Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Můj táta a teď už pár let i bratr dělají průvodčího.
Je to asi dost náročné,co se týče nepravidelnosti ve směnách.Nikdy nevstáváš ve stejný čas.
Jednou začíná směna třeba v 5 ráno,jednou jdeš na 8,jindy na odpolední od 13:00,nebo od 18:00..Prostě jak kdy.
Ze začátku tě dají na osobáky,pokud umíš jazyky,tak na vlaky Euro a Inter City nebo dálkové rychlíky.
Výhoda je,že máš volno třeba 2 dny přes týden v kuse a můžeš si něco zařídit.
Jo,ale musíš být připravena na některé divné cestujícíBudou se s tebou hádat o jízdenku,lhát ti, kouřit na WC… Někteří jsou i agresivní a často se musí volat na ně policie.
Anonym L.
Zakl: diky za prispevek, tak to si jich budu vic vazit, jak to ctu.....Jak je to finance ohodnocene ? Museji skladat nejake zkousky ? Dekuji moc ![]()
@Barborika píše:
Zakl: diky za prispevek, tak to si jich budu vic vazit, jak to ctu.....Jak je to finance ohodnocene ? Museji skladat nejake zkousky ? Dekuji moc
Zkoušky musí skládat, musí mít zdravotní způsobilost, myslím, že i psychotesty. Vzdělání stačí výuční list. Finančně nevím, ale na dráze nemívají špatné platy.
Práce náročná, plat bych řekla slušný…zkoušky na začátku, pak pravidelne prezkousky, když na dálkové vlaky tak zkoušky z jazyka…samozřejmě zdravotní způsobilost a psychotesty..
Jak zaznělo - v začátku zkoušky, čistý trestní rejstřík a zdravotní způsobilost. Plat nadstandardní. Bratranec bere přesčasy, co to jde a pochvaluje si výplatu. Bez přesčasů fňuká, že plat nic moc. A to má okolo 40. Záleží, jaký máš nároky.
@Aspera @MaRou @Hamouzka
Děkuji. Prosím pracujete tu přímo někdo jako průvodčí ? Měla bych o tuto práci zájem a tedy více konkrétní dotazy:-)
Pokud ano, písněte mi prosím SZ. Děkuju ![]()
@Barborika já se dostala do nadrazacky rodiny
takže akorát vím všechno jen tak přibližně ![]()
@Barborika píše:
@Aspera @MaRou @Hamouzka
Děkuji. Prosím pracujete tu přímo někdo jako průvodčí ? Měla bych o tuto práci zájem a tedy více konkrétní dotazy:-)Pokud ano, písněte mi prosím SZ. Děkuju
Já ne, ale mám na dráze část rodiny a známých.
Ta výplata zase takové terno není.Táta bere 23 000 čistého po 30 letech v práci!!
Jezdí ale jen osobáky a navíc ještě k tomu na malém městě.
Brácha má přes 30 000 díky přesčasům,ale jezdí v Praze a má euro a Inter City..Takže je tam dost velký rozdíl v platech.
Anonym L.
Můj táta a teď už pár let i bratr dělají průvodčího.
Budou se s tebou hádat o jízdenku,lhát ti, kouřit na WC… Někteří jsou i agresivní a často se musí volat na ně policie.
Je to asi dost náročné,co se týče nepravidelnosti ve směnách.Nikdy nevstáváš ve stejný čas.
Jednou začíná směna třeba v 5 ráno,jednou jdeš na 8,jindy na odpolední od 13:00,nebo od 18:00..Prostě jak kdy.
Ze začátku tě dají na osobáky,pokud umíš jazyky,tak na vlaky Euro a Inter City nebo dálkové rychlíky.
Výhoda je,že máš volno třeba 2 dny přes týden v kuse a můžeš si něco zařídit.
Jo,ale musíš být připravena na některé divné cestující
Anonym L.