Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Oliverka28 píše:
Mě by docela zajímalo co člověka vede k té posedlosti určitého pohlaví, setkávám se s tím čím dál víc. Mám dva kluky a nikdy jsem to neřešila, ale dost často slýchám řeči typu: „Tak co kdy bude ta holčička“ a nebo: " Neomrzí Tě, že nemáš tu holčičku"..někde jsem četla i článek, že když žena nemá dceru nezažije tu pravou mateřskou lásku.Dokonce mám okolo sebe pár holek co celé těhotenství probreceli jenom z toho důvodu, že čekají kluka. Mě jako mámě dvou kluků je z toho docela smutno a celkem tenhle boom musím mít holku nechápu, to jsou jako kluci méněcenný nebo jako proč?
Hele moje tchyne se s tim treba nesmirila dodnes, ze ma dva syny. Kdyz jsme s manzelem oznamovali, ze cekame jeji prvni a zrejme jedine vnouce, bylo na ni videt jiste zklamani, ze i my cekame chlapecka a ona se te holcicky nedocka ani v podobe vnoucete. Absolutne tu preferenci jednoho nebo druheho pohlavi nechapu, vzdyt zdrave dite je takovy zazrak, ze bych si nedovolila rouhat kvuli jeho pohlavi.
Jinak tedy myslím, že kdybyste měli důvod to IVF podstupovat, byl by to taky trochu jiný případ, než že nastoupíte do CARu s tím, že chcete IVF kvůli ovlivnění pohlaví dítěte, to vás skutečně v Čechách vypoklonkují mezi dveřmi.
@Oliverka28 píše:
Mě by docela zajímalo co člověka vede k té posedlosti určitého pohlaví, setkávám se s tím čím dál víc. Mám dva kluky a nikdy jsem to neřešila, ale dost často slýchám řeči typu: „Tak co kdy bude ta holčička“ a nebo: " Neomrzí Tě, že nemáš tu holčičku"..někde jsem četla i článek, že když žena nemá dceru nezažije tu pravou mateřskou lásku.Dokonce mám okolo sebe pár holek co celé těhotenství probreceli jenom z toho důvodu, že čekají kluka. Mě jako mámě dvou kluků je z toho docela smutno a celkem tenhle boom musím mít holku nechápu, to jsou jako kluci méněcenný nebo jako proč?
Lidi jsou divny a nechapu to. Jako matka kluku jsem si takove poznamky taky vyslechla. Me kdyby se omylem povedlo pocit treti dite(ale neplanujem), tak chci radsi zase kluka. Je to zajimave, ale nikoho se radsi nemas ptat, kdy bude dite, aby to nahodou nebyla snazilka, ktere to nejde nebo ma jine problemy. To je vseobecne zname. Ale mit poznamky, ze nemas holku, tak to je ok. Fakt nechapu. Zakladatelce bych doporucila kocku nebo psa, tam si muze pohlavi urcit, ktery chce.
@unuděná píše:
Jinak tedy myslím, že kdybyste měli důvod to IVF podstupovat, byl by to taky trochu jiný případ, než že nastoupíte do CARu s tím, že chcete IVF kvůli ovlivnění pohlaví dítěte, to vás skutečně v Čechách vypoklonkují mezi dveřmi.
Jo, to si taky myslím, že když už tam člověk je a všechno to podstupovat musí, taky už třeba toho doktora trošku zná, tak snáz padne to, že jsou nějaké možnosti, pokud je na to vhodná situace…ale upřímně, neumím si představit přijít do CARu jen proto, že si chci vybrat pohlaví. Tam kam jsem chodila já by na to asi nekoukali moc dobře už jen proto, že tam s neplodnými páry prožívají těžké věci a přístup ve stylu jsem tu proto že dalšího kluka můžu mít a nechci, ale holku bych si udělat nechala, by se jim asi moc nelíbil.
@Oriseka píše:
Lidi jsou divny a nechapu to. Jako matka kluku jsem si takove poznamky taky vyslechla. Me kdyby se omylem povedlo pocit treti dite(ale neplanujem), tak chci radsi zase kluka. Je to zajimave, ale nikoho se radsi nemas ptat, kdy bude dite, aby to nahodou nebyla snazilka, ktere to nejde nebo ma jine problemy. To je vseobecne zname. Ale mit poznamky, ze nemas holku, tak to je ok. Fakt nechapu. Zakladatelce bych doporucila kocku nebo psa, tam si muze pohlavi urcit, ktery chce.
Možná i jednu výchovnou, aby se probrala a neřešila blbiny:)
![]()
@Ernais píše:
Hele moje tchyne se s tim treba nesmirila dodnes, ze ma dva syny. Kdyz jsme s manzelem oznamovali, ze cekame jeji prvni a zrejme jedine vnouce, bylo na ni videt jiste zklamani, ze i my cekame chlapecka a ona se te holcicky nedocka ani v podobe vnoucete. Absolutne tu preferenci jednoho nebo druheho pohlavi nechapu, vzdyt zdrave dite je takovy zazrak, ze bych si nedovolila rouhat kvuli jeho pohlavi.
Moje matka na to doplatila. Neprozřetelně jednou řekla že kdyby se bratr narodil dřív než já nejsem.Tak zemřel ve 20 při nehodě. Matka se mnou pak půl roku nemluvila, a nechápu proč.
@Anonymní píše:
@BohunkaP jako vím že to ofiko nejde, ale někde jsem slyšela že přimhouří oko…
Prosím tě, ty už si dítě nepořizuj, pořiď si kočku nebo fenku. Uvědomuješ si, že i holčička může být lesba, mít ráda fotbal, auta a nesnášet sukýnky?
@xavierka píše:
Možná i jednu výchovnou, aby se probrala a neřešila blbiny:)![]()
Tak zase zakladatelce tolik nenakládejte, vy dokonalé moralistky, prostě touží po holčičce, to není zločin. A taky to neznamená, že by své syny, i toho případného třetího neměla ráda. ![]()
Zakladatelko, myslím, že je i pochopitelné, že bys třeba raději holčičku, co nepochopitelné ale je, že chceš jen holčičku.. Je mi tě vlastně líto..
Jako já i chápu to přání mít obojí, pro mě by to taky byl takový ideál. Třeba jako vila u moře nebo výhra v loterii, jako krása, někdo to má a rozhodně bych se tomu nebránila. Ale určitě bych se podle toho teda nerozhodovala, jestli další dítě mít nebo ne. A proces ivf bych kvůli tomu teda taky nepodstupovala. Jako pro touhu mít dítě člověk vydrží všechno, ale při těch vzpomínkách mám ještě teď osypky. Už to nezkouším, protože si radši nechám zbytky fyzického zdraví, zdraví duševní a finanční prostředky pro to jedno než to obětovat velmi nejisté vidině dalšího.
@Oliverka28 píše:
Tak tisíce let tady byly méněcenný holky, tak se to teď obrátilo……
Já zakladatelku do jisté míry chápu, já taky celoživotně toužila po holčičce. To je něco, čemu neporučíš. V klučičím světě jsem vyrostla a potřebovala jsem holčičí element.
@lucad77 píše:
Tak zase zakladatelce tolik nenakládejte, vy dokonalé moralistky, prostě touží po holčičce, to není zločin. A taky to neznamená, že by své syny, i toho případného třetího neměla ráda.
Dost to tak vypadá, když by kvůli tomu i byla ochotná podstoupit ivf ![]()
Chybí jí pokora. A ano já si zažila dost hnusně věci, takže vím ze opravdu nejzásadnější je zdravi a něco si tak urputně přát se v životě nevyplácí. Ono se to může pěkně obrátit, nebo jinak zvrtnout a příklady o kterých vím tu nechci psát.
@lucad77 píše:
Tak zase zakladatelce tolik nenakládejte, vy dokonalé moralistky, prostě touží po holčičce, to není zločin. A taky to neznamená, že by své syny, i toho případného třetího neměla ráda.
No podle tohoto psala…ono každého, kdo si něčím prošel, tak takové řeči toho typu mohou jen vytočit. Každý má třeba preference pohlaví, ale s rozumem…
@Anonymní píše:
@kulíšek_s_bambulí já jsem ochotná se nějak domluvit s doktory jen nevím který car by byl toho přípustný, prosím pište jen kdo má zkušenost…
No jo ale tohle se prostě domluvit nedá.
Žádný doktor do tohohle prostě nepůjde protože je to nezákonné a neetické ![]()
A popravdě nějak nechápu tuhletu zaslepenou touhu jen po holčičkách
![]()
@mamule42 a zrovna jsem myslela soude tle tve skoro ruzove profilovky, ze mas holcicku ![]()