Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@meringa deníčky nečtu vůbec.. velmi výjimečně, pokud mi na něj někdo upozorní - buď jako pozit, nebo jako negat.
Jj, jako tehule uvitavam denicky o porodu, ty drastyctejsi tedy preskakuji ![]()
@CokeLady píše:
Za pseudointelektuály považuju ty, co se posmívají a vyvyšují, to chytrý člověk nedělá, je pokorný.Někdo, kdo říká „já jsem tolerantní, ale ovulka může napsat jen vykojená blbka mamina“ je k smíchu. Hlásat toleranci, ale poukazovat na druhé a jejich „chyby“.
Trochu OT otázka: Může vůbec chytrý člověk o někom říct, že je to blbec, případně, že se jako blbec chová? ![]()
Obcas nejaky prectu, sama tu mam dva a zcela jiste se mnohym nelibily, tak to proste je. Ze je tu tolik zapisku o porodech bude zpusobeno hormonalnimi bouremi kolem mimin. Rada bych cetla o vypravach s kocarem po lesich, v prirode, delsi trasy…
@Knihomyš píše:
Trochu OT otázka: Může vůbec chytrý člověk o někom říct, že je to blbec, případně, že se jako blbec chová?
Proč by ne? Je něco jiného inteligence a něco jiného je ohleduplnost ![]()
Pokud někdo blbý je, proč by ho na to nemohl někdo chytrý upozornit? Blbec blbce nepozná! ![]()
@St. Estephe píše:
Obcas nejaky prectu, sama tu mam dva a zcela jiste se mnohym nelibily, tak to proste je. Ze je tu tolik zapisku o porodech bude zpusobeno hormonalnimi bouremi kolem mimin. Rada bych cetla o vypravach s kocarem po lesich, v prirode, delsi trasy…
Počkej po prázdninách, třeba nějaký vyplodím
. Tenhle rok mi ruplo v bedně a s kamarádkou jsme se rozhodly, že vezmeme mojí dceru na „dovolenou“ pod stan. Budou jí skoro čtyři, tak jsem na to zvědavá
.
@meringa Ja si vcera dala cca 23km po lesich ale to by tezko nekoho zaujalo. ![]()
@St. Estephe píše:
@meringa Ja si vcera dala cca 23km po lesich ale to by tezko nekoho zaujalo.
Pokud tě tam nenapadl divočák, tak asi ne
Ale jinak dobrý výkon ![]()
@Fjodorka no právě…
@CokeLady obecně je inteligence schopnost (správně) řešit obtížné situace. Řekla bych, že sklon k závislostem a vztah k autoritám s tím nemá moc co dělat, leda to, jak dotyčný řeší potíže, které mu v tom ohledu vznikají. Do jisté míry. Existují vysoce inteligentní alkoholici (dokud si ten mozek nevychlastají, samozřejmě).
Obecně si nedovedu moc představit hloupého vědeckého pracovníka - mám dojem, že jejich praktická nepoužitelnost plyne spíš z faktu, že na spoustu „nezajímavých“ věcí prostě nevynaloží energii ![]()
@meringa píše:žádné a proto žádné nečtu
Ahoj holky
Nevím, jestli jste to tady někdy rozebíraly, ale co…
Všimla jsem si, že kolikrát se pod deníčky objevuje, jak takové slátaniny číst nikdo nechce a tak… Tak na jaké téma (co si budeme povídat - Můj neobyčejný porod po miliónté) nebo jak napsané (já si třeba píšu „deníčky“, ale používám tam i přímou řeč, takže se to nějak vylučuje) by Vás zajímaly? Nebo chtěla jste už některá napsat deníček, ale odradily Vás ty komentáře pod ostatními?
Berte to jako oddechovou diskuzi![]()
@CokeLady píše:
Asi označení „blbec“ není vhodné, ale určitě může posoudit, kdo není moc inteligentní. Například jeho finanční (ne)gramotností, sklony k závislostem, vztahem k autoritám, stylem života a celkově důležitými tématy pro toho člověka.Každý si pod pojmem „chytrý“ a „hloupý“ představuje něco jiného. Vědecký pracovník určitě bude velmi inteligentní a špička ve svém oboru, chytrým člověkem bych však nazvala někoho komplexnějšího se všeobecným rozhledem a vysokou sociální inteligencí.
Znáš sci-fi povídku „Blbec z Xeenemünde“ od Josefa Nesvadby?
@small píše:
Me taky nevadi denicky o porodech, kdyz jsem otehotnela a zustala hned doma na rizikovce a nedelala nic jineho nez jen to, ze jsem lezela v posteli…narazila jsem na emimino a cetla jeden denicek o porodu za druhem a predstavovala si, jak to budu mit ja. Myslim, ze na emimino tyto denicky patri. Ted si je rada taky po ranu prectu, pokud jsou pekne napsane, kdyz ne, tak nedocitam a komentuji jen ty, ktere jsou opravdu pekne. Sama jsem se ale prave diky nekterym komentarum neodvazila denicek o porodu napsat.
mam rada vtipne denicky ze zivota, ale ty opravdu napsane s lehkym humorem, neco jak pise treba joaska…ale taky nemusim rypave denicky, ja delam to a kupuji tohle a delam to lip nez jini…nebo to slovickareni, manza, ovulka apod. Ja chapu zensky, ktery se snazi xlet, ze maji tyto zkratky a pouzivaji je. a jestli nejaka 16 holka napise naivni denicek o sve lasce…at napise, vetsinou to nectu.
taky se mi libi andilkovske denicky, sice si pak nadavam, ze jsem je cetla, ze mi bude cely den smutno…ale libi se mi na nich, ze muzou pokracovat nebo pokracuji dobre…libi se mi prave ty stastne konce a obdivuji ty statecne maminky. navic neni na skodu si pripomenout, ze obcas resim blbosti a nejvetsi poklad mi chrni v postylce.
cetla jsem par o adopci, tech bych privitala i vic
A mám tě.
@Knihomyš Myslím, že vědecký pracovník je vždy chytrý, ale nemusí být moudrý. Moudrost je ta věc, která toho člověka povyšuje nad obyčejného „chytráka“. Spoustu chytrých lidí postrádá pokoru, zatímco moudrý ji většinou má…
@Aneta.Berg píše:Řada hloupých zase nepostrádá sebevědomí.
@Knihomyš Myslím, že vědecký pracovník je vždy chytrý, ale nemusí být moudrý. Moudrost je ta věc, která toho člověka povyšuje nad obyčejného „chytráka“. Spoustu chytrých lidí postrádá pokoru, zatímco moudrý ji většinou má…