Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@warita píše:
Prosim te, co to znamena „s asistentem“?
Asistenta ve škole bych ještě chápala, ale ve školce? To bude mít dítě za zadkem dalšího dospělého, když plácá písek lopatkou nebo kreslí?
@Františka85 to je překlep ne? Za tři roky.. tak to mylsím, že dítě má teď 3 roky a za 3 roky je škola..
Protože jinak ty batolata 1-1,5 to je všechno stejné, to by všechny musely mít..
@Janasas píše:
@Františka85 to je překlep ne? Za tři roky.. tak to mylsím, že dítě má teď 3 roky a za 3 roky je škola..
Protože jinak ty batolata 1-1,5 to je všechno stejné, to by všechny musely mít..
Syn má teď přes tři a půl roku.
@Františka85 pardon já si popletla vás dvě maminky..
dohromady
Holky tak to vám nezávidím, u nás máme poruchu pozornosti s ADHD, ale s tím, že on mě poslouchá, toto jsme nikdy nezažila, ale on má přebytek energie, takže třeba i při klasických věcech třeba poskakuje- dívání na televizi, jako dítě a nebo na zastávce čekáme a on je nervozní musí pořád podupávat, ve škole pomalá činnost je jako jeho trest. spíš takto..
Ono se to možná zdá malichernost, ale užili jsme si v první třídě.. Byl hodně chaoticky, nervní, nevěděl co dřív s rukama nohama, i když byl pozorný, tak byl hodně splašený.. no…Takže pořád nějaké psaní od učitelky, že nevnímá, že je ve svém světě atd..
Naštěstí máme rozumnou učitelku, máme doporučení od psychologa dětského jak s ním pracovat a je to lepší i ona jak má.. naštěstí to neni až tak omezující- učitelku
jako dostali jsme léky na nevy- od neurologa.. ale já jsme raději oblétala doktory radila jsem se s kde kým a pomohlo nám to- léky jsem nedávala.. Manžel byl proti a jsem mu vděčná, fakt ná pomohlo si půl roku obsolvovat pár vyšetření, sedění a pomohlo nám to- i nám rodičům, co děláme špatně atd.
@Janasas píše:
Takže pořád nějaké psaní od očitelky, že nevnímá, že je ve svém světě atd..
Naštěstí máme rozumnou učitelku, máme doporučení od psychologa dětského jak s ním pracovat a je to lepší i ona jak má.. našrtěstí to neni až tka omezující- učitleku
Ty jo, casy se zmenily. Co ja jsem si uzila ve skole… mela jsem same jednicky, uceni mi slo samo od sebe, ale ucitelku vytacelo, ze cela trida dela co se ji rekne, jenom warita si zije ve vlastnim svete.
Clovek by si myslel, ze kdyz dite ve tride nevyrusuje, nedela lumparny a dobre se uci, tak zbytek by mohl byt jedno, ale neni, tady jde o princip.
No, snad uz to nebude takove, jako za meho detstvi… no a snad moje malicka nebude po mne, ale bude hodna po manzelovi.
Nečetl jsem to celé, ale podle toho popisku mi to dítě přijde spíše rozežrané než hyperaktivní. To poznáte až Vám lékař napíše první léky, pokud nemá hyperaktivitu, tak to poznáte, protože na zdravého člověka nemá amfetamin nebo metylfenidát uklidňující účinek ![]()
@warita uplně stejný je můj kluk.. navíc- trochu to vyzní, že se vychloubám, po matematické stránce v první třídě bvyl na 3 třídu a prostě on je takový, že nemyslí, že někoh urazí, tak učitelce opravil chybu.. dodává věci navíc.. a to byl jediný problém.. samozřejmě učitelka moc nadčená nebyla…
Pracovat jsem myslela, s tím, že pokud uvidí, že čučí do blbá
že má zaklepat na lavici a jakoby ho probudit atd
@Janasas píše:
tak učitelce opravil chybu.. dodává věci navíc.. a to byl jediný problém.. samozřejmě učitelka moc nadčená nebyla…
To je ucitelka ale hloupa. Ja ji taky opravila v prvni tride, nejak se ji vloudila chybicka do zakladniho scitani a odecitani. Upozornila jsem ji na tu chybu, ucitelka se zamyslela (samozrejme tu chybu videla) a rekla: zadna chyba tam neni. Ja trvala na tom ze ma, byla jsem dost drza jako decko. Takhle me chvilku zkousela, ale ja se nenechala zviklat. Pak ucitelka obesla tridu, kazdeho se ptala, zda si mysli, ze tam pani ucitelka ma chybu, decka poslusne prikyvovaly, ze neeeee… pak dostaly sprdaka, ze jsou uplne tupe, ze tam samozrejme chyba je a jedina warita dava pozor.
Byla jsem jako tvuj syn, davala jsem pravidelne ucitelce kapky, ale ona to brala s humorem a mame na rodicaku vzdy referovala, jake jsem cislo.
Podporuj syna v samostatnem mysleni, to mu myslim udela jen dobre. Samozrejme v ramci slusneho chovani ![]()
@Františka85 píše:
Jako bys popisovala mého syna. V obchodě shazuje věci, utíká, kočárkem s bráchou nebo odrážedlem najíždí do lidí. Neposlechne, kdybych se rozkrájela. Ubližuje psovi. Ale o asistentovi neuvažuju. Čekám, že za ty tři roky, než půjde do školky, se srovná.
Můj uteče, vezme si koláček nebo koblihu, ukousne a vrátí zpátky. Chce jezdit košíčkem, vráží do lidí i když řekne pardon nebo s dovolením, ale i tak, lítá po krámě jako by byl na hřišti a rád vybírá do košíku věci co komu kupuje. Už i olizoval pecny chleba, který jsem pak musela zaplatit, je jak urvanej z řetězu. Lidi koukaj, já se stydím
![]()
@mahdalka píše:
Můj uteče, vezme si koláček nebo koblihu, ukousne a vrátí zpátky. Chce jezdit košíčkem, vráží do lidí i když řekne pardon nebo s dovolením, ale i tak, lítá po krámě jako by byl na hřišti a rád vybírá do košíku věci co komu kupuje. Už i olizoval pecny chleba, který jsem pak musela zaplatit, je jak urvanej z řetězu. Lidi koukaj, já se stydím![]()
Přesně. Popadne ve večerce bonbóny a hodí je do odpadkového koše. Lidi mě mají za uřvanou čůzu, protože stokrát něco řeknu, bez efektu a pak bouchnu.
Příspěvek upraven 17.10.16 v 15:34
@warita píše:
Prosim te, co to znamena „s asistentem“?
S dospělákem, kterej na něj dohlídne a nenechá ho dělat blbosti.Jak se tu někdo divil, že bude, nebo spíš musí mít aistenta do školky, tak proto, že ředitelka nás bez něj prostě nepřijme. Bojí se, že syn si svým nevyzpytatelným chováním ublíží, nebo i ostatním dětem. V miniškoličce např. v nestřežený chvíli vlíknul dítě z ponožek a šel je do umývárny prát, vycamral přitom celý tekutý mýdlo apod. Prostě na něm člověk musí mít oči 24 hod. denně a to je dost vyčerpávající, má hrozný nápady. Teď si například na hřišti půjčil plastovou motorku, dal si jí na klouzačku a chtěl sjet dolu
![]()
@Františka85 píše:
Přesně. Popadne ve večerce bonbóny a hodí je do odpadkového koše. Lidi mě mají za uřvanou čůzu, protože stokrát něco řeknu, bez efektu a pak bouchnu.Příspěvek upraven 17.10.16 v 15:34
Přesně. Vysvětluju, že to nesmí, proč to nesmí, pak zakazuju, domlouvám mu a nakonec na něj buď křičím, nebo rovnou dostane po zadku, protože to mám doma pořád a už na to nemám nervy.
@mahdalka píše:
S dospělákem, kterej na něj dohlídne a nenechá ho dělat blbosti.Jak se tu někdo divil, že bude, nebo spíš musí mít aistenta do školky, tak proto, že ředitelka nás bez něj prostě nepřijme. Bojí se, že syn si svým nevyzpytatelným chováním ublíží, nebo i ostatním dětem. V miniškoličce např. v nestřežený chvíli vlíknul dítě z ponožek a šel je do umývárny prát, vycamral přitom celý tekutý mýdlo apod. Prostě na něm člověk musí mít oči 24 hod. denně a to je dost vyčerpávající, má hrozný nápady. Teď si například na hřišti půjčil plastovou motorku, dal si jí na klouzačku a chtěl sjet dolu![]()
No ale od toho je prece vychovatelka, aby decko hlidala, ne? O osobnim asistentovi jsem jeste neslysela. Za to se extra plati?
@Františka85 Mě malej tak od dvou let jezdí na odrážedle do lékárny, tam popadne na pultu lízátko a odfrčí pryč a já to tam pak chodím zaplatit. Vždycky mi ujede a jede si pro lízátko