Zhubnul takhle někdo?

Anonymní
17.4.20 21:33

Zhubnul takhle někdo?

Nevim zda tady uz takove tema je. Ale chci se zeptat jestli nekdo zhubl tak ze proshe prestal jist sladke, daval si mensi porce k jidlu, nejedl 2-3hodiny pred spanim a pridal pohyb? Ja proste nejsem na takove to vazeni jidla, kaloricke tabulky apod.. tak me to jen zajima. Doted jsem jedla opravdu hodne a hodne sladke. Ted jim ale min, davam si mensi porce a pres den nejim tolik jako jsem jedla driv, plus teda jsem vynechala sladke, max. si dam rano kafe s mlekem a s cukrem no :/ dekuju vsem❤️¨
PS: mám 86kg a chci dosáhnout na 60-65kg jako jsem měla, měřím 170cm

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18149
17.4.20 21:38

Myslím si, že takovou úpravou zhubneš při své váze maximálně 5 kilo, víc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.20 21:42

@bigl plus teda jedu denně 45minut na elipticalu

• Citovat
  • Upravit
7478
17.4.20 21:45

Já si myslím, že to možné je, pokud píšeš, že jíš opravu hodně sladkého a přestaneš, včetně pítí (Slazené pití, alkohol), zmenšíš porce (to se taky špatně odhaduje, kolik ve výsledku sníš), přestaneš se přejídat na večer a přidáš pohyb…tohle mi bez problému fungovalo do 30, defacto do 35, protože od druhého porodu se do toho nemůžu dostat dlouhodobě :nevim: Vždy, když začnu, tak na objemu i váze začnu vidět výsledky a pak povolím…vánoce, narozeniny, oslava…a už se vezu a nějak se nemůžu zase chytnout. Někam mi odešla vůle :nevim: Takže za mě určitě dobrý, nějaká změna musí nastat a minimálně první krok dobrý. Většinou je to tak, že když začneš a osvojíš si, tak jsi schopná to vylepšovat (zaměřit se na více dietní jídla, hrát si s jídelníčkem, cvičením a tak, výsledky motivují - alespoň u mě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
17.4.20 21:48

Víš co, těžko říct, jinak se hubne ve 20, jinak ve 40, někdo při stejné úpravě jídelníčku nezhubne nic, někdo 10 kilo.
Co to je menší porce? Kolikrát denně a co? Já nejsem odborník na výživu a diety držet neumím. Vždycky když jsem zhubla, tak to byly nervy a s tím souviselo, že jsem téměř nejedla. Takže já asi radit moc nemůžu.
Ale podobně jak ty jsem to občas zkoušela a cca 2-3 kila dolů, akorát já vážím míň, tak u tebe by to mohlo být těch 5-6??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
17.4.20 21:59

Sladký je dobrej zacatek, ale pak záleží co jis za ty další jidla. Jestli bude menší porce treba smazaku s hranolkama tak to moc nezhubnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.20 22:25

Ano, jde to. Ve 30 letech jsem zhubla 7 kg, víc to nešlo. Sladké, tím myslím domácí pečené max. 1× týdně kousek, žádné pečivo, poslední jídlo cca. v 17 h. 2× týdně cvičení + hodně chůze (týdně cca. 20 km).

• Citovat
  • Upravit
9148
17.4.20 22:27

Mne je pres 40, cvicim ctvrt hodky denne a od prosince mam dole 9 kilo. Jo a min prasim, netlaskam se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.4.20 22:31

Kazdy rok na pust pred velikonocemi vynecham sladke a zmensim porce, efekt temer 0- citim se lepe, mam dobry pocit, ale postava se nemeni. Bohuzel. Navic pokud zmenis porce nezdraveho jidla, budes mit hlad a ty porce pravdepodobne nahradis sladkym a tucnym.

Ted po druhem porodu jsem se do toho obula - bez tabulek a počítání. Prekopat jidelnicek, aby bylo opravdu minimum tuku a rychlych cukru, aby mi to chutnalo, dobre jsem se najedla a zaroven byl kaloricky deficit. Mam za 7 tydnu 7 kilo dole, miry cca tvuj level. Temer kazdy den jdu na prochazku rychlou chůzí min.6-8000 kroků, 5-6× tydne cvicim a posiluju s vlastni vahou.

Zkusila jsem nastavit latku, slo to dolu, tak drzim. Jinak zvenci to vypada, ze poradam kopce jidla, ale polovina z toho je vzdy zelenina, nejake ovoce k svacam, hodne kysanych mlecnych vyrobku, hodne bílkovin - maso, ryby, tvaroh, tofu, vejce. Sacharidy- celozrnne, stridam. Luštěniny.

Kdyz se nahodou nestihnu najist, mam hlad a okamzite se mi chce šmejdit. Jinak jeste jedna vec- plne kojim, takze prijem je vetsi, pozdeji budu muset trosku zkrouhnout i toto ;)

Umis varit? To je nejlepsi. Najdes si nejake blogy, zdrave recepty nebo nahrazky nezdravych. Je to hra. Moc ti drzim palce, urcite to zvladnes, chce to presvedceni a trochu se dovzdelat. Koukni ted treba na Tloustiky nebo na Jste to, co jite, tam jsou zasady hezky popsany :mavam:

• Citovat
  • Upravit
17974
17.4.20 22:32

Asi brzy tema i pro me, ten homeoffice je des :roll:
Mam zkusenost s hubnutim cca 8 kg, to, co popisujes, zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
17.4.20 23:01

Já takhle zhubla 20kg. Přesně jak píšeš, taky nejsem na kaloricke tabulky a podobně… jen jsem vynechala sladké (ale dopoledne jsem si dala třeba kousek hořké čokolády nebo i koláče), jedla jsem menší porce (normálního jidla), více pila (jen čistou vodu) a denně jsem cvičila půl hodiny + procházka. Večeře už jen opravdu lehká a v 17:30hodin. Vynechala jsem uplně pečivo. K televizi jsem si dala decku vínka v pohodě :). Když jsme grilovali dala jsem si, když byla oslava, dala jsem si dort… Když jsem měla na něco chuť, dala jsem si to, snažila jsem se dopoledne a vážně jen trochu :)… žádný jojo efekt se nekonal.
Ještě chci říct, že před tím jsem zkoušela hromady diet,.od těch mléčných až po sestavený jídelníček na tělo…
Prostě zhubnes jen tehdy pokud vážně chceš, a musí to být v pohodě :)

Příspěvek upraven 17.04.20 v 23:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.20 23:04

Jestli jsi „rozežraná“ a nemáš tělo zhuntované dietami, tak máš slušnou šanci, že takhle zhubneš. Nevím, jestli na vysněnou váhu (každý máme nějaké tělesné optimum, pod které se hubne jen s velkým úsilím), ale na normální váhu klidně. Akorát se pak nesmíš vrátit ke starým návykům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.20 23:11

U mě hodně fungovaly postupné změny. Nejdřív k snídani jogurt slazený, po čase jsem přešla na bílý, stejně tak s pečivem - nejprve normalne, cca po týdnu jsem vzdycky snižovala příjem pečiva. Takhle jsem zhubla asi 12 kg za pul roku, je to sice dlouho, ale šla jsem z daleko nižší váhy. Proste jsem postupně nahrazovala nezdravá jídla zdravými a samozrejme roli hraje hodne také pohyb. Ja pravidelně chodila běhat a na eliptical

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.20 00:04

@Lucius08 super!! Muzu se zeptat za jak dlouho si ty kila dala dolu? :potlesk:
Me hrozne demotivuje to ze na to furt myslim, ze bych si mela jidla davat do kalorickych tabulek, hlidat prijem vydej kalorie a co ja vim co vsechno.. ze jinak nezhubnu. To si porad rikam :/

• Citovat
  • Upravit
6831
18.4.20 02:39

Mě teda vážení a zapisování nikdy nebavilo a nikdy jsem u toho dlouho nevydržela. Přijde mi to nepřirozené. Každopádně nezatracuji to a já, čím jsem starší, tím hůř se kilča shazují. Takže věřím, že třeba ve 40, možná i dřív budu muset všechno vážit. U mě třeba zabírá to, že nejím polotovary, žádná „éčka“. Zkrátka základní potraviny. Jíst opravdové potraviny. Po 19.00 nic nejíst, jsem prostě jinak schopná jíst nejvíc u telky. A taky cvičim na rotopedu. Já hubnula z váhy 87 kg. A bylo to takhle postupně pomaloučku, jako u tebe. Nejdřív vynechat sladké, bílé pečivo, cvičení a časem jsem zjišťovala dál, upravovala. Já myslím, že je nejlepší, když člověk si hned nedělá velké nároky, které pak ani nedokáže splnit. Vždy je něco zlepšovat a když se třeba váha zastavila, tak jsem přidala další cvičení atd.. Každopádně ještě bych doplnila, že pro začátek je dobré se orientovat ve skladbě jídel, co jaké obsahuje, vitaminy, vláknina a tak. K tomu mi třeba ty tabulky pomohly. Ale to jsem vždy dělala, když se váha zastavila, tak abych měla přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková