Jak vychovávat dítě s ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
17.10.16 15:41
@warita píše:
No ale od toho je prece vychovatelka, aby decko hlidala, ne? O osobnim asistentovi jsem jeste neslysela. Za to se extra plati?

Bylo mi řečeno, že jedna učitelka nemůže takový dítě zvládnout, když je sama na 28 dětí. A i já se bojím, že půjde na záchod utřít nějakýmu dítěti zadek a můj tam zatím něo vyvede.
Neplatí se za to, platí to stát a dílem školka ze svýho rozpočtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.10.16 15:43
@mahdalka píše:
Bylo mi řečeno, že jedna učitelka nemůže takový dítě zvládnout, když je sama na 28 dětí. A i já se bojím, že půjde na záchod utřít nějakýmu dítěti zadek a můj tam zatím něo vyvede.
Neplatí se za to, platí to stát a dílem školka ze svýho rozpočtu

Dekuji za rozsireni obzoru. No snad mala nebude po mne a nebude to potrebovat.

Jeste otazka, ten asistent se stara jenom o jedno jedine dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
17.10.16 15:48
@warita píše:
Dekuji za rozsireni obzoru. No snad mala nebude po mne a nebude to potrebovat.Jeste otazka, ten asistent se stara jenom o jedno jedine dite?

Co jsem slyšela, tak ano.Bude přidělen pro mého syna.Ve středu ráno kvůli tomu jdeme ještě do pedagogicko psych. poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
19.10.16 13:31

Tak dnes ráno jsem byla se synem v pedagogicko psychologické poradně a asistent nám byl bez problémů přiklepnutý. Bylo mi řečeno, že od září změnili zákon a je to jednoduššínež dřív, dostat asistenta. Nicméně malej v ordinaci zlomil fíkus a čmajznul doktorce ze stolu porcelánovýho slona, který mu upad na zem a odpadnul mu chobot :roll: tudíž psycholožka viděla na vlastní oči, jaký je a jak se chová. Jinak samozřejmně nezapomněl dodat, že je psycholožka blbá.
Asistenta nám přiklepli rovnou na rok. Pošlou závěr vyšetření do MŠ a ta najme od ledna asistenta na námi určené dny a čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
19.10.16 14:53

Dotaz: a musíte toho asistenta platit? Protože po nás chtěli, ať si ho zaplatíme, což podle mě bude minimálně 10 tis. měsíčně a to se nám dávat nechtělo, tak jsme kluka dali do jiné školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
19.10.16 16:42
@Havran007 píše:
Nečetl jsem to celé, ale podle toho popisku mi to dítě přijde spíše rozežrané než hyperaktivní. To poznáte až Vám lékař napíše první léky, pokud nemá hyperaktivitu, tak to poznáte, protože na zdravého člověka nemá amfetamin nebo metylfenidát uklidňující účinek :)

dneska už jsou pod léky jen děti s velmi silným adhd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
19.10.16 16:43
@mahdalka píše:
Můj uteče, vezme si koláček nebo koblihu, ukousne a vrátí zpátky. Chce jezdit košíčkem, vráží do lidí i když řekne pardon nebo s dovolením, ale i tak, lítá po krámě jako by byl na hřišti a rád vybírá do košíku věci co komu kupuje. Už i olizoval pecny chleba, který jsem pak musela zaplatit, je jak urvanej z řetězu. Lidi koukaj, já se stydím :oops: :zed:

a když to udělá, tak ty reaguješ jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
19.10.16 16:45
@mahdalka píše:
S dospělákem, kterej na něj dohlídne a nenechá ho dělat blbosti.Jak se tu někdo divil, že bude, nebo spíš musí mít aistenta do školky, tak proto, že ředitelka nás bez něj prostě nepřijme. Bojí se, že syn si svým nevyzpytatelným chováním ublíží, nebo i ostatním dětem. V miniškoličce např. v nestřežený chvíli vlíknul dítě z ponožek a šel je do umývárny prát, vycamral přitom celý tekutý mýdlo apod. Prostě na něm člověk musí mít oči 24 hod. denně a to je dost vyčerpávající, má hrozný nápady. Teď si například na hřišti půjčil plastovou motorku, dal si jí na klouzačku a chtěl sjet dolu :nevim: :zed:

tohle ale dělají i „normální“ zdravé, trošku živější děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.10.16 21:30
@Havran007 píše:
Dotaz: a musíte toho asistenta platit? Protože po nás chtěli, ať si ho zaplatíme, což podle mě bude minimálně 10 tis. měsíčně a to se nám dávat nechtělo, tak jsme kluka dali do jiné školky.

Nemusíme, platí to stát a něco i školka ze svýho rozpočtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.10.16 21:33
@Moise píše:
tohle ale dělají i „normální“ zdravé, trošku živější děti

No nevim. má hrozný nápady. O víkendu vzal na chalupě hadici a mlátil s nbabičce do auta, ne tím měkkým ohebným, ale tím, čím se pouští voda, kohoutkem :roll: :zed: Ajiný věci, je toho moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
20.10.16 21:35
@Moise píše:
a když to udělá, tak ty reaguješ jak?

Košíček mi musí okamžitě vrátit a jít za ruku, nelíbí se mu to a řve, hysterčí.
nakousaný pečivo zaplatím. Pokaždý mu to vysvětluju, ale stejně to příště udělá vždycky znovu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.11.16 16:48

nezvladam vychovu syna AD HD

Ahoj mam 8.leteho syna který ma ADHD.Dkyz mu něco řeknu nebo když sním něco resim neposlechne ma zeme jen srandu.Kdyz mu něco zakazu hned jde za tatou a ten muto povolí. Nebo když dam klukovy pres zadek tak to hned řekne dědovi a ja jsem pak v jejich oci zrejme tyran. nevim jak takové dite zvládnout. poradite mi dekuji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
12.11.16 08:50

@Andy527 Tak hlavně že špatně, že nedržíte s tátou spolu, to je velká chyba a dítě toho pak využívá! Musíte mít stejný názor na výchovu, domluvit se co dítě může, nemůže atd. Pokud něco nedovolí máma, tak táta to taky nesmí dovolit a naopak..
Co se týče dědy, tak bych mu klidně kluka aspon na 1 den půjčila, aby si to sním zkusil a věděl.. Ale jinak co můžu poradit ze své zkušenosti, tak hodně zabírá na dítě neřvat a nebouchat, zkoušet být na něj hodně kamarádská a hodně domlouvat, ale chce to velkou trpělivost (aby člověk nevybouchnul), ale uvidíte, že dítě vám to oplatí. Pokud neposlechne po několikolikáté, vezměte ho na ruku a odveďte ho k tomu, co po něm chcete a stujte nad nim dokud to neudělá..
A pokud byste si opravdu nevěděla rady, bylo by asi nejlepší se poradit s odborníkem (tam kde klukovi diagnostikovali ADHD)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.17 14:38

Zdravím děvčata, chtěla bych poprosit o radu pro mou psych. zhroucenou kamarádku. Její potíž je v tom, že již delší dobu řeší synka(5) s ADHD a poruchou pozornosti, a autismem, který je zatím v řešení. Její situace je taková, že je samoživitelka, vdova od 3.let svého synka a nemá vůbec nikoho z rodiny aby ji pomohl, aby si mohla odpočinout od nepřetržitého zápřahu kolem synka. Nezvládá s ním úklid, uvaří, opere a to je vše, tak dělá ostatní po nocích a nemúže se dostat do klidu. Teď nemůže synek ani do školky, ředitelka MŠ rozhodla, že chodit nemůže dokud nebude mít hotovou dg. takže ona nemůže chodit ani do práce. Vím, že v některých ohledech si za to může trošku sama, ale to že se chová přehnaně úzkostně, což synkovo chování ještě zhoršuje…v tom ji to nevymluvím ani já. Může mi některá poradit, co je možné udělat, aby měla nějaký čas pro sebe? Případně, kdyby pak mohl synek aspoň dopol. do MŠ a ona zůstala doma na ÚP či SOC., jaké má možnosti to zvládnout i finančně?? Za každou pozitivní radu děkujeme.

• Citovat
  • Upravit
2269
18.10.17 17:22

Skolka odmitla dite predskolniho veku? To snad ani nemuze, kdyz udelali ten zakon :zed: Kluk mi taky s ADHD chodil do skolky a medikaci dostal az ve druhe tride. A ucitelky to s nim nemeli lehke. At zkusi dat syna na nejaky sportovni krouzek. Kluk musi mit nastaveny pravidla a rezim pres ktery nejede vlak i kdyby se na hlavu stavel. Chce trpelivost a pevny nervy. Synovi je sice dvanact, ale mam dvouletou dcerku a taky delam veci co s ni neudelam pres den po nocich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí