Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co zaplatit nějakou službu a o náklady se podělit s těmi co nemají čas pomáhat???
@anickadomnik píše:
A co zaplatit nějakou službu a o náklady se podělit s těmi co nemají čas pomáhat???
Přesně tohle mě taky napadlo. ![]()
Hele, v každém městě, doufám, existuje pečovatelská služba, a tam se dá spousta věcí objednat a platí se minimální částky. Teta tam před důchodem dělala, takže by ti to trochu ulevilo v té péči o jejich dománost a o staroušky.
Ke zbytku rodiny ti nemám co říct, nechci ti přidělávat vrásky výrokama na jejich adresu ![]()
Omezila bych to na jeden den - na sobotu. Prádlo můžeš posbírat a potom vyprat a vyžehlit v klidu doma a pak ho tam odvézt, upéct můžeš taky doma. Udělal bych tam v sobotu úklid, uvařila a jela domů. Potřebuješ taky nějaký volný den ![]()
Takže až chlapeček začne běhat, bude celý víkend v ohradě??? Abys uklidila?
Okamžitě bych si to v rodině zostra vyřešila. A je fakt, že šikovná ženská, co chce něco přivydělat by na jedno odpoledne za týden dojít mohla, některým stačí jednorázově +-pětikilo, aby to vypadalo obstojně.
@anickadomnik píše:
Bylo by to nejlepší ale můj otec by nejraději(a bylo mě to řečeno),aby si babi a děda dělali vše sami, že prý budou mít alson' trochu pohybu. Ještě mě vynadal, že jim to usnadnuji jenže oni opravdu nemůžou
Jednou jsem tam nepřijela a babička vytřela koupelnu, záchod a pod postelí a děda musel vytřít ten zbytek, protože se jí udělalo špatně
můj otec tvrdí, že babička ráda přehání a že jiné ženy v jejím věku fungují normálně. Takže tudy cesta nevede ![]()
@terinka4444 píše:
Hele, v každém městě, doufám, existuje pečovatelská služba, a tam se dá spousta věcí objednat a platí se minimální částky. Teta tam před důchodem dělala, takže by ti to trochu ulevilo v té péči o jejich dománost a o staroušky.
Ke zbytku rodiny ti nemám co říct, nechci ti přidělávat vrásky výrokama na jejich adresu
Děkuji
už jsem to vysvětlila níže proč to nejde…
Taky bych to viděla na nějakou paní, která by si chtěla vydělat občasným úklidem. O její zaplacení bych se podělila se zbytkem rodiny. Já bych přijela o víkendu jeden den uvařit a poklábosit s prarodiči.
Ještě mi řekni, jak velký byt mají prarodiče? Já uklidila dneska takovej šílenej bordel za odpoledne, že jsem tomu sama nevěřila. Tak jestli to moc nežereš taky ten úklid… a u mámy, co má vekej dům, to mám taky max za den. A že tam se dokáže nadělat, je to průchoďák a taky s línýma příbuznýma za bukem
.
Zapojila bych pečovatelkou službu, aby zajistila nákupy, úklid, jídlo…není to žádná ostuda nebo neschopnost. Aspoň třeba ob víkend, aby jsi si odpočinula a měla čas sama na sebe, máš svoji domácnost. Zvládat dvě domácnosti, jak popisuješ a ještě k tomu miminko je cesta do pekla ![]()
Jídlo bych si uvařila přes týden v klidu, zamrazila a přivezla zmražené, vytírání 2× za víkend nechápu, když prádlo dobře pověsíš, tak ho pak nemusíš žehlit, myslím, že si to děláš hlavně sama ![]()
Mimochodem kdy máte nějaký společný čas s mužem pro sebe, když strávíš většinu víkendu u prarodič, on sám doma a pak přijedeš úplně vyšťavená? Proč tam nemůžeš jet třeba ve všední týden, o víkendu být doma s mužem, poslat ho s kočárem na procházku, pofackovat si v klidu svoji domácnost?
@Ivtcha píše:
Omezila bych to na jeden den - na sobotu. Prádlo můžeš posbírat a potom vyprat a vyžehlit v klidu doma a pak ho tam odvézt, upéct můžeš taky doma. Udělal bych tam v sobotu úklid, uvařila a jela domů. Potřebuješ taky nějaký volný den
@Bibi239 píše:
Jídlo bych si uvařila přes týden v klidu, zamrazila a přivezla zmražené, vytírání 2× za víkend nechápu, když prádlo dobře pověsíš, tak ho pak nemusíš žehlit, myslím, že si to děláš hlavně sama
Mimochodem kdy máte nějaký společný čas s mužem pro sebe, když strávíš většinu víkendu u prarodič, on sám doma a pak přijedeš úplně vyšťavená? Proč tam nemůžeš jet třeba ve všední týden, o víkendu být doma s mužem, poslat ho s kočárem na procházku, pofackovat si v klidu svoji domácnost?
Manžel je většinu týdne doma, do práce chodí hlavně na víkend, tak proto k nim jezdím na sobotu a neděli.
Podlahu vytírám z toho důvodu, že za ten týden co tam nejsem je zašpiněná a ulepená a když tam celý víkend poletuju a vařím a uklízím, tak to zadupu a je to na setření znovu, takže to přejedu na rychlo podruhé a jedu domů.
Dobrý večer maminky, potřebuji se vypovídat a poprosím zároven' o radu.

můj bratr(29let) a jeho přítelkyně(27let) též chodí do práce ale o víkendu jsou doma, jenže mají pořád nějaké akce a oslavy a k babičce a dědovi si přijdou nacpat pupek a zase táhnou za zábavou, ani nádobí neumejou
prostě to všichni hodili na mne
sice mně nikdo neřekl přímo,,jsi doma na mateřské tak se budeš starat, protože pracující na to nemají čas a ty seš doma a nic neděláš,,ale tohle člověk pozná z těch narážek, to by musel být hloupej
Já se hrozně ráda postarám o babičku a dědu, moc je miluji, jsou pro mě vším ale dvě domácnosti jak jsem už psala přestávám dávat
jenže pokud to neudělám já, neudělá to nikdo a já nemám to srdce babičce a dědovi nepomáhat
Jsem maminka skorem tříměsíčního chlapečka, je mě 32let, manžel je o 20let starší.
A ted' k problému:Mám babičku a dědu, jsou již staří(76let) a tak tam jezdím na víkend pomáhat. Takže to vypadá v reálu tak, že s chlapečkem tam k nim v pátek navečer jedeme, něco tam v rychlosti pofackuju, umyji nádobí, vykoupu malého a sebe a jdeme spát. V sobotu vstaneme(malej se budí v 6hod) a začne kolotoč(utírám prach, luxuji, vytírám podlahu do toho se starám o malého, vařím, peču, věším prádlo, sbírám prádlo…prostě hrozná honka, padne 19hod. já hotová uspím malého a švihnu sebou do postele a spim. Ještě že se malej v noci budí jen jednou a mám možnost si odpočinout, je to mé zlatíčko
V neděli vstaneme, uvařím, umyji nádobí, vyžehlím, naposledy vytřu podlahu a s jazykem na vestě jedeme odpoledne s klukánkem domů, kde mě vlastně čeká totéž, protože manžel není schopen ani vytřít pokecanou podlahu(kterou sám zašpinil a raději v tom chodí všude)
Prostě toho začínám mít dost, jsem unavená, dvě domácnosti mě zmáhají a proto potřebuji pár rad, jak si to usnadnit. Můj otec(jejich syn) na to čas nemá, chodí do zaměstnání a když má volno, tak chce trávit svůj čas jinak, než jezdit k rodičům a makat tam
Prosím o zachování anonymního příspěvku, týká se to rodinné záležitosti, děkuji