak by se to nedalo. :twisted: :pankac: Jsem zatím těhotná, ale rady (možná i kvůli tomu, že jsem mladá) poslouchám pořád ( Už máš zabaleno do porodnice? Mažeš se, abys neměla strie? Máš vypráno? Jedla jsi? Musíš jíst za dva. Nehlaď to břicho nebo dítě rozmazlíš. Cože, ty nechceš otce u porodu? Hlavně u porodu neotevírej oči! Doufám, že si nedáš epidural! Proč nechceš to a to?!) :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
30.12.12 00:53

Sorry, nic ve zlem, ale kdyby to bylo skutecne tak, jak pises, zes nezavisla od 16ti a nestrpis rady atdatd.tak to taky patricne vysilas do eteru, tudiz by tech rad prichazelo, kdyz ne zadna, tak rozhodne poskrovnu…dotyka se te to, resis to na miminu, takze zas tak sebejista asi nebudes…to neni negativne mysleno, to je proste zakon energii vyslianych a prijimanych…tak pracuj na tom, ze ty jsi ta dokonala jednotka, matka :kytka:a bude klid :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
30.12.12 00:55

@IvkaH No uz se tesim…to se na to budu muset asi nejak obrnit, protoze ja nejsem zrovna povaha, co je schopna takove veci jen poustet jednim uchem tam a druhym ven a myslet si svoje :roll: Malemu je pet tydnu teprve, je to drobecek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
30.12.12 00:55

@Wink přesně…minule u nas byla mamka ja malého na přebalováku, honem přiběhla a sahala mu na nožičky a dělala se strašně chytrou, že ma ty nohy studené a ať ho přiobleču, pak se strašně divila jaktože jako ještě nemá zuby (má skoro 10 měsíců), no jako násilím mu je z dásní tahat nebudu :mrgreen: :mrgreen: jestli ja budu tež taková, jdu se dobrovolně zastřelit :pocitac: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
30.12.12 01:00

A to ještě kamarádka, je teprve těhotná, ale občas mi to příjde že je z jiného světa, vše si představuje až moc jednoduše, nechápe že některé mimča holt první měsíce prořvou a moc nespí atd atd…máme od narození prcka postýlku v ložnici a ona strašně nechápe proč ho od malička nemáme v jeho vlastním pokojíku…že prý čím bude starší, tím hůř se to bude odnaučovat spát s náma v jedné místnosti…a takové hlody…no mám dost..ještě neví co vše to obnáší s péčí kolem dítěte, ale radit to by šlo, už ji vydím jak co 10 minut lítá přes celý byt aby uspala mimino… :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
30.12.12 01:07

@lajovka Ja jsem ji na to odpovedela, co si o tom myslim…a pisu to tady jen proto, ze me zajimalo, jestli to holky snaseji podobne jako ja. Protoze mi to zase zvedlo adrenalin, plus nepochopeni pritele. Myslim si, ze muzu pusobit jakkoliv sebevedome a radam se stejne nevyhnu, kdyz vsichni vi, ze je to me prvni dite. Nedelam ze sebe dokonalou, kdyz neco nevim, zeptam se…at tady na emiminu nebo znamych a nestydim se za to, ptz zadny uceny z nebe nespadl. Ale kdyz mi nekdo tyhle nazory cpe bez toho abych se je na ne ptala… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Moje máti i její máti :pankac: :D zas pravidelně od narození chodily, když jsem holku uspala v kočáře, tak mi přerovnaly deku nebo plenku, kterou byla přikrytá, jak kdybych neuměla dítě přikrýt.
Nebo nesnáším, když malá někde spadla, když se učila chodit, stoupat a ony za ní hned utíkaly a litovali ji :cert: z domu jsou naučené, že když spadne, tak se zeptám si v pořádku? To nevadí stoupni si a zkus to znovu a mamina a moje babi mi z dcer mají pokusy dělat lítostivé poupátka :roll: Na to jsem strašně háklivá a na rozmazlování, šišlání, zdrobňování a komolení slov nebo, když děckám komolí jména :twisted: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282

@Pettule69 Tak snad to jsou „jen“ hormony. Kamarádka, když se dozvěděla, že jí budou s největší pravděpodobností dělat před porodem klystýr, tak prohlásila, že chce radši císaře.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
30.12.12 01:13

@Pettule69 No tak to kamaradka teprve pozna. Taky jsem sesla z hodne „predsevzeti“ ohledne vychovy…jak jsem si ji predstavovala jeste v tehotenstvi. A krom toho zrovna postylku v pokoji bych vubec neresila. Vzdyt to se prece i doporucuje aby bylo mimco min prvni pulrok s tebou ve stejne mistnosti. Jsou prece i takove ty postylky, ktere se pripoji k vasi posteli, abys mela dite co nejblize. A to nemluvim o tom, ze ja bych ani nevydrzela byt v jine mistnosti. Pamatuju si, jak jsem litala k postylce co 10 min jestli dycha a pri kazdym zvuku co vydal. :lol: Ted uz jsem si zvykla a tolik se nebojim, ale i tak bych ho z mistnosti nedala. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
30.12.12 01:15
@tehuzu píše:
@Pettule69 Tak snad to jsou „jen“ hormony. Kamarádka, když se dozvěděla, že jí budou s největší pravděpodobností dělat před porodem klystýr, tak prohlásila, že chce radši císaře.. :roll:

tak klystýr je asi to nejmenší :) mě všeci strašili jaká je to hrůza, podstupovala jsem to loni před operací a letos u porodu a až na ty 2 litry co do mě narvali to bylo v klidu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
30.12.12 01:15

A co vasi partneri, jak se stavi k nazorum svych matek? Reknou jim, ze mate proste jine postupy a nebo jen mlci, aby matinku nenastvali? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
30.12.12 01:19
@Wink píše:
A co vasi partneri, jak se stavi k nazorum svych matek? Reknou jim, ze mate proste jine postupy a nebo jen mlci, aby matinku nenastvali? :cert:

mlčí :D já se hádám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
30.12.12 01:21

@Pettule69 :lol: A pak ze nejsou vsichni stejni!!! :pocitac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
30.12.12 01:23

@Wink to jo :D přítel by na svou matinku nezvýšil hlásek…příjde mi cokoliv ona udělá nebo řekne je svátost, ale ja to tak nevydím :D malého viděla 2× za celých téměř 10.měsíců ale radit to by šlo :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.12.12 01:25
@Wink píše:
A co vasi partneri, jak se stavi k nazorum svych matek? Reknou jim, ze mate proste jine postupy a nebo jen mlci, aby matinku nenastvali? :cert:

jak? no samo zastane se maminky, protože je připosraný do očí říct něco a pak doma řekne, že se mám na ni vykašlat dělat si po svém, ale přední se bojí si i prdnout, takže jsem si trošku udělala s tchánama pořádek sama, rok ji neviděli že tam dcera nesměla (za to, že ji vtloukali do hlavy, že nemá jíst jinak bude tlustá :cert: ) a na mé varování, že tohle se z dítětem neřeší nereagovali, tak byl zákaz kontaktu a můj muž? Nic hrál na obě strany podle potřeby :twisted:
Teď tam už obě dcery chodí a zjistila jsem že tchánom opět otrnulo a zas nejez tohle a nejez tamto budeš tlustá, kdyby jí řekli že má jít ven na kolo, koloběžku, tak to beru, ale říct 4leté holce ty máš vypouklý bříško :pocitac: (přitom je jak záchodový pavouk) tak asi zas brzo zakročím :pankac: a bude veselo, protože manžel si z rodiči pořádek neudělá a já díky nim nehodlám řešit anorektičku od 4-5 let :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová