Jak vrátit peníze matce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34393
9.9.23 11:51
@Karinkas píše:
Použila bych tedy těch pět tisíc. Když nic aspoň něco. A potom je mamince vrátila ve třech splátkách jak bylo domluveno. Nebo bych je nechala v obálce a až začneš pracovat bych jí je vrátila. Nemá to asi jiné řešení. Jinak jo viděla bych to taky na špatnou komunikaci. Kdy ty jsi pochopila, že vám půjčí celou částku. A maminka zas, že pomůže alespoň nějak…
Ty se nyní cítíš dotčena, že nepůjčila celou částku. A ona si zas bude říkat nabídnu prst a…
Už bych to nechala tak jak to je.

Píše, že domluva byla 75tisíc.řekli jsme, že to prozatím stálo 75 tis a ještě jednou tolik se do toho dá. Tak, že zajede vybrat, ať to máme ještě tento měsíc hotové To jí přece musí být jasný, že za těch pět tisíc to do konce měsíce nedodělaj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.23 11:56
@Markéta80 píše:
tak jestli řekla že vám půjčí 75 000 a půjčila 5000 tak k tomu nic neřekla? snad jste jí nepodepsali že Vám dává 75 000 :lol:

Nechtěla nic podepisovat, že jsme rodina. Řekla k tomu, že za 5tis to musíme dostavět. Dokonce jsem ji jmenovala, že potřebujeme ztracené bednění, roxory, cement, svahové tvárnice, písek, štěrk a to za 5 tis nekoupím. Tak mi odpověděla, že to má manžel udělat z železničních pražců.

• Citovat
  • Upravit
8830
9.9.23 11:57

Tady selhala komunikace - jedna strana nepochopila druhou (otázka je která). Buď jste vy počítali s 75k nebo mamka měla jinou představu. Já bych ty peníze asi použila, prostě něco málo s nimi uděláte. Peníze ji vrátíš jak jste se domluvily (pokud na tom trvá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
9.9.23 12:00
@Anonymní píše:
Ještě dovysvětlím, peněz mají dost, stále nabízejí a já doteď vždy odmítla. Domluvili jsme se na 75 tis. Chtěla nám to dám v hotovosti bez směnky, jela vybrat a obálku nám dala při loučení. Odjeli, my se podívali a hned sem volala a má mamka má dojem, že to za 5 tisíc musíme dostavět. Tak jsme jí ty peníze chtěli vrátit, že taková částka nám nepomůže, ale ona chce přesně podle domluvy.

tak jí ukaž účtenky za materiál. :jazyk:

Těch 5000 jí časem ve splátkách vrať a fertig.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
9.9.23 12:01
@arinecka píše:
Píše, že domluva byla 75tisíc.řekli jsme, že to prozatím stálo 75 tis a ještě jednou tolik se do toho dá. Tak, že zajede vybrat, ať to máme ještě tento měsíc hotové To jí přece musí být jasný, že za těch pět tisíc to do konce měsíce nedodělaj :think:

Já to špatně pochopila. Opravila jsem se, že zakladatelku po doplnění informací chápu.
Jako tohle je blbá situace. A pokud tedy ještě k tomu bude maminka naléhat na dokončení stavby. Plus nově víme ještě, že je podezřívala, že částku nafoukli což mi přijde hodně přes čáru. Tak v tom případě bych peníze též vrátila i kdyby převodem na učet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
9.9.23 12:01
@Anonymní píše:
Nechtěla nic podepisovat, že jsme rodina. Řekla k tomu, že za 5tis to musíme dostavět. Dokonce jsem ji jmenovala, že potřebujeme ztracené bednění, roxory, cement, svahové tvárnice, písek, štěrk a to za 5 tis nekoupím. Tak mi odpověděla, že to má manžel udělat z železničních pražců.

Bych ji řekla, že kdyby stačilo 5 tisíc, tak už to máte dávno dokončeno. Takže těžko může stačit 5 tisíc.
Jste bohatší o zkušenost s ni, nic neřešit a o dokončovacích prací a cenách se nebavit

• Citovat
  • Upravit
624
9.9.23 12:02
@Anonymní píše:

No tak tu 5k dej do obalky, odloz bokem a vrat ji to podle domluvy.
A nic dalsiho s ni kolem rekonstrukce neres. Zjevne pomoct nechteli 🤷🏻‍♀️
Je to tedy stejne, jako rekla ona sama, ze jeji rodice ji nikdy nepomohli 😏 hezky bumerang.

Příspěvek upraven 09.09.23 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20976
9.9.23 12:03
@Anonymní píše:

A řekla taky, kde je má vzít a za kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
9.9.23 12:04

@Cenarius
Normálně dojedeš na dráhu a vykopeš.
Se tam toho válí všude zadarmo, v každé druhé vesnici 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
9.9.23 12:11

Posli ji 5000Kc na ucet, do poznamky napis Vracim bezurocnou pujcku 5000Kc ze dne…,cimz je muj dluh zaplacen a veskere zavazky vyrovnany. Mas na to doklad a uz se s nima o vasi stavbe vic nebav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
9.9.23 12:14
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zachování anonymu. Budu snad stručná. Máme dvě velmi malé děti a začali jsme s úpravou pozemků, máme ho ve strmém kopci, tak kvůli dětem. Moji rodiče přijeli na návštěvu a zhrozili se, že žijeme na stavbě, no, vše si děláme svépomocí. Mamka mi nabídla, že jestli chceme půjčit peníze, abychom to dostavěli. S manželem jsme nakonec souhlasili, řekli jsme, že to prozatím stálo 75 tis a ještě jednou tolik se do toho dá. Tak, že zajede vybrat, ať to máme ještě tento měsíc hotové, že její rodiče jí nikdy nepomohli atd. Domluvili jsme se, že jí to dám ve třech splátkách až nastoupím do práce (příští rok). Dala nám obálku s penězi a odjela domu. Když jsme obálku otevřeli, bylo tam 5 tisíc. Bude to znít hodně nevděčně, ale za 5 tisíc to opravdu do měsíce nedoděláme. Na další návštěvě jsme jim moc poděkovali, koupila jsem kytku a ty peníze jí vrátila, ale ona je zpět nechce, až nastoupím do práce, jak jsme se domluvili. Nechávala jsem tam obálku, že na to už nechci myslet, ale prý ji vyhodí, že domluva byla jiná. Už přišlo i ošklivé rýpnutí, zda ty peníze vracíme, že se nám nechce stavět. Teď si tluču do hlavy, že jsme na něco takového kývli. Můj vnitřní dojem z toho je, že jsem byla podvedena vlastní maminkou. Chápete to?

Projevuje se matka toxicky i jindy, nebo tohle je jen exces? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.23 12:17
@darkwulf píše:
No tak tu 5k dej do obalky, odloz bokem a vrat ji to podle domluvy.
A nic dalsiho s ni kolem rekonstrukce neres. Zjevne pomoct nechteli 🤷🏻‍♀️
Je to tedy stejne, jako rekla ona sama, ze jeji rodice ji nikdy nepomohli 😏 hezky bumerang.Příspěvek upraven 09.09.23 v 12:04

Ve stejné obálce, v jaké nám to dala jí to i vrátím. Možná ještě budu dělit na třetiny. V každém hovoru se o stavbě zmíní. To bych musela mluvit jen s tátou, ten si myslí své, tak raději nic neříká.

• Citovat
  • Upravit
624
9.9.23 12:19
@Anonymní píše:
Ve stejné obálce, v jaké nám to dala jí to i vrátím. Možná ještě budu dělit na třetiny. V každém hovoru se o stavbě zmíní. To bych musela mluvit jen s tátou, ten si myslí své, tak raději nic neříká.

Klidně bych mluvila jen s tátou.
Hele nastav si hranice. Řekni jí, že ji k tématu vaší stavby ji nemáš víc co říct, žes jí to už vysvětlila a že se o tom s ní nechceš bavit. Pokud to nebude respektovat, tak 🤷🏻‍♀️ Její volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.23 12:24
@tini píše:
Posli ji 5000Kc na ucet, do poznamky napis Vracim bezurocnou pujcku 5000Kc ze dne…,cimz je muj dluh zaplacen a veskere zavazky vyrovnany. Mas na to doklad a uz se s nima o vasi stavbe vic nebav

Děkuji. Vyzkouším.

• Citovat
  • Upravit
69127
9.9.23 12:36

To mi připomíná mou matku - prakticky nám vnutí nějakou drobnou výpomoc, o kterou ani moc nestojíme, načež pak cítí, že má právo nám do všeho kecat a její představy o realitě dnešního světa jsou totálně mimo. A na talíři to mám pak dalších pár let, pokaždé s dovětkem, jak ona nám strašně moc pomohla a já jsem pak nevděčná. Jediné řešení je utnout to hned v začátku - řeči pak vede úplně stejné, ale bez té pachuti jakéhokoliv závazku. Poučení pro příště - žádnou pomoc nepřijímat.

V současné situaci - hele mami, je to náš dům, my máme přesnou představu, jak to chceme, takže ti děkujeme za všecky rady, ale s dovolením se zařídíme po svém. Pět tisíc pro nás není problém, jsme schopni měsíčně sami našetřit patnáct, takže tvoje pomoc už nás nevytrhne. Pro představu ti posílám účet za pět tisíc, co jsme za to pořídili za pár drobností. Ty peníze ti vrátím klidně hned, ať máme obě klid, ale jestli ti udělá větší radost až za rok, dobrá, já si tu obálku tady uložím a vrátím ti ji až pak. Do té doby už se ale o pozemku odmítám bavit, promiň.

Jestli je ale vážně jako moje matka, přestane tě poslouchat po první půlce věty a pojede si stejně svou :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová