Jaké je to být krásná?

Anonymní
18.4.20 15:46

Jake je to byt krasna?

Setkavam se spis s normalnimi zenami, je mi lehce nad 30. Ale kdyz vidim nejakou peknou holku na ulici nebo v TV, tak si rikam, jak se ji asi zije a jak vnima sama sebe. Hlavne treba holky kolem 20 let, ktere jeste neresi dospelacke veci. Nepovazuju se za hezkou, ale zajem o me byl tak akorat, sebevedomi spis mensi.. tak me zajima, jestli vylozene pekne holky povazuji sebe za lepsi a jake to vlastne je furt slyset lichotky. Neni to treba nevyhoda v kamaradstvi s jinymi holkami? Napada me ze ti hezci ziskaji skvely zaklad pro sebevedomi, ti mene hezci musi najit neco jineho v cem jsou dobri, aby si mohli verit. Nejaka zkusenost objektivne pekne zeny? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.4.20 15:54

Ale prosímte. Je mi 21,jsem vdaná 2 roky, chlapovi je 30. Mám doma 7mi měsíční dítě, a druhé na cestě. Starám se o sebe a domácnost kdyz dítě spí. Nerekla bych že většina 20ti letych neřeší dospelacke věci. Mám fůru starosti, a taky bych neřekla že nejsem k světu. Spousta chlapů se zamnou otáčelo i když jsem měla brisko. :think: Samozřejmě že to zvedne sebevědomí, ale myslím si že za každou ženskou se chlap otočí, pokud nemá 100kg a 160cm, a trochu o sebe dbá… Ono mít sebevědomí až na půdu není žádná sláva. Kamarádka si myslela bůhví jak není krásná, šla do miss, a nedostala se ani do druhého kola. Doma mi brecela na rameni, jak je oskliva, a přesto se chce zase přihlásit… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Lynx.lynx
18.4.20 15:59

Já teď asi noc nerozumím otázce :nevim: Podle reakce okolí bych asi měla být hezká, ale mě přijde hezkých spoustu žen. Lichotky jsou samozřejmě moc milé, tak je s úsměvem a díky přijmu - a ráda zalichotím ostatním. S kamarádstvím to nemá co dělat, jsem na kamarádky dost náročná - mám jich málo ale za to samé upřímné, hodné a prdlé holky, se kterýma můžu mluvit i o hlubších věcech a ne o malichernostech. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36504
18.4.20 16:05

Pokud je ženská „krásná“ podle současných stádovitých měřítek, špulí kačera a je hloupá jako žok, jedna jako druhá, pak může přechodně imponovat jen jisté kategorii mužů ve stejné sociální bublině..Jedna věc je otočit se za ní na ulici, druhá věc s " tím" žít. Dnes je krásek podle jednoho mustru, že bys je mohla přehazovat vidlemi.
Osobně oceňuji spíše ženskost + osobitost a spojenou s oduševnělostí - a klidně zabrouzdám do kategorie +++..Zuzana Bydžovská, Chantalka…z cizích 50+,60 +(!) Monika Belucci, Ornella Muti…co chlapů by si vykroutilo krk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
18.4.20 16:08
@Anonymní píše:
Ale prosímte. Je mi 21,jsem vdaná 2 roky, chlapovi je 30. Mám doma 7mi měsíční dítě, a druhé na cestě. Starám se o sebe a domácnost kdyz dítě spí. Nerekla bych že většina 20ti letych neřeší dospelacke věci. Mám fůru starosti, a taky bych neřekla že nejsem k světu. Spousta chlapů se zamnou otáčelo i když jsem měla brisko. :think: Samozřejmě že to zvedne sebevědomí, ale myslím si že za každou ženskou se chlap otočí, pokud nemá 100kg a 160cm, a trochu o sebe dbá… Ono mít sebevědomí až na půdu není žádná sláva. Kamarádka si myslela bůhví jak není krásná, šla do miss, a nedostala se ani do druhého kola. Doma mi brecela na rameni, jak je oskliva, a přesto se chce zase přihlásit… :zed:

A co když se chlapovi líbí i ta, která má 100 kg? Nemusíš hned začít ponižovat tlusté ženy, které mají nadváhu. Jsou i muži, kteří mají rádi baculky, pokud to nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.4.20 16:11

Nejsem krasava, tak bych odpovídat neměla. Ale řekla bych, že i ta nejhezčí ženská má pochyby o své dokonalosti. Lichotí jí, když ji někdo pochválí, ale i tak řeší obyčejné světské věci „ošklivek“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
18.4.20 16:24

Zaprvé nechápu anonym :roll: co je na tom tak intimního? Jinak se ptáš špatně a na špatném místě, 90% odpovědi bude, že to není o fyzičnu, že záleží na osobnosti apod. Ano samozřejmě jde o to, co má člověk v hlavě, ale…Je to podobný jako s dotazy na penize/plat/živ. uroven. Jinak ano, objektivně vzato pěkná ženská to má jednodušší, to je prostě fakt. Lichotky jsou fajn, holky ti povětšinou opravdu závidí, ale musíš to tak brát. Jaký vliv na sebevědomí to mělo, nedokážu úplně posoudit, mě se zadarilo I v profesním a osobním životě a z 99% to bylo moje usili, snaha a pile. Rozhodně jsem si pořád na něco nestezovala a prostě dělala vše proto, aby to tak bylo a něco jsem dokázala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
18.4.20 16:27

Mám překrásnou kamarádku, je opravdu nádherná, každý chlap by ji chtěl a je to ten typ, na který se fakt podíváte kdykoliv ji vidíte. Ona sama si připadá průměrná, pořád řeší, že má velké břicho, stehna, blbé vlasy… Bohužel, sebevědomí automaticky s krásou nepřichází. Je to velká škoda.

• Citovat
  • Upravit
36504
18.4.20 16:41

No k těm " baculkám", což je jen eufemismus pro tlusťochy. Jen řada z nich je při své nadváze pohledných - pr…ele narvané do džín či ještě hůře do legín, laloky z nich přetékající,,otahaná trička s nevhodnou podprsenkou, prostě neupravené, vizáž neslušivá…nechápu, proč je tolik holek vyžraných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
18.4.20 16:42

Podívej se na Netflixu na novou reality show Too Hot to Handle. Všechny holky, co tam jsou, mi přijdou vzhledově průměrný, ale sebevědomí jim vůbec nechybí. Celých 8 dílů jsem se nepřestala podivovat nad tím, jak to kurňa dělají, že si jsou sebou tak jistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.4.20 16:44

Nechtěla bych být oslnivě krásná. Teda oprava. Chtěla. Na jeden večer. Nebo na dva…

Jinak mám dojem, že ty opravdové krásky z mého okolí to měly a vlastně i teď mají o něco těžší, než my normální a obyčejné. Ano, krátkodobě krásu zúročily ve svůj prospěch, dlouhodobě ale nikoho moc nezajímalo, kým vlastně jsou, protože ta krása všechno ostatní zastínila.

Nejkrásnější holka, kterou si pamatuji z dětství, se mnou jezdila ráno autobusem - já na gympl, ona dokončovala povinnou desetiletou školní docházku na zvláštní škole… Neměnila bych s ní a ani nechci vědět, jak vypadá dneska. Ale byla doopravdy překrásná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
18.4.20 16:52

A co to je „být krásná/ý“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
18.4.20 16:56

Já mám krásnou duši :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
18.4.20 16:58

Ja si myslím, že i ty krásné to mají v životě těžké. Měla jsem kamarádku, opravdu hezkou. Minimálně oproti mě a naším společným kamarádkám. A musím říct, že převážně ona řešila, že tohle a tohle se jí na sobě nelíbí. Řešila každý pupínek, každý zakroucený vlas, nepatrnou celulitidu. Přišlo mi že právě ona měla ze sebe komplexy a přitom k tomu neměla jeden jediný důvod. Kluci se okolo ní jen motali. My ji to záviděli, ale ona to spíš brala špatně. V závěru my které jsme byli průměrně jsme na tom možná byli lépe. Takže opravdu to ty krásky mají jednoduší? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.20 17:15

Ze zkušenosti vím, že jsou ženy, které jsou průměrně, nebo i podprůměrně hezké a přesto by jim člověk mohl závidět jejich sebevědomí a to, jak hodnotí samy sebe. V tomto se podílí hlavně i výchova a sebepojetí. Já třeba jsem okolím vnímána jako hezká, hodně lidí mi sklonilo poklonu, ženy i muži, ale přesto celý život bojuji strašně se svým sebevědomím a cítím se často ošklivá. Kdyby jsi mě potkala na ulici, tak si určitě nepomyslíš, že zrovna já s něčím takovým bojuji… :? A nejsem jediná. Jinak se říká, že ženy-modelky se neustále pořád porovnávají se svou konkurencí…proč myslíš, že má tolik žen v této branži poruchu příjmu potravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková