Jaká je fotokniha od fotografa Bontia?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tripper10
28.4.13 16:03

Zklamání z kvality

S firmou Bontia a jejími fotoknihami jsme bohužel nespokojeni. Předně firma změnila od zakoupení voucheru loni v listopadu podmínky zasílání- znemožnili zaslat různé fotoknihy v jednom balíku. Až po důrazném přesvědčování, že vouchery byly koupeny za jiných podmínek, nám „zcela výjimečně“ odsouhlasili sloučení zásilek. Jednu fotoknihu ovšem zkazili a zjistili to ještě ve výrobně, takže zásilky přišly dvě, za jedno poštovné. To vše bychom skousnuli, ale co nás opravdu zklamalo je kvalita tisku fotografií. I s vědomím faktu, že fotokniha se téměř nikdy nevyrovná klasicky vyvolaným fotografiím. Viděli jsme lepší fotoknihy. Barvy jsou nevýrazné, fotky bez kontrastu, prošedlé, jakoby za zamračeného dne, i když se fotilo za dne slunného. Schválně jsem u všech fotografií přidával jas, kontrast a gama korekci, protože v recenzích si dost lidí stěžovalo na tmavé fotky. Bohužel asi jen velmi specifický a zkušený způsob úpravy fotografií by vedl k uspokojivému výsledku. Ani zřejmě kvalitní vazba situaci nezachrání. Závěr je tedy jednoznačný- nikdy více Bontia, radši si připlatit.

• Citovat
  • Upravit
620
29.4.13 16:25

Já jsem tady tu diskuzi zakládala a teď vidím že je živá, ale není mi jasné proč od strany 3 píší jen neregistrovaní uživatelé??

Jinak můžu určitě doporučit fotoknihy od Happy foto a to 100%. Děláme je celá rodina a kromě jednou špatně zaslané (a samozřejmě kladně dořešené) máme vždy zakázku v pořádku. Takže pokud jste nespokojení s Bontií (já zkoušet nebudu:-) ) tak zkuste Happy foto :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zbjes
29.4.13 17:42

Ne kazdy touzi po registracich na x serverech, coz ale neznamena, ze nemuze mit o nektera temata zajem, ze ano.

• Citovat
  • Upravit
vladoPB
4.8.13 20:21

Bontia

Na Bontiu nedám dopustiť, má najvyššiu rozlišovaciu schopnosť, je omnoho ostrejšia ako všetky ostatné a dovolím si tvrdiť, že má najvyššiu rozlišovaciu schopnosť (ostrosť) spomedzi všetkých výrobcov v Česku, Slovensku a Nemecku!
Používajú najnovší stroj Indigo, ktorý má aj nastavenú tlač vo vyššom rozlíšení. CeWe kniha a iné komerčné nemajú šancu, pri takých knihách mám pocit ako keby to bola tlač 20 rokov dozadu… Stačí zobrať dobré fotky na knihe Bontia a priložiť vedľa tých ostatných, ten rozdiel bije do očí!!! pri HappyFoto, CeWe môžete voľným okom vidieť jednotlivé farebné body, pri Bontia skoro nemožné čo sú tak malé.
Ja budem používať jedine Bontiu, nemám inú možnosť :-) z dôvodu tej ostrosti…
Asi len americké BLURB je ostrejšie ale to je ozaj už pre pokročilých a profíkov…

• Citovat
  • Upravit
Kicirici
25.9.13 00:45

spokojenost

Mame uz asi deset extra velkych fotoknih za posledni rok a kvalita je dle meho nazoru velmi dobra. Samozrejme je rozdil, jak fotka vypada na pc a jak vytistena, navic na nefotografickem papiru. Nektere jine fotoknihy, co jsem videl, preferuji veselejsi barvy, pripadne leskly povrch atd. To muze nektere typy zajemcu oslovit. Pokud mate radeji matne stranky a vernejsi podani barev, mohu bontii vrele doporucit. U jedne knihy byly na dvou strankach (z 80) skvrny od spatneho tisku a reklamace byla obratem uznana a nabidnuty novy tisk knihy. Absence zakaznicke linky nepotesi, ale pokud funguje aspon pres e-mail, rozumim, ze je to dan za snizeni nakladu. Bontia studio na pripravu knih je skvele, intuitivni a funkcni, vyzkousel jsem pred tim i radu jinych. Jinak fotim uz asi 30 let, momentalne canonem 650, takze me jen tak nekdo necim neoblafne ;)
Toz asi tak. Dobre svetlo vsem! (netusil jsem, ze budu psat o bontii na emimino :-)

• Citovat
  • Upravit
1
23.11.13 07:00

Bontia jsou zloději!

Ještě před zaplacením celé zakázky jsem Tým Bontial žádala o sloužení dvou objednávek do jedné, abych se vyhnula placení dvojího poštovného. Tým mě oznámil, že to možné není, proto jsem tedy dvojí poštovné za jednu zásilku putující na jednu adresu zaplatila. Druhý den mi však od portálu Slevomat.cz přišla nabídka na sloučení dvou objednávek. Se svou prosbou jsem se tedy opět obrátila zpět na Tým Bontia. Ten mi však stále vytrvale tvrdí, že to nelze!!

Jsou to líní podvodníci a zloději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kicirici
23.11.13 10:08

Re:Bontia jsou zloději!

Se slucovanim objednavek jsem take vzdy bojoval, protoze jejich automatizovany system se porad vyviji a drive to neumoznoval vubec. Tipuji samozrejme take, ze chteli vydelat i na postovnem.. Dnes uz jde sloucit objednavky, ale musi se to udelat ve spravnem okamziku, na coz take vzdy zapomenu. Jde vsak nasledne hotovou objednavku zrusit (= neuhradit), pozadat o reaktivaci kuponu, a vse vytvorit znovu jiz spravne. Delal jsem to naposledy pred 3 tydny pro 4 knihy. Byl to opruz, ale byla to moje chyba.

• Citovat
  • Upravit
sampa
23.11.13 10:17

Já mám již 17 velkých fotoknih a s poslední jsem byla moc spokojená, barvy byly opravdu nádherné. Doufám, že to tak vydrží nadále. A zakázka zaslána na den přesně.

Na slevomatu jsem našla tento přípěvek o poštovném, tak si myslím, že momentálně není problém sloučit až 3 knihy za 1 poštovné.

Zuzka před 19 dny

Nedá mi to a musím okomentovat příspěvěk výše. V současné době je objednání knih nastaveno tak, že se platí pouze jedno poštovné. Záleží pak na váze knih, zda budete platit poštovné udané u nabídky nebo zvýšené poštovné, dle váhy zásilky, ale poštovné bude pouze jedno. Bylo to řešeno již v diskusích starších slev.

Je to mimo jiné nápsáno i v popisu této slevy: „Dopravné podle hmotnosti zásilky, do 3 kg je cena poštovného 119 Kč. Zaslání Českou poštou. Jedno poštovné platí i na různé formáty fotoknih. “

Stačí jen pozorně číst ;o)

Objednávku odešlete přes Bontia studio a ono Vás to navede. Zrovna v minulém týdnu jsem objednávala tři knihy, dvě stejné a jednu jinou a pouze na jedno poštovné. Program mě krásné provedl od vytvoření knihy až po odeslání dat k objednávce.

• Citovat
  • Upravit
310
1.12.13 14:49

Bontia již nikdy více

Velmi špatná zkušenost. Nelze je kontaktovat jinak než emailem, na který reagují po dvou dnech. Zaslání špatné knihy a výměna za správnou trvá měsíc! Rozhodně jejich služby nemůžu doporučit a už bych nikdy nevyužila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.7.14 14:24

Bontia má jednoznačně nejlepší kvalitu jak tisku, tak celkově vypadá fotokniha jako opravdická knížka, což se u ostatních (často ani velkých) výrobců říct nedá. Máme již 14 knih a zrovna děláme další. Stačí se u nich zaregistrovat a jednou za čas dostávám nabídku se slevou 70% nebo tak něco.

Jednou jsem reklamovala, nikdy neměla problém - po emailu to trochu trvá, ale na druhou stranu, jak často si člověk čte emaily, že. Mohu jen doporučit - když fotoknihu, tak pořádnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
2.10.14 12:45

Bývají fotoknihy Bontia pravidelně na slevových portálech?

Nemáte někdo zkušenost s fotoknihou od této firmy např. přes Slevomat? Jde mi o to, zda tam bývají jejich fotoknihy každým rokem, protože loni jsem jich tam několik poprvé objednala a kvalitou se mi líbí. Letos ale zatím nabízejí fotoknihy od jiných firem a já chci úplně jiný formát… Cenově je to přímo přes firmu Bontia o dost dražší, tak sonduju, jestli vyčkávat nebo hledat jinde jinou firmu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
2.10.14 13:00

Bývají pravidelně, já na ní taky vždycky číhám a už mám čtyři. Akorát mám pocit, že o stovku podražili, ale nejsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
2.10.14 13:12

@petra_dwo Díky za reakci. Copak stovka, to jde, ale za plnou cenu bych to nekoupila, tedy aspoň ne jako dárky - přeci jen dát za jednu fotoknihu přes dva tisíce se mi nechce. :roll: Z jakého slevového portálu jsi je, prosím, měla? Abych věděla, kde si to pohlídat. ;) Nedávno mi od nich přišla do mailu nabídka, ale měli pro mě nevyhovující dobu čerpání poukazu. A těžko říct, jestli budou do Vánoc ještě nabízet mailem podobně dobré ceny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
2.10.14 13:22

Ahoj, my jich máme doma už asi deset :) je ale fakt, že oproti začátku na slevomatu zdražili (80str kniha v r. 2012 499,– a teď 699,–). Teď k 30.9.2014 jim končila platnost naposledy prodávaných voucherů (koukám, že jsem je na kupovala 24.8., tak jsi to asi prošvihla), ale řekla bych, že bude zase další akce, budou chtít trhnout tržby na vánoce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
2.10.14 13:47

Bývají, mám dojem, že jsem ji tam viděla nedávno. Koukni i přes vykupto. Jinak ještě mi chodí nabídky na slevu od Bontia do emailu, ale přiznám se, že to rovnou mažu tak nevím jak moc je to velká sleva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová