Jak vysvětlit sousedce ať mi nemluví do výchovy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4706
9.4.19 19:03

normálně se ji vyhybej a nebo ji okatě ignoruj,
ja bych ji klidne něco od plic řekla, urazí se a bude klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.4.19 19:29

Ty prostě potřebuješ, aby ti bouchly saze a na hulváta jsi jí řekla ať tě nechá být, že ty jí taky nechodíš radit jak si má utírat zadek. ;)

• Citovat
  • Upravit
4047
9.4.19 19:54
@Anonymní píše:
To jsem… To mě nenapadlo že by to mohlo být i takhle… Ona taky byla sama s detma tak asi proto dává takový přednášky

Na tyhle typy bude třeba platit to, že se příště postavíš ve dveřích a během toku dobrých rad sousedce řekneš „Ještě něco jste mi chtěla? Nevím o tom, že bych vás žádala o rady.“ A ukážeš jí rukou ven ze dveří.

Já nevím, z jakého důvodu si předchozí generace myslí, že mají svatou povinnost jiným radit, kázat, poučovat… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.4.19 20:53
@Janli píše:
Ty prostě potřebuješ, aby ti bouchly saze a na hulváta jsi jí řekla ať tě nechá být, že ty jí taky nechodíš radit jak si má utírat zadek. ;)

Souhlas. Ale zas je fakt, že se to možná z pozice zakladatelky dělá hůř. Je mi teda záhadou proč jí nezpacifikuje třeba mamka když vidí že sousedka dceru prudí… ale jestli ono by to nedopadlo tak, že ona jí něco řekne a sousedka (v horším případě i s mámou) začnou nadávat, že až se bude schopna aspoň postarat sama o sebe, tak může něco říkat. Podle mě jí možná staví do dost nevýhodné pozice právě to, že je nucena bydlet u mamky, nemá partnera atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.19 22:30
@Nimie píše:
Souhlas. Ale zas je fakt, že se to možná z pozice zakladatelky dělá hůř. Je mi teda záhadou proč jí nezpacifikuje třeba mamka když vidí že sousedka dceru prudí… ale jestli ono by to nedopadlo tak, že ona jí něco řekne a sousedka (v horším případě i s mámou) začnou nadávat, že až se bude schopna aspoň postarat sama o sebe, tak může něco říkat. Podle mě jí možná staví do dost nevýhodné pozice právě to, že je nucena bydlet u mamky, nemá partnera atd.

Máma si notuje se sousedkou… To mi vyčítají taky že tady bydlím a že s otcem malyho nejsem ale když se zeptám jestli jsem sním měla zůstat a nechat se mlátit a nesmet ani na krok tak mi akorát řeknou že jsem blbá. Můj táta se mě zestat nemůže protože než mu stihnu říct co se dělo tak to máma prekrouti proti mě… Jinak tady bydlím stále jen kvůli tátovi jinak by mě máma už vyhodila protože spolu nemáme moc dobrý vztah a táta nechce dovolit aby mě vyhodila takže se ještě hádají mezi sebou, a sestra tomu taky moc nepřidáva..

• Citovat
  • Upravit
32028
10.4.19 00:21
@Anonymní píše:
Máma si notuje se sousedkou… To mi vyčítají taky že tady bydlím a že s otcem malyho nejsem ale když se zeptám jestli jsem sním měla zůstat a nechat se mlátit a nesmet ani na krok tak mi akorát řeknou že jsem blbá. Můj táta se mě zestat nemůže protože než mu stihnu říct co se dělo tak to máma prekrouti proti mě… Jinak tady bydlím stále jen kvůli tátovi jinak by mě máma už vyhodila protože spolu nemáme moc dobrý vztah a táta nechce dovolit aby mě vyhodila takže se ještě hádají mezi sebou, a sestra tomu taky moc nepřidáva..

Aha :/ tak trochu jsem něco takového čekala… z téhle situace se těžko leze ven. Ideální by pro tebe bylo se osamostatnit, ale chápu že je to problém. Tak asi nezbývá než zatnout zuby a vydržet to. Případně se pokusit trvat minimálně na tom aby nelezla za tebou do tvého prostoru nebo vždycky vypadnout někam ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
10.4.19 01:08

Když jí nemůžeš poslat do pr.., jak jsi napsala, tak ty její řeči od ní vezmi v dobrém. Ona si potřebuje popovídat o těch věcech a potřebuje uznání za to, jak sama děti své vychovávala. Nejspíš jí nikdo neocenil za to a jí to chybí. Tak když jí nemůžeš poslat do pr.., tak si na ni udělej 10 minut čas, sedni si s ní u stolu a ať ti vypráví, jak to ona dělala. Ona tě nechce napomínat, potřebuje, aby jí byl někdo vděčný. Za to, že jí budeš naslouchat, bude tě milovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
10.4.19 07:45
@Anonymní píše:

nepsala jsi už sem? jap. přezdívka? tady pomůže odstěhovat, jak dopadly jesle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.19 08:24
@Elishka1 píše:
nepsala jsi už sem? jap. přezdívka? tady pomůže odstěhovat, jak dopadly jesle?

Nene nepsala. Kdybych měla kam tak už jsem dávno pryč.

• Citovat
  • Upravit
78493
10.4.19 08:32

@Elishka1 nevím jak japonské přezdívce dopadly jesle, ale poslední co tu psala, že její holčičce našly docela závažné postižení, takže si nevymýšlela, že dítě je nezvladatelné, nechce se mi to hledat, ale dítě má ne zrovna dobré diagnózy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
10.4.19 08:42

Tak alespoň že tátu máš na své straně. Musí to být náročné a asi i dost stres mít takový vztah s matkou a ještě snášet drbnu sousedku :roll: Není-li jiné řešení, budeš to muset ještě nějaký rok vydržet a těšit se, že časem půjdeš do práce, syn do školky a třeba se najde i nějaká lepší možnost bydlení pro tebe a syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
10.4.19 09:05

Můžeš se hádat, nahlas nebo vnitřně.
Můžeš děkovat.
Můžeš si z těchto dvou možností vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.19 09:11
@Demi píše:
Tak alespoň že tátu máš na své straně. Musí to být náročné a asi i dost stres mít takový vztah s matkou a ještě snášet drbnu sousedku :roll: Není-li jiné řešení, budeš to muset ještě nějaký rok vydržet a těšit se, že časem půjdeš do práce, syn do školky a třeba se najde i nějaká lepší možnost bydlení pro tebe a syna.

Aspoň někoho, táta sice není věcné doma ale když se něco děje tak mě neodpalkuje jako máma. Stres je to šílený protože to je pořád něco… Nejhorsi je ze matka upřednostňuje sestru která má taky prcka a pořád srovnává aatd. O hlídání nemůže být ani řeč jinak je další hádka na světě. Ještě že otec prcka si ho jednou týdně bere na celý odpoledne jinak bych se asi zbláznila. Třeba se mi poštěstí a až nasetrim naky peníze tak budu moct pryc ale u nas se moc šetřit nedá :,(

• Citovat
  • Upravit
4047
10.4.19 10:08
@Anonymní píše:
Aspoň někoho, táta sice není věcné doma ale když se něco děje tak mě neodpalkuje jako máma. Stres je to šílený protože to je pořád něco… Nejhorsi je ze matka upřednostňuje sestru která má taky prcka a pořád srovnává aatd. O hlídání nemůže být ani řeč jinak je další hádka na světě. Ještě že otec prcka si ho jednou týdně bere na celý odpoledne jinak bych se asi zbláznila. Třeba se mi poštěstí a až nasetrim naky peníze tak budu moct pryc ale u nas se moc šetřit nedá :,(

Tak mámu už nezměníš. Nemá cenu se s ní hádat, ani se trápit tím, co ona považuje v životě za důležité, že jsi taková a podle ní bys správně měla být maková… Sestra bydlí s vámi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.19 10:12
@Demi píše:
Tak mámu už nezměníš. Nemá cenu se s ní hádat, ani se trápit tím, co ona považuje v životě za důležité, že jsi taková a podle ní bys správně měla být maková… Sestra bydlí s vámi?

Ano sestra bydlí s námi je s rodiči nahoře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML