Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@luka.1990 píše:
Takze sex nemate prakticky vubec? A vyhovuje vam to tak oboum?
Vyhovuje asi neni uplne nejlepsi pojmenovani, ale tak nejak jsme k tomu dosli…
Taky myslím že už rezignoval, když čekal tak dlouho. Mám tři děti a vždy jsem se snažila.. I když jsem padala na hubu, byla vyřízená.. Mám zdravé ruce i pusu, popřípadě při nemožnosti předního otvoru i otvor zadní - vím, někdo se bojí, ale dá se na to přijít a je to super ![]()
Shrnula bych to tak, všechno jde když se chce. A kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.. Prostě ses na něj dlouhodobě vykašlala (nešlo o jednorázovou věc), tak bůh ví jak to vyřešil on nebo jak se to na něm podepsalo.
@luka.1990 píše:
Takze se ti nechce a k sexu se nutis?Příspěvek upraven 14.07.23 v 22:04
Ne, jen po porodu jsem se jako spousta z nas musela lehce “přinutit”.
Já chápu bolesti po císaři, únavu, i bolesti při sexu po porodu, ale to fakt většina z nas.
@luka.1990 píše:
Ja se ale do sexu nutit nechci, sex neni ve vztahu narokova vec ne? Bud je chut a sex je a nebo chut neni a sex neni. Ja pro to mela jasne duvody, tehotenstvi, porod a kojeni a peci o dite. Ale chlap pro to ted zadny duvod nema.
Tak ty jsi fakt hustá
![]()
@Bambule33 píše:
Nutit nenutit. Precejenom je to jedna z potreb.
Pokud ho mas rada, tak mu chces udelat radost ne?
Me taky nebavi varit, ale vim ze manzel si rad pochutna, tak tu a tam mu uvarim. On zase dela veci pro me, co ho az tak nebavi.
Sex by měl být v trochu jiné kategorii než vaření
@luka.1990 píše:
Ja se ale do sexu nutit nechci, sex neni ve vztahu narokova vec ne? Bud je chut a sex je a nebo chut neni a sex neni. Ja pro to mela jasne duvody, tehotenstvi, porod a kojeni a peci o dite. Ale chlap pro to ted zadny duvod nema.
Takže vidíš jenom sebe…
@luka.1990 píše:
Je to velka brisni operace, myslim, ze je to podstatne horsi nez par sramu po nastrihu. A kdy jsem to mela zacit resit? Po 10ti mesicich to preslo samo, nemyslim, ze lekar by to vyresil driv.
Co je císař vím, mám za sebou 2. A opravdu to není důvod nemít tak dlouho sex. Jasně, ze začátku některé polohy nejdou, je potřeba dávat bacha na břicho, ale není důvod, aby sex bolel. A když jo - mělas to řešit.
@luka.1990 píše:
A kde jsem rekla, ze je to takhle?
Nerekla, ale da se to celkem snadno odhadnout.
No nic, jak házet hrách na stěnu.. jájájá… další samoživitelka na obzoru.
Vypozorovala jsem tedy, ze vetsina vas se po porodu do sexu musela nutit? Takze pokles, nebo ztrata chuti na sex po porodu je normalni? Je to podle vas spravne se nutit? Vasim chlapum to vyhovuje, kdyz zjisti, ze se nutite? Me zde osocujete jak jsem spatna a jak si za to muzu sama, ale ja chtela zacit az se mi chut zase vrati. Neberu to jako, ze jsem nechtela, ale jako ze to proste ty dva roky neslo a to je rozdil.
@luka.1990 píše:
Vypozorovala jsem tedy, ze vetsina vas se po porodu do sexu musela nutit? Takze pokles, nebo ztrata chuti na sex po porodu je normalni? Je to podle vas spravne se nutit? Vasim chlapum to vyhovuje, kdyz zjisti, ze se nutite? Me zde osocujete jak jsem spatna a jak si za to muzu sama, ale ja chtela zacit az se mi chut zase vrati. Neberu to jako, ze jsem nechtela, ale jako ze to proste ty dva roky neslo a to je rozdil.
Tak tohle je přece normální. Neber slovo “nutit se” tak radikálně. Je normální, že partnerka/partner má chuť a ten druhý zrovna není úplně na stejné vlně ale prostě se nechá pohltit situací, vynaloží nějakou aktivitu, aby se naladil. Nejsme přece lidi sobci
![]()
@luka.1990 píše:
Do ničeho se nenuť, žádná povinnost spát s partnerem není. Buď chce nebo nechce.
@Veselej kluk píše:
Tak tohle je přece normální. Neber slovo “nutit se” tak radikálně. Je normální, že partnerka/partner má chuť a ten druhý zrovna není úplně na stejné vlně ale prostě se nechá pohltit situací, vynaloží nějakou aktivitu, aby se naladil. Nejsme přece lidi sobci![]()
Hele, nejsem si jistá. Když partner nechce, tak nechce a nechávám ho být. Protože na té kvalitě výkonu se to pozná. Nucený sex je o ničem, teda podle mě.
@luka.1990 píše:
Pises ze to neslo, ne ze jsi nechtela. Tak proc jsi s manzelem nemela jiny intimni kontakt nez jen klasickou souloz?
@luka.1990 píše:
Normální to podle mě je. A nenazvala bych to nucením se, spíš znovunalezení potěšení přes vystoupení z komfortní zóny (do běhání se taky málokdy chce, ale ten pocit za to pak stojí) Když si k tomu dáš takový negativní náboj a neustále si ho odůvodňuješ, tak se nedivím
A chlapovi jsem fakt nevykládala, že se nutím, proč?
Jako aby měl blbý pocit, že se, chudinka, tak přemáhám? Věděl, že to třeba bolí, tak se podle toho choval.
A teda promiň, ale tvoje označení “pár šrámů po nástřihu” je fakt směšné ![]()
Dcera má skoro 2 roky. Dřív jsem byla velice sexuálně aktivní, ale s mateřstvím a celkovou změnou to ustalo. Občas vidím, že manžela to mrzí, protože odmítnutí z mé strany je bohužel častější.
Jsou dny, kdy mi je to opravdu nepříjemné a jsou dny, kdy jsem jen unavená. Jenže jakmile se dostanu do nálady a k sexu dochází, tak jsem pak sama překvapená, jak super to bylo a užívám si to.
Jen musím manželovi aspoň trochu naznačit, že bych chtěla (i když jsem unavená) a následně se téměř vždycky chytne a nemusím ho vůbec přemlouvat.
Ale během těhotenství (mimochodem taky rizikové od 5. měsíce) a pak občas 6N jsem se mu věnovala jinak (doteky, polibky, honění, kouření,…) a s láskou…