Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rsisa no možná by bylo nejlepší si pořídit advokátka, který bude mluvit za tebe, vi co má říct a řekne to bez zbytečných emocí. Navíc s tebou bude před stáním mluvit i sociální pracovník a ten pak dá soudu info. Hele u nás bylo svěření dítěte a alimenty otázka tak 10 minut max
prakticky na nic se nás nikdo neptal, většina byla připravena předem.
@rsisa píše:
Vůbec jsem neměla tohle v úmyslu. Ani vykládat o našem vztahu. Jen mi jde o to, aby konečně otec dítěte posílal peníze. A nejsem žádná hysterka, která tam bude vykládat nesmysly!!!
Oba budete mít prostor se vyjádřit, zkus to shrnout do 2 nebo 3 vět, jen to nejdůležitější, co může ovlivnit styk, alimenty.. a jen fakta, ne domněnky a pocity…klidně si to napiš
@welovefashion píše:
Oba budete mít prostor se vyjádřit, zkus to shrnout do 2 nebo 3 vět, jen to nejdůležitější, co může ovlivnit styk, alimenty.. a jen fakta, ne domněnky a pocity…klidně si to napiš
Díky!
@Anonymní píše:
Ahoj všem, čeká mě soud - svěření dítěte do péče a stanovení alimentů. Dohoda s ex není možná, vytahuje akorát na mě " špínu"…platit nechce nic, syn je se mnou.
Otázka prosím zní, jak to chodí u toho soudu??? Na co vše se budou ptát, pokud se ex nedostaví, co potom? je možné říct u soudu i něco na co se neptají, ale já si myslím, že by to měl soudce vědět? Navíc mám strach, že se hned zkraje rozbrečím, nemůžu bývalého ani vidět, je to lhář, darebák děkuji za příspěvky..
Předpokládám, že Ty jsi dala první svůj návrh a on buď nějaký protinávrh nebo se aspoň vyjádřil k tomu Tvému návrhu. Je možné, že si u soudu vyperete prádlo, ale to tak nějak patří k věci.
Co máš ve svém návrhu?
Otázky na vás na oba budou směřovat na rodinné poměry, na příjmy, výdaje, jestli je dluh na výživném atd.
Soudu bych nic zbytečně necpala, je to kontraproduktivní. Dramatizace situace ničemu neprospěje. Vezmi si něco na uklidnění a rozhodně tam nebreč. Ne každý soudce to snese, tak ať nejsi za hysterku.
Na otázky odpovídej stručně a zbytečně nic nevykládej. Soudu je jedno, z jakého důvodu jste šli od sebe.
@Kriss Tina píše:
@rsisa no možná by bylo nejlepší si pořídit advokátka, který bude mluvit za tebe, vi co má říct a řekne to bez zbytečných emocí. Navíc s tebou bude před stáním mluvit i sociální pracovník a ten pak dá soudu info. Hele u nás bylo svěření dítěte a alimenty otázka tak 10 minut maxprakticky na nic se nás nikdo neptal, většina byla připravena předem.
Se soc. už jsem mluvila, ta je v pohodě. Spíš mám strach, že bývalý začne vykládat nesmysly o tom, jaká jsem mrcha a tak…jinak vše je vlastně úplně jasné, syn je u mě a chce být se mnou, ve styku s otcem nebráním, naopak! Vím, že kluk potřebuje tátu… akorát ty peníze… ještě neposlal ani korunu, je pryč od dubna.
@Betty MacDonald píše:
Drž se faktů a jasně a stručně odpovidej na dotazy. Je to někdy těžké, ale bude nejlepší, když se úplně vypneš od emocí. Oni nejsou hloupí.
Ale musíš přijmout i fakt, že otec má svá otcovska práva. Tady si každá druhá myslí, že otce co nejdéle odstřihne od dítěte, tak to ale nefunguje, soud rozhodne v zájmu dítěte a v jeho zájmu je vazby s otcem udržet.
Nebráním otci ve styku vůbec, spíš naopak, ráda bych, aby se o syna zajímal více. Akorát ty peníze… bývalý vydělává víc než já a od dubna ani korunu, nic synovi nekoupí…
@rsisa píše:
Nebráním otci ve styku vůbec, spíš naopak, ráda bych, aby se o syna zajímal více. Akorát ty peníze… bývalý vydělává víc než já a od dubna ani korunu, nic synovi nekoupí…
Tak oni mu to napočítají, to se neboj.
@rsisa píše:
Jen mi jde o to, aby konečně otec dítěte posílal peníze.
Tohoto cíle ovšem nedosáhneš tím, že že budeš vykládat u soudu „i něco na co se neptají, ale já si myslím, že by to měl soudce vědět“. Myslíš si zkrátka že jsi chytřejší než soudce. Jen jsem upozornil, že to většinou nedopadne dobře a nebude to mít ten účinek, jaký si žena představovala.
Můžeš ale kdykoliv soudu navrhnout aby provedl důkaz (listinou, svědectvím, znaleckým posudkem).
@rsisa píše:
A nejsem žádná hysterka, která tam bude vykládat nesmysly!!!
Nenapsal jsem že tam budeš vykládat nesmysly! Nasal jsem jen že není dobré začít vykládat skutečnosti, které jsou ale zcela bezvýznamné pro stanovení režimu péče o dítě a určení výše výživného.
Na sudé to je v pohodě. ale před pride na návštěvu paní. a co ta paní povie to sleduje sudca.vzdy.socialka rozhoduje
@rsisa hele ono soudce žádné nesmysly zajímat nebudou, i kdyby tam nakrasne vykládal ze jsi nejhorší člověk na světě, tak ten soudce v tom je každý den a tyhle kecy zná. Pokud od dubna nic nedal, tak ti to bude muset doplatit zpětně, se prohne, až bude muset vytáhnout alimenty za 8 měsíců naráz.
@Kriss Tina píše:
@rsisa hele ono soudce žádné nesmysly zajímat nebudou, i kdyby tam nakrasne vykládal ze jsi nejhorší člověk na světě, tak ten soudce v tom je každý den a tyhle kecy zná. Pokud od dubna nic nedal, tak ti to bude muset doplatit zpětně, se prohne, až bude muset vytáhnout alimenty za 8 měsíců naráz.
Děkuji ![]()
@Brrano píše:
Na sudé to je v pohodě. ale před pride na návštěvu paní. a co ta paní povie to sleduje sudca.vzdy.socialka rozhoduje
ale prosím tě, k slušným zaměstnaným lidem žádná paní nechodí
@rsisa píše:
soud si vyžádá výplatní pásky nebo jiné potvrzení ze zaměstnání o výdělku jak otce, tak tvoje, podle toho určí, kolik kdo bude platit alimenty,
nějaké kecy otce o tom, že jsi mrcha, fakt soudce nezajímají a povídat ho to nenechají, u soudu jde o fakta, a ne o hysterické výlevy
@stinga píše:
soud si vyžádá výplatní pásky nebo jiné potvrzení ze zaměstnání o výdělku jak otce, tak tvoje, podle toho určí, kolik kdo bude platit alimenty,
nějaké kecy otce o tom, že jsi mrcha, fakt soudce nezajímají a povídat ho to nenechají, u soudu jde o fakta, a ne o hysterické výlevy
Děkuji