Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejde o můj názor. Ale o to že si toho nevšímám pouze já ale i zbytek rodiny. Já ji poučovala když to neudělala máma ale copak jí můžu dozorovat? snažím se jak se dá aby měla přehled o tom co je a není správné a jak by se měla chovat… ale jde i o mámino chování.. jak vůči ségře tak vůči bráškovi…
zakladatelko, tobě přijde v pořádku udávat vlastní matku na sociálce? v podstatě za nic? neřeknu, kdyby děti týrala a byla od rána do večera zčazená, ale snad jen za jiné názory?
![]()
@mia 007 Tak jen kvůli tomuhle ji děti neseberou. NNějak moc te nechapu. ![]()
Příklad co mi posledně říkala sestra.: máma dala malýmu flašku s mlékem ale zapomněla jí zavřít, tím pádem samozřejmě brácha to vylil, ona se po něm vrhla, a teď cituji sestru: „dostal facku že chudák chytil druhou o koberec“ a začal brečet což dává logiku. Ona ho vzala do vany, osprchovala ledovou vodou aby měl důvod řvát. To mi nepřijde moc normální, když to vlastně byla její vina. a toto se prý odehrává celkem často.
@Tiger-lily - není to za nic a kdyby se jako máma chovala tak bych neměla důvod. a nejde o jiné názory…
@mia 007 hele s tou gyndou… kolik je sestře? Přece nemusí mámě povídat, že tam jde, ne? A jinak to že ji máma neobjedná na gyndu není nic hroznýho, mě taky nikdo neobjednával, musela jsem sama ![]()
Nemyslím si, že udávat na sociálce vlastní mámu je správné. Neříkám, že se chová správně, ale ![]()
@mia 007
a co čekáš od sociálky? má bratr nějaké modřiny, odřeniny stále?
@atominnka taky nevím jestli je to správné ale už nevím jak na ní, po dobrým si to nenechá říct po zlým taky ne
@Tiger-lily nevím, už přes dva měsíce jsem ho neviděla
jen to co vím od ségry jak to tam chodí. když se ještě se mnou bavila tak jsem toho byla několikrát svědkem sama ale teď??
@mia 007 tak to už je něco jiného. Pokud se takhle k němucchová porad a mali ma nějaké modřiny atd tak s tímuužbych nněco dělala.
@TomyTomy vždyť celou dobu tvrdím že to není jen o gyndě… jen to byla taková poslední tečka… bohužel jestli má modřiny nevím, od té doby co jsem jí řekla svůj názor se se mnou nebaví a nepouští mě za bráchou.. ![]()
Ze začátku se mi to zdálo jako marnivost matku udávat, ale po přečtení toho s mlékem…
nicméně je možné, že jí ujely nervy z toho, že flašku nezavřela a že si přidělala práci tím, že chlapec mlíčko vylil…a když u toho na jednu stranu nejsi, sestra si může situaci trochu tu a tam přibarvit…já bych strašně váhala, kdybych byla v tvé situaci-udat svojí rodinu..pokud nemá nikdo jiný z rodiny (i třeba ty) vhodné podmínky pro převzetí dětí třeba do pěstounské péče, dětí by skončily v ústavu (kdyby bylo zjištěno pochybení)-popřemýšlej nad tím ![]()
Bože…chtěla bych mít tvoje starosti. Hlavně, zda ty máš všechno v pořádku. Nevím proč se každý nemůže starat o sebe, a furt musí řešit druhé.
Normálně tam zajdi a řekni co a jak. Prověří to a uvidí se, jestli se stará, nebo nestará špatně. Pokud jsi se snažila s ní mluvit a pomoci jí a myslíš si, že něco zanedbává, tak tam jdi. Otázka je, jestli na tom děti, někde v děcáku, budou líp…
@mia 007 Ja ti rozumím. Ospod urcite nebude hned děti odebírat, ale s matkou bude situaci tesit, ta si snad uvedomi, ze by svůj přístup mela změnit. Ospod fakt nemusí byt strasak, ale naopak muze pomoci…Urcite to rozhodnuti bylo tezke…Muzes je požádat, aby tvé oznámení dali do duverne slozky spisu-mamka se nedozví, ze jsi to řekla ty