Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mia 007 ahoj mio, není asi dobrá máma, myslím, že dělá i naschvály, ale to, že své dceři zakáže jít na gyndu, tak ještě není důvod k udání na sociálku. Nemůže jít ségra sama, bez toho aniž by to matka věděla?
@smudlik.esta To je teda taky názor tohle
Pokud vím, o možném týrání dítěte, tak si mám hledět svého a hlavně se do toho neplést? A kdo se zastane toho dítěte? Kdo jiný by se měl starat než vlastní sestra? Tohle fakt nechápu…
Zakladatelko ano, klidně na sociálku zajdi. Gynda nikoho nezajímá. Ale pokud kluka bije, tak bych určitě šla…
Obě děti mají své tatínky ke ketrým jezdí a jsou schopni a možná i lépe co se týče financí zajistit. takže o to až takový strach nemám. a @smudlik.esta já vše v pořádku mám, a je hrozně příjemné poslouchat od ségry jak máma tohle a tamhleto a že je s ní k nevydržení, ať udělá cokoliv je to špatně a když se pohádá s přítelem vybíjí si to na ní a na bráškovi!!! navíc se starám o svoji rodinu a kdo jiný jim může pomoci než já? navíc tak ne´ějak podobně to fungovalo i když jsem tam s nimi žila já a skončila jsem na psychiatrii a dodnes u psychologa kvůli tomu jak to u nás doma chodilo. nechci aby skončili stejně..
@mia 007 píše:
Příklad co mi posledně říkala sestra.: máma dala malýmu flašku s mlékem ale zapomněla jí zavřít, tím pádem samozřejmě brácha to vylil, ona se po něm vrhla, a teď cituji sestru: „dostal facku že chudák chytil druhou o koberec“ a začal brečet což dává logiku. Ona ho vzala do vany, osprchovala ledovou vodou aby měl důvod řvát. To mi nepřijde moc normální, když to vlastně byla její vina. a toto se prý odehrává celkem často.
to je fakt hrozný
zjíistila bych nejdřív, jestli ségra nekecá, pak bych s ní zkusila promluvit a řekla jí, že jestli se nevzpamatuje, tak jí udáš a nakonec bych jí udala.
Asik nedočtu celé, ale každý přistupuje k výchově svých dětím po svém.. jestli ale zmíníš jako první problém neshoda Tvé a Tvé matky s návštěvou gynekologa, tak bych Ti doporučila zamyslet se nad sebou
![]()
@mia 007 píše:
Je toho více, jen tohle mě prostě dneska dostalo. V rodině máme dost zdrav. potíží co se týká spodku a proto vidím a nejen já, jako důležité aby byla vyšetřena. Ale jde i o její školu o chování k nim apod.
Možnou cestou kontroly a pomoci z tvé strany by mohlo být, že bys zatlačila na mamku, ať brášku vídáš - mohla by si žádat i soudně o stanovení styku s bráškou, takže v tomto by ti pak bránit neměla, tudíž můžeš pomoci zevnitř ![]()
@mia 007 není náhodou ségra v puberTĚ? že by taky přeháněla a vymýšlela si? jako pochybuju, že by i kvůli facce sociálka stanovila dohled. nebo svěřila děti do péče otci, chtěli by děti jejich otcové? s nimi jsi mluvila?
Tak to je fakt blbý, před ostatníma se ovládá?
@mia 007 píše:
Příklad co mi posledně říkala sestra.: máma dala malýmu flašku s mlékem ale zapomněla jí zavřít, tím pádem samozřejmě brácha to vylil, ona se po něm vrhla, a teď cituji sestru: „dostal facku že chudák chytil druhou o koberec“ a začal brečet což dává logiku. Ona ho vzala do vany, osprchovala ledovou vodou aby měl důvod řvát. To mi nepřijde moc normální, když to vlastně byla její vina. a toto se prý odehrává celkem často.
Anonymně a nejlépe a nějakou další věci k tomu aby z toho mela tvabmatka větší pruser
@mia 007 Já bych tam někoho poslala. Pokud je vše ok, tak se nic nestane. Ale takové chování není normální!
Já bych se šla poradit na sociálku ať se tam jdou podívat!!
A kolik je tobě a tvým sourozencům let? Jak dlouho už nežiješ s matkou?
@Manonka psala jsem to před tím, než jsem četla příspěvek s tím mlékem. To je jasný, že kvůli tomu to bych to řešila také.
Nechci aby měla průser. Chci jen aby se zamyslela nad tím jak se k tem dětem chová a své postoje k nim změnila. O mě už nejde tam se nic nezmění ale nechci aby trpěli oni dva. Tatinkove by si je vzali. U sestry stoprocentně a u brachy nevím ale já nechci aby ji je sebrali ale aby ona se prostě chovala normálně k nim. A ségra sice v pubertě je ale nevymysli si. Několikrát jsem toho sama byla svědkem. Jinak mě je 20 a s nimi neziju 2,5 roku.
@mia 007 Ja ti rozumím. Ospod urcite nebude hned děti odebírat, ale s matkou bude situaci tesit, ta si snad uvedomi, ze by svůj přístup mela změnit. Ospod fakt nemusí byt strasak, ale naopak muze pomoci…Urcite to rozhodnuti bylo tezke…Muzes je požádat, aby tvé oznámení dali do duverne slozky spisu-mamka se nedozví, ze jsi to řekla ty