Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
Holky a jak na hubnuti, kdyz nemam vuli?Porad si rikam, ze musim zacit cvicit a jist zdrave - rano dobry, dopoledna taky, ale jakmile prijdu domu musim porad neco jist
A uz radsi ani nepocitam kolikrat uz jsem vyrkla to, ze dnes je to naposledy:-(
nijak - dokud se k tomu sama nedokopeš, je to marný.. ![]()
Každému vyhovuje něco jiného. Pokud se ti neosvědčila náhlá změna jídelníčku, zkus to pomalu měnit k lepšímu, zvykat si na to, protože to už je pak na celý život.
@subsomi píše:
Jídelníček změň okamžitě, tím nezkazíš nic
cvičení zapoj postupně, tím myslím začni ihned, ale ze začátku cvič 30 minut denně, postupně 45min denně pak 60min denně, ono ani cvičit od začátku denně hodně, by ničemu neublížilo, ale hrozí, že by ses po 3 dnech unavila tolik, že by ses na hubnutí a cvičení vykašlala, takže svaly je potřeba zapojovat postupně, protože to bude bolet
Svaly jí budou bolet tak i tak ![]()
Musí mít pevnou vůli a nenechat se bolestí odradit.
Já bych na 30min vůbec nezačínala, minimálně těch 45min by to chtělo i s protažením.
Ale jinak souhlas…
Myslim, ze nejdulezitejsi je postupnost. Bohuzel vsak vetsinou jedinec, ktery chce zacit hubnout tak chce, aby to bylo v co nejkratsim case. Takhle to bohuzel nefunguje. Clovek si musi uvedomit, ze to dela pro sebe a ze je to na furt a proto si i musi najit tu svoji cesticku, ktera mu bude vyhovovat. Vetsinou prave ty zenske, ktere nikdy nic nedelaly a pravidelne si mazaly sadlo na chleba se pak nastvou a reknou si „OD ZITRA“, a zacnou vymyslet jak od zitra budou jist jen zeleninu a maso uvarenou v pare a denne udelaji padesat drepu. Tak to je prosim pekne, akorat tak zacatek konce. Kazda zmena rezimu je tezka ikdyz se nejedna o nic drastickeho. Trva tak 14dni nez si zvyknete a kdyz prave udelate tydle radikalni kroky tak je dost pravdpodobne, ze to nevydrzite. Takze ja doporucuji zacit pomalu, vyhodit sladkosti, mastne a tucne jidlo a prestat sladit. Postupne pridavat zeleninu a jine zdrave potravy a pak vam telo samo napovi co je pro vas nejlepsi cesta. Pokud jste deset let zvykla si po kave dat maly oplatek tak je jasny, ze hned nepujde s tim prestat. Tak si proste zkratka reknete, ze si ho date jenom ve stredu a o vikendu a pak treba za 14dni vynechate stredu a takhle pujdete dal. Proste pomalu se na to pripravovat, ne klasicke hlasani jak od pondeli neco…a s tim sportem, denne vidim ve fitku jak tam prijde zenska s nadvahou, ktera sportovala naposled na zakladce a hned dela veci, ktere rozhodne nejsou pro zacatecniky. Kdyz ji reknete, ze ma na pase chodit tak na vas kouka jako na blba protoze jak muze byt chuze ucinna? A radsi se tam bude trapit a „behat“, funet u toho jako blazen, ruda az na zadku, ale hlavne, ze je tam ten pocit jak si hrozne zamakala. To, ze ji tepovka vystreli na neskutecne cislo a pali se jim timpadem jen cukry, coz ma za dusledek pak chut na sladke/sacharidy uz ji nikdo nevysvetli. Takze moje rada, zacnete pomalu jak se sportem tak se zmenou zivotniho stylu. Pokud chcete byt opravdu hubena cely zivot a ne jen par mesicu nez do toho spadnete zase znova tak vam bude stat za to, aby to trvalo trochu dele, ale za to trvale. Preju hodne stesti ![]()
@elen-ka jak to mas s tim pitnym rezimem? Ja bych se asi s 60ti kily utopila ![]()
Určite bych zvysila vydej, ne jen snizila prijem. Pitny režim - vodu. A jako pohyb bych ze začátku zaradila chuzi, sviznejsi.
Moje obvodačka mě poslala na diabetologickou poradnu at se zeptám na dietu, spíše se jen poradím co jíst na regeneraci jater protože na internetu toho je tolik a nic, na diabetologické poradně schodou okolností byla i dietologická poradna, paní doktorka mi povykládala stručně jasně hlavně úplně jednoduše nikterak dramaticky vůči mým problémům, já od tam odcházel zcela osvobozený od zmatků, hned jsem zašel do dementního alberta a nakoupil věci které tam jsou a všichni je přehlíží, bez cvičení běhání myšlení na váhu, bez pocitu hladu bez jakéhokoli povšimnutí jsem za 1,5měsíce zhubl 8kg, zkuste udělat něco stejného a bez stresu a bolesti zhubnout a hubnot jak chcete a vlastně změníte životní styl i zdraví a úctu k sobě názor na věc, s pozdravem rýpal ![]()
@fj1200
to me zajima. taky nakupuju v albertu obcas. ktere veci mate na mysli, prosim?
me zase pomahaji www.kaloricketabulky.cz, jsem desnej nenazranec, kor ted, kdyz kojim, ale fakt pomaha psat si veci, ktere jite a vypijete. ono do pusy se vejde lecos, ale kdyz to pak vidite cerne na bilem, tak si to priste rozmyslite, protoze pokud tam pisete poctive opravdu vse, je to fakt blbej pocit vedet, ze se cpete necim nezdravym a zbytecnym… ono telo nejni popelnice, nekd moudry rekl ![]()
Petrabery na té poradně ni řekla dala pro mně vhodnou dietu diabetickou č2,na játra prý dieta neexistuje prý jen vynechat alkohol a řídit se dibetickou dietou č2,
jinak kupovat jen královský chléb v albertu je drahý ale není problém aby vydržel velmi dlouho velmi chutný, potom řekla že se vůbec nemusím bát v případě chuti na bílé prčivo Grahamového rohlíku, sýry do 30%,olivový olej, jogurt bílý doslazovat doma minimálně, já jsem to nahradil jen mlékem a naprosto mi stačilo, mohl jsem masa libová ale neměl jsem chut, výjimečně jsem koupil takovou tu 95% šunku nebo kolik má procent, a dvakrát jsme upekli kuře prý to nevadí taky, brambory jen ve slupce a výjimečně a nepřehánět, hodně zeleniny, neměl jsem potřebu vajec tak jsem je nejedl, absolutně jsem vynechal másla a margaríny striktně, za to jsem hřešil smetanito s pažitkou a lněné semínko na vše, na detoxikaci a posílení jater jsem jedl v bílých jogurtech nebo termixech ostropesřec mariánský, banán, pekingské zelí, tunák v olivovém oleji, no naučil jsem se jest pstruha, pečené mořské ryby jen s kořením trochu oliv oil a sůl, olivy, červená cibule, kupuji mraženou zeleninu VIP je asi nejlepší a bez chyby a vad a zapeču brambory v troubě na kostičky na olivovém oleji, žádné uzeniny žádné párky salámy pomazánky, pomazánky jen doma s tvarohu nízkotučného a třeba tvarůžkovou, paprikovou jakoukoli rozumnou, za každým jídlem si dám jedno jablko, když jdu ven s mimi a psama uříznu si 2-3krajíce královského chleba a jablko na pití mám jen vodu nic mi nechybí ani mlsání a hlavně jaksi nenám chutě stylu, že bych si něco dal. Žádný těstoviny ve fázi hubnití taky ne ale jak se dostanu tam kam chci začnu pomalu bez másla a margarínu a uzenin se asi stravovat stylem blíže k zelenině a ryby, ovoce, to tělo funguje jinak.
Vždy jsem jídlo nějak kombinoval nabo naopak jen chleby mléko a jablko a furt mi bylo fajn, přitom jsem obrovský jedlík, vždy jsem si přidával ale tyto potraviny které se rychle tráví mně jaksi naučili jest cca 2-2,5hod po sobě bez hodinek, jinak říká doktorka, že by bylo lepší si normálně natáhnout budík a i když člověk nemá hlad tak spolknou ninimálně něco půlku jablka, půlku krajíce chleba a to tělo se přeprogramuje a rozjede se to, no já jsem na nějakej budík kašlal věděl jsem, že za dvě hodky musím být s mimi doma a hlad mně donutil papat, žádný kalorie jsem nepočítal z důvodu depky, a co dalšího první jídlo jsem měl hned po venčení psů o 05hod, pak 07hod snídaně rodinná,10hod svačina, atd klidně az do 24-01hod jsem jedl a prostě jsem to neřešil, žaludek mi uměl říci dost a bylo, jinak jsem pohyb měl a to ten že jezdím s kočárem po venku a se psy kteří jdou s nama, to je všechno, že bych byl nějaká vijímka a zhubl jako výjimečně, jo a snížil jsem krmnou dávku naší bernačce protože mněla falašku a za stejnou dobu zhubla 7,6kg ale druhá fenka ani ránu. tak nevím ![]()
Já jsem po porodu měla cca o deset kg méně než před těhotenstvím, v době kojení se mi váha držela mínus kilo, dvě..po kojení cítím, že se mi zas ukládá tuk na bocích, zadku je to hnus! Přitom se nepřejídám, jen teda nemám pravidelnost v jídle a ulítávám na čokoládě, rozhodla jsem se, že nejdřív dvakrát týdně zavedu zeleninový den přidám trochu sýru-tvrdého-,občas vejce, popř. nízkotučný tvaroh, zeleninové polévky, když to zvládnu přidám třetí, čtvrtý den, v ostatních dnech si dám ovoce, tmavé pečivo, opět zeleninu, sýr, vejce, tvaroh, popř bílý jogurt, maso mi nedělá dobře na střevat ak to jím minimálně, ale občas na něj chuť mám, tak i když mě totálně prožene trochu si dám, nevím, zda dokážu úplně vynechat čokoládu, tak si dám třeba zatím obden a pak omezím ještě víc, momentálně jsem schopná jíst čokoládu denně piju jen vodu, zavedu vodu s citronem. Pohyb mám s dětma, cvičím na ministeperu, sedy/lehy, zanožování, úklony do stran, potřebuju zformovat pas, boky, zadek. Kdybych otěhotněla, opět zhubla ještě víc, bylo by to super, ale potřebovala bych kojit, kojit a kojit..Musím to dodržet poněvadž jsem na sebe fakt naštvaná! Když jsem byla na střední dokázala jsem tak krásně hubnout a vše si odříkat, čím jsem starší, tím je to těžší, jo a také chodíme do Alberta
Já se stále držím nic sladkého, jen to co sem si předsevzala, ani to ovoce nejím, možná tak jednou týdně baná, jablko dopolko, také jsem unavená, zatím mi pomáhá caro nesladím, ale asi jak je to teplé. Teď ještě nějak překonat Velikonoce, budu dělat beránky, tak snad nebudu mít na ně chuť, váha jde pomalu dolů a i tělo se pomalu mění, jen ještě víc zpevnit břicho, všem hodně úspěchů a pevné nervy!