Jak udělat rybu, aby nechutnala jako rybina?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42621
30.7.23 20:03
@M_Vladim píše:
Některé lisy umí i kostičky, tedy buď do salátu, nebo na hranolky… ;)

Ten máme jen komunistický. A tu věc na brambory jsem používala i na škvarky - trochu jsem je po usmažení vylisovala - jsou pak křupavější a méně mastné.
Jo, a palačinky jen na přepuštěném másle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
30.7.23 20:25
@Naydra píše:
Hodně asi záleží na konkrétních bramborách. Většinou z raných super, ale třeba včera mi přišla taková nic moc. Jinak mě dítko pod vlivem amerických youtuberů donutilo koupit lis na brambory (https://www.ikea.com/…el-76114285/) a ta kaše je z toho fakt lepší :think:

S tímhle se nadres jako kůň. Stačí rozmixovat…

• Citovat
  • Upravit
Naydra
30.7.23 20:27

@klamonožka Mladí kluci, kteří dělají videa o vaření, to tam normálně používají na kaši, na těsto na nočky, žádné mixování nebo strouhání brambor. Tak mě naše mládě donutilo to koupit, aby byl cool a ono je to retro :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Naydra
30.7.23 20:34

@Anais Brno Nenadřeš, pokud to nenarveš plný. Ale já to tu nepsala jako propagaci, bylo to jen tak pro pobavení :andel:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
30.7.23 21:00
@Naydra píše:
@klamonožka Mladí kluci, kteří dělají videa o vaření, to tam normálně používají na kaši, na těsto na nočky, žádné mixování nebo strouhání brambor. Tak mě naše mládě donutilo to koupit, aby byl cool a ono je to retro :mrgreen:

No potěš otěž, už vidím jak takhle dělám x kilo brambor, nebo jak nejde dělají tímhle způsobem brambory třeba pro 100 lidí..tyhle YouTube odborníky zbožňuju :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
30.7.23 21:02
@Naydra píše:
@Anais Brno Nenadřeš, pokud to nenarveš plný. Ale já to tu nepsala jako propagaci, bylo to jen tak pro pobavení :andel:

Kolik toho dovnitř dáš? Za jak dlouho máš hotovou kaši z kila nebo dvou kila brambor..promiň, bohužel žiju s profi kuchařem a takové kraviny fakt v kuchyni nenajdeš :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
30.7.23 21:17
@Anais Brno píše:
No potěš otěž, už vidím jak takhle dělám x kilo brambor, nebo jak nejde dělají tímhle způsobem brambory třeba pro 100 lidí..tyhle YouTube odborníky zbožňuju :pankac:

A ty běžně v rodině vaříš pro 100 lidí? Nebo vy ve třech sníte kaši z několika kilo brambor? 8o běžným lidem tyhle vychytávky usnadňují vaření ;)

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
31.7.23 00:21
@Pitaya1 píše:
A ty běžně v rodině vaříš pro 100 lidí? Nebo vy ve třech sníte kaši z několika kilo brambor? 8o běžným lidem tyhle vychytávky usnadňují vaření ;)

Tak když vařím, tak minimálně 5-6 porcí, což pokud budu brát nějakých 200 g na porci, tak to máš 1,2 kg…( Nosíme si jídlo do práce).
A těch 100 porcí bylo myšleno na ty instagramove a YouTube hvězdy, kteří tyhle blbosti propagují, protože za to dostali zaplaceno…

• Citovat
  • Upravit
Naydra
31.7.23 11:12

Ty jo, že se tady někdo chytí takové blbosti a bude mít potřebu to shazovat, jsem fakt nečekala. :oops: Zakladatelce se omlouvám za zaplevelení tématu…

• Citovat
  • Upravit
116843
31.7.23 12:11
@Naydra píše:
Ty jo, že se tady někdo chytí takové blbosti a bude mít potřebu to shazovat, jsem fakt nečekala. :oops: Zakladatelce se omlouvám za zaplevelení tématu…
Řekla bych že omlouvat by se měl někdo jiný. :kytka:
Ať si každý dělá kaši jak chce. :pankac:
Já nemixuju, dělám šťouchadlem, hodně másla a mléko teplé.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116843
31.7.23 12:14

@Dollorres
Ještě důležitá věc, koření. Naučit se která bylinka k čemu pasuje. Do brambor dávám kmín a libecek, do rýže cibuli a hřebíček. Pepř čerstvě mletý. Do některých mas je dobrá uzená paprika, do krémových polévek buď muškát nebo zázvor nebo kari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2533
31.7.23 12:49
@Dollorres píše:
K tomu se tak nějak postupně dostávám. Nejčastěji máme těstoviny s kečupem, taveňákem, nebo nějakou hotovou omáčkou. Pečivo, toasty, vejce, palačinky, pak mražené hotové jídlo. S párkama mám taky nějak problém - praskaj, ale sem tam dobrý. Musím se naučit tu rýži a věci z brambor. Vím, že děti milují od babičky hlavně kaši a pak snad všechny omáčky a domácí knedlík. Doma mi to, co uvařím prakticky nejedí. Proto jsem chtěla zkusit ty ryby, jako něco nového a přitom nutričně super.

Pokud zvládáš těstoviny, tak moje dítě miluje těstoviny s tuňákem. Uvařené těstoviny smícháš s konzervovaným tuňákem, nastrouhaným sýrem a kysanou smetanou, já dítku přidávám kukuřici a dáš zapéct. Jednoduché, relativně rychlé a dobré :lol:

Jinak, pokud smícháš uvařené těstoviny s kysanou smetanou a sýrem, tak můžeš přidat téměř cokoli a dát zapéct. Vařím převážně stylem, co dnes smíchám dohromady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22199
31.7.23 13:55

Dnes jsem dělala obyčejný blok file z Lidlu. Akce na čtvrt hodiny, file z mrazáku oplachnu a osuším. Připravím si těstíčko z vajíčka, mouky a koření, možno tuhost regulovat mlékem. V těstíčku obalím file, dám na rozpálenou pánev, opeču do zlatova z obou stran, na talíři posypu zelenou natí. K tomu salát, co dům dál, čínské zelí, rajčata, paprika, okurka, nakrájet, zakapat olivovým olejem. Žádný dresing, zvláště, když zakladatelka vaří pro malé děti. To chce ze základních surovin a ne žádných chemických dochucovadel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
1.8.23 18:21
@aiwwa píše:
@Dollorres
Ještě důležitá věc, koření. Naučit se která bylinka k čemu pasuje. Do brambor dávám kmín a libecek, do rýže cibuli a hřebíček. Pepř čerstvě mletý. Do některých mas je dobrá uzená paprika, do krémových polévek buď muškát nebo zázvor nebo kari.

hlavně se toho koření nebát, ty české špetičky na 10 porcí jsou prostě komické
neříkám hrnout to tam bagrem, ale nebát se toho, ono se to třeba párkrát nepovede, ale bez cvičení není mistra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37836
1.8.23 21:06

Neumím číst… :roll:
https://www.emimino.cz/recept/
:P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek