Jak usměrnit švagrovou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
567
26.7.16 15:23

A co na to jeji chovani rika bratr 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
26.7.16 15:26

@Jana525 Přesně, už vidím ten příspěvek švagrové „tchýně a švagrová se mi neustále motají do výchovy a furt mi cpou nějaké věci, i když je malý nejí/nemůže a nemám je kam dávat“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
26.7.16 15:27

Co je tobe do toho? Tchyne je jiste doapela a svepravna aby se o svoje zalezitosti postarala sama. Tobe ani tvemu muzi do toho nic neni. Nejsi jeji mama aby si nekoho vychovavala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
26.7.16 15:38

Budu v opozici vuci prispevkum. Myslim si totiz, ze spousta veci lze resit ve slusnosti a klidu, rozumnou komunikaci.
Pokud tchyni hodi na hlavu ubrousky, ze to neni jeji znacka-nezlobte se, ale tyhle miminu nevyhovuji, pouzivam tyhle. Pokud si stezuje, ze dostala vetsi oblecky-super, mam do zasoby.
Takze pokud z jeji strany chybi kousek slusnosti, tak se zakladatelce nedivim, ze je z toho vselijaka, zvlast pokud ma tchyni rada. Nikomu se nelibi, kdyz nekdo ublizuje blizkemu cloveku.
Na tvem miste bych podporila tchyni s tim, ze svagrova se chova divne, ale neni to chyba tchyne a at si to nebere. Ze se to bud srovna nebo ne, ale ona za to nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
26.7.16 15:39

No podle mě by bylo od tvého muže pochopitelné, kdyby se zastal mámy, na druhou stranu by asi bylo vhodné usměrnit nejen švagrovou (odmítnout něco, co tchyně koupila se dá i slušně) ale i tchýni. Proč té švagrové stále něco cpe, když o to evidentně nestojí? Ale ty by ses do toho montovat neměla, ještě by se to obrátilo proti tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
26.7.16 15:41

Tchýně potřebuje advokáta? Může se přece ozvat sama, popř. by si jí měl zkrotit její manžel. To, že se to tobě a tvému muži nelíbí, to chápu, ale je to jejich věc. Max. kdybych byla u nějaké incidentu přímo, tak řeknu svůj názor, čímž bych se zastala tchýně, ale jiné vměšování není myslím na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.7.16 15:41

Švagrová je na přesdržku. Nicméně ani tobě, ani tvému muži nepřísluší to řešit. Já bych řekla své tchýni, ať se tím netrápí. Když už by to jo muselo být a bylo to nezbytné, tak tvůj muž by asi měl promluvit se svým bratrem. Tobě to nepřísluší řešit, nepleť se do toho raději vůbec. jen buď prostě hodná na tchýni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
26.7.16 15:42

@Suzana28 Dvakrát, třikrát slušně odmítla, a pak ji to přestalo bavit. Logické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.7.16 15:44
@Anonymní píše:
Teď se dívám, že jsem nenapsala docela důležitý fakt, že tchýně je téměř 5 let vdova, měli to doma rozdělené, manžel byl ten chlap-ochránce, který by se jí normálně zastal, ta typická hlava rodiny, ona je hodně citově založená, klidná, s jeho smrtí se samozřemě ještě nesrovnala. Švagr je podpantoflák, což jsem já dřív neviděla, nebo nevnímala, takže ten se jí spíš bojí. A proč to řeší můj muž? Protože to je jeho máma :zed:

hele a vy jste tohle jednani videli na vlastni oci nebo to mate jen z jejiho vypraveni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
26.7.16 15:46

@Jana525 proč by měl být padlý na hlavu? Copak je něco špatného, když se zastane své vlastní matky, když vidí, že se k ní někdo nevhodně chová? No asi by na hlavu padlý byl, kdyby dělal, že se nic neděje. Ano každý má nějaké své starosti, ale naštěstí ne každý si hrabe jen na svém vlastním písečku, jen aby nemusel nic řešit. Pokud vidím, že se k mé mámě chová někdo nevhodně, je to jakoby se tak choval ke mně. Je to jeden z nejdůležitějších lidí v mém životě, ale tohle už má zřejmě nastavený každý jinak, podle toho z jakých rodinných poměrů pochází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.7.16 15:47
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym, ale určitě pochopíte na konci příspěvku.
S manželem si už nevíme rady s naší švagrovou (manželka od bratra mého muže), a tak bych prosila radu, jak byste to řešili vy. Není to asi moc obvyklé, ale s tchýní mám fajnový vztah, jsem totiž dost nekonfliktní, ale co v poslední době předvádí zmíněná švagrová, už přerostlo všechny meze. Se švagrem (bratrem manžela) jsou necelé 3 roky a já ji vlastně neznám jinak než pod vlivem hormonů :mrgreen: Když spolu začali, já byla v té době už těhotná, takže pro mě bylo všechno včetně jí sluníčkové, ale můj muž ji nikdy moc nemusel a po opadnutí extáze z těhotenství/porodu/mimiobdobí jsem pochopila :zed: Po roce a půl známosti se vzali, můj muž opět připomínky, já ho krotila, po půl roce se jim narodilo mimi a švagr přiznal, že neplánovaně, že selhala antina, můj muž opět připomínky a já stále pod vlivem :mrgreen: A teď k problému, švagrová se chová naprosto hrozně k naší tchýni, přitom co by za ní ostatní dali. Našemu malému pořád něco, zavařuje, mixuje i kupuje, občas je to úlet, ale není to v jejím zlém úmyslu a dětem je to stejně jedno. A stejně to má i s jejich prckem, koupila jim např. sadu bodýček, švagrová ji hned sjela, že tohle jí je teď k ničemu, že mu to bude nejdřív za 3 měsíce, dál třeba balík vlhčených ubrousků a ona jí fakt hnusně vynadala, že tuhle značku ona nepoužívá (přitom normální značka, žádný Tesco apod.), ať to klidně vyhodí 8o A takových výlevů přibývá a nedávno pro mě pohár přetekl, když jí seřvala, ať od malýho vypadne, že je úplně neschopná, přitom se nic nestalo, jen mu při hraní zaskočila slina a lehce se zakuckal 8o Takže bych chtěla poradit, mám s ní promluvit já, nebo to s ní má řešit můj muž, nebo to má on řešit se svým bratrem, co myslíte vy? :think:

Myslím, že s tím nic neuděláš :nevim: Takové chování je dneska běžné.
Pokud máš tchyni ráda, buď na ni hodná. A až budeš mít dítě, dovol jí být plnohodnotnou babičkou. To je tak to celé, co pro ni můžeš udělat, když měla tu smůlu a má dva syny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.7.16 15:51
@Lanna1 píše:
@Jana525 proč by měl být padlý na hlavu? Copak je něco špatného, když se zastane své vlastní matky, když vidí, že se k ní někdo nevhodně chová? No asi by na hlavu padlý byl, kdyby dělal, že se nic neděje. Ano každý má nějaké své starosti, ale naštěstí ne každý si hrabe jen na svém vlastním písečku, jen aby nemusel nic řešit. Pokud vidím, že se k mé mámě chová někdo nevhodně, je to jakoby se tak choval ke mně. Je to jeden z nejdůležitějších lidí v mém životě, ale tohle už má zřejmě nastavený každý jinak, podle toho z jakých rodinných poměrů pochází.

protoze me pripada, ze uz od zacatku hledal na svagrovy nejake mouchy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.7.16 15:53
@Anonymní píše:
Co jsem psala v příspěvku, u toho jsme byli osobně, nebo třeba jenom já.

V tom pripade by mel tvuj manzel naznacit bratrovi, at rekne manzelce, ze takhle nejste se sebou zvykli jednat, ze je to nevychovane rvat na jejich mamu a ze vse se da odmitnout ve slusnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.7.16 15:53
@Anonymní píše:
Každej není tvrďák, že se přestane hned stýkat :oops: Ne, neprobírala jsem s ní nic, jen s manželem.

Zjevně je ale tchýně dostatečnej tvrďák na to, aby sebou nechala zametat a pořád dokola jí něco vnucovala :?
Hele, můžeš zkusit v klidu promluvit se švagrovkou stylem „nelíbí se mi, jak se chováš k tchýni, proč na ní nejsi slušnější?“ a zároveň to někdy probrat s tchýní u kafča, ale myslím, že ti dost možná řekne, že je v pohodě.. Víc toho asi udělat nemůžeš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
26.7.16 15:56

V tom pripadku bych si s ni promluvila ja…bych se ji optala narovinu proc se tak hnusne chova :nevim: a jaky mas ty s ni vztah? Myslim se svagrovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová