Jak snášíte rady o výchově?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3487
14.2.17 21:28
@bublinek píše:
moje starší taky nebyla vztekací, ale mladší má prostě tu potřebu tu frustraci ze sebe dostat. Starší zase měla divoké sny. A teď co je lepší? Vyvztekat a spát jako andílek. Nebo to v sobě dusit a pak mít se pořádně nevyspat.
Vyslechla jsem si od kolegyně od manžela, že bych jí měla naflákat na zadek. Ale to se mi příčí…

Kdyby se mi válelo v kaluži, tak mu dám taky na zadek a to fyzické tresty používám opravdu málo, max. 1× za čtvrt roku, někdy ani to ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.2.17 21:35
@Lychee13 píše:
Kdyby se mi válelo v kaluži, tak mu dám taky na zadek a to fyzické tresty používám opravdu málo, max. 1× za čtvrt roku, někdy ani to ne…

asi mám cimprlich dítko, do louže si nelehne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.2.17 21:37

@j.a.n.i1 taky mě to napadlo…že chtějí jen poradit.
Možná je to věkem, taky jsem si hned myslela, že je to tzv… rýpanec, proč, nedělá, proč děláš, atd.. ale postupem času zjištuju, že je to u většiny lidi jenom prostě diskuse..
Já sama je nevědomky, taky zeptám, dáváš už… ale vzápětí dodám, že se jenom ptám, že každý to má jinak, protože vím, že většina prvorodičem se hned naštve…Taky jsem to dělala :mrgreen:
Ale rozlisuju i teď rady a rady.. Beru to jinak od kamarádky a nebo od rýpající švagrové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
14.2.17 21:39

@Janasas Tak jasně, že od člověka, který mě se. e mě apriori nase. e celkem cokoliv :mrgreen: i když má třeba objektivně vzato pravdu (no možná tím spíš, že ji má)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.2.17 21:42

@j.a.n.i1 to jo.. ale když třeba víš, že třeba dítě má rezervu např. že blbě drží lžící, učíš to a někdo ti začne,.. On blbě drží lžící, ty to neumíš, ty jsi malé děcko. proč to neumíš.. víš takový ten klasický ryp.. kdy máma ví, že něco zatím neni jak má být, a okolí na to upozorňuje, jakoby máma byly blbá a nevěděla to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
14.2.17 21:49
@Janasas píše:
@j.a.n.i1 to jo.. ale když třeba víš, že třeba dítě má rezervu např. že blbě drží lžící, učíš to a někdo ti začne,.. On blbě drží lžící, ty to neumíš, ty jsi malé děcko. proč to neumíš.. víš takový ten klasický ryp.. kdy máma ví, že něco zatím neni jak má být, a okolí na to upozorňuje, jakoby máma byly blbá a nevěděla to :mrgreen:

Teď jsi mi připoměla jednu BEZDĚTNOU známou. :mrgreen: Syn v lětě(2,5 roku) jedl zmrzlinu, měl to po celé puse. Ona šla kolem a začala takovým tím pohrdavým tónem Fuj, ty jíš jak mimino, všichni se ti budou smát, podívej se jak seš zaprasenej. No nas*ala mě fest, takže jsem jí řekla, ať pokračuje v cestě a nekouká po tom, po čem je jí prd, ať nezakopne. Urazila se a je klid. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
15.2.17 07:02

Já už to psala v jiné debatě. Celé je to o tom, že lítámé jak hadry na holi celý den kolem dětí, člověk jim věnuje veškerou energii, aby každý den prožili na maximum, snaží se je pořád něco učit, vymýšlí triky jak na něj a co by mohlo zabrat a potom to někdo jednou větou shodí.
Věty ve stylu"jsi hloupá-proč to ještě něumí-ty neděláš tohle?-jsi líná-jen si stěžuješ-co řekneš jsou perly, raději mlč…"a jestli jste si všimly, je tohle časté i zde v diskuzích.
Mě nedávno tahle jedna v diskuzi vytočila, protože nejhorší jsou lidi co nemají argumenty.Jen plácnou nějakou takovou krátkou větu a na víc se nezmůžou :zed:

Takhle často chytračí rodina, protože mají děti už velké a z pohodlí se dobře kritizuje. Rozhodně nejsou v takovém zápřahu jako já, takže jsou plní dobrých rad a kritiky. Stejně tak matky co mají hlídání, někdo jim pomáhá a mají klidné děti-papuče. Takoví jsou nejchytřejší :lol:

Takže jedině to nechat plout kolem sebe, nevnímat, protože potom mě to srazí, připadám si, že vše dělám blbě a nejlépe bych měla děti odevzdat na sociálku…a rozhodně nechci aby někdo hloupý ve mě vyvolával takové pocity. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.17 07:32

Ja nevim, co to mate kolem sebe za lidi, ale me se toto snad nikdy nestalo a to ziju v anonymni Praze :nevim: Jednou v lete jsem po desti vypustila 18m dceru v satickach a sandalech do kaluzi, behem minuty byla jako cunik, ale spokojene se tam rochnila. Kolemjdouci lide to naopak komentovali pozitivne.Kdyz nektere z deti delalo sceny venku, sklizela jsem spis soucitne a chapave vyrazy a komentare typu „v klidu, on/ona to do puberty delat nebude“ ;) Nevyzadane rady spec.od pribuzenstva (tchyne a babicky) taky probehly, ale vcas s usmevem jsem je zarazila (nejlepe vetou „dnes uz se to ale dela jinak nez za vas“ :mrgreen: ) a bylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.2.17 09:20
@Lychee13 píše:
Kdyby se mi válelo v kaluži, tak mu dám taky na zadek a to fyzické tresty používám opravdu málo, max. 1× za čtvrt roku, někdy ani to ne…

můj pětiletý se válel v kaluži zrovna včera, dostal záchvat vzteku, že musí jít za ruku.. předtím málem vběhl pod auto.. tak jsem ho vláčela, jak daleko jsem měla sílu, pak ho pustila a on si lehl do kaluže.. dostal na zadek, zaječel a lehl si zase.. a ječel, kopal kolem sebe, lidi koukali… :nevim: naštěstí jsme menší město a lidi už nás znají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.17 10:00

Holky zkousely jste na ty vzteklouny jit smichem? U dcery taky nezabira nic: odpoutat pozornost, slibovat, vyhrozovat, dat na zadek, pri odvleknuti dela gumu..ale jakmile se zacnu smat a rikat, jaka je herecka a at ty slzy netaha az z paty, jeste pak pridam mavnuti rukou a naznak odchodu, tak je okamzite na nohou a v pohode ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.2.17 10:02

@unuděná jo, můj ječí, že to není k smíchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.2.17 10:05

Jak je snáším? Nikdo mi žádné rady nedává - asi jsem obklopena " jinými " lidmi..
Jinak si vyslechnu, odkývu at je druhá strana spokojená a pak si jedu po svém..

• Citovat
  • Upravit
53190
15.2.17 10:10

@Tamtama Na to bych proste odvetila, ze docela je ;) A kdyz s tim prestane, prestanu se smat a muzem si klidu vysvetlit, co ho nastvalo.Ale samozrejme takhle by to fungovalo na me deti, ale kazde dite je jine i v reakcich ;)
Navic ten smich-i nuceny-uvolnuje spoustu sikovnych hormonu, ktere ti nedovoli se nas.at a dite zmydlit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.17 18:00
@unuděná píše:
Holky zkousely jste na ty vzteklouny jit smichem? U dcery taky nezabira nic: odpoutat pozornost, slibovat, vyhrozovat, dat na zadek, pri odvleknuti dela gumu..ale jakmile se zacnu smat a rikat, jaka je herecka a at ty slzy netaha az z paty, jeste pak pridam mavnuti rukou a naznak odchodu, tak je okamzite na nohou a v pohode ;)

Zkoušela - zaječel „ne máma“ a šel mě kopnout.

@smurfka píše:
Jak je snáším? Nikdo mi žádné rady nedává - asi jsem obklopena " jinými " lidmi..
Jinak si vyslechnu, odkývu at je druhá strana spokojená a pak si jedu po svém..

Tohle jsou náhodní kolemjdoucí, lidi z čekárny u doktora, spolucestující z vlaku… Upozorňuju, že třeba v čekárně mám nejzlatější děti, ale naposledy se paní nelíbilo, že syn fňuká už od příchodu do čekárny. Za poslední 2 měsíce mu píchali ucho, tak fňukal. Celou dobu jsem ho zabavovala a šeptala mu. Byly tam děti, co div nerozložily čekárnu, ale zaujal jí fňukající kluk v kočáru.
Tohle ani nejde odkývat, když mi rozloží dítě, které pak dávám dalších x minut dokupy.

• Citovat
  • Upravit
960
17.2.17 18:56

Mne se to.teda stalo nekolilrat,kdyz.byla starsi. dcera mimino nebo batole a napr se. v obchode zacala vztekat…nic extra proste normos vztekani,alenokamzite.ty pohledy opovrhovacne, jakoze si.neumi.zklidnkt.dite a.kdyz.si.deti delaji. deti apod hlasky…mam totiz dost. problem s tim, ze vypadam hrozne. mlade…je.mi.28, ale.vypadam.tak.na.17 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová