Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Myslím si, že takovou úpravou zhubneš při své váze maximálně 5 kilo, víc ne.
Já si myslím, že to možné je, pokud píšeš, že jíš opravu hodně sladkého a přestaneš, včetně pítí (Slazené pití, alkohol), zmenšíš porce (to se taky špatně odhaduje, kolik ve výsledku sníš), přestaneš se přejídat na večer a přidáš pohyb…tohle mi bez problému fungovalo do 30, defacto do 35, protože od druhého porodu se do toho nemůžu dostat dlouhodobě
Vždy, když začnu, tak na objemu i váze začnu vidět výsledky a pak povolím…vánoce, narozeniny, oslava…a už se vezu a nějak se nemůžu zase chytnout. Někam mi odešla vůle
Takže za mě určitě dobrý, nějaká změna musí nastat a minimálně první krok dobrý. Většinou je to tak, že když začneš a osvojíš si, tak jsi schopná to vylepšovat (zaměřit se na více dietní jídla, hrát si s jídelníčkem, cvičením a tak, výsledky motivují - alespoň u mě).
Víš co, těžko říct, jinak se hubne ve 20, jinak ve 40, někdo při stejné úpravě jídelníčku nezhubne nic, někdo 10 kilo.
Co to je menší porce? Kolikrát denně a co? Já nejsem odborník na výživu a diety držet neumím. Vždycky když jsem zhubla, tak to byly nervy a s tím souviselo, že jsem téměř nejedla. Takže já asi radit moc nemůžu.
Ale podobně jak ty jsem to občas zkoušela a cca 2-3 kila dolů, akorát já vážím míň, tak u tebe by to mohlo být těch 5-6??
Sladký je dobrej zacatek, ale pak záleží co jis za ty další jidla. Jestli bude menší porce treba smazaku s hranolkama tak to moc nezhubnes.
Ano, jde to. Ve 30 letech jsem zhubla 7 kg, víc to nešlo. Sladké, tím myslím domácí pečené max. 1× týdně kousek, žádné pečivo, poslední jídlo cca. v 17 h. 2× týdně cvičení + hodně chůze (týdně cca. 20 km).
Mne je pres 40, cvicim ctvrt hodky denne a od prosince mam dole 9 kilo. Jo a min prasim, netlaskam se.
Kazdy rok na pust pred velikonocemi vynecham sladke a zmensim porce, efekt temer 0- citim se lepe, mam dobry pocit, ale postava se nemeni. Bohuzel. Navic pokud zmenis porce nezdraveho jidla, budes mit hlad a ty porce pravdepodobne nahradis sladkym a tucnym.
Ted po druhem porodu jsem se do toho obula - bez tabulek a počítání. Prekopat jidelnicek, aby bylo opravdu minimum tuku a rychlych cukru, aby mi to chutnalo, dobre jsem se najedla a zaroven byl kaloricky deficit. Mam za 7 tydnu 7 kilo dole, miry cca tvuj level. Temer kazdy den jdu na prochazku rychlou chůzí min.6-8000 kroků, 5-6× tydne cvicim a posiluju s vlastni vahou.
Zkusila jsem nastavit latku, slo to dolu, tak drzim. Jinak zvenci to vypada, ze poradam kopce jidla, ale polovina z toho je vzdy zelenina, nejake ovoce k svacam, hodne kysanych mlecnych vyrobku, hodne bílkovin - maso, ryby, tvaroh, tofu, vejce. Sacharidy- celozrnne, stridam. Luštěniny.
Kdyz se nahodou nestihnu najist, mam hlad a okamzite se mi chce šmejdit. Jinak jeste jedna vec- plne kojim, takze prijem je vetsi, pozdeji budu muset trosku zkrouhnout i toto ![]()
Umis varit? To je nejlepsi. Najdes si nejake blogy, zdrave recepty nebo nahrazky nezdravych. Je to hra. Moc ti drzim palce, urcite to zvladnes, chce to presvedceni a trochu se dovzdelat. Koukni ted treba na Tloustiky nebo na Jste to, co jite, tam jsou zasady hezky popsany ![]()
Asi brzy tema i pro me, ten homeoffice je des ![]()
Mam zkusenost s hubnutim cca 8 kg, to, co popisujes, zabralo.
Já takhle zhubla 20kg. Přesně jak píšeš, taky nejsem na kaloricke tabulky a podobně… jen jsem vynechala sladké (ale dopoledne jsem si dala třeba kousek hořké čokolády nebo i koláče), jedla jsem menší porce (normálního jidla), více pila (jen čistou vodu) a denně jsem cvičila půl hodiny + procházka. Večeře už jen opravdu lehká a v 17:30hodin. Vynechala jsem uplně pečivo. K televizi jsem si dala decku vínka v pohodě
. Když jsme grilovali dala jsem si, když byla oslava, dala jsem si dort… Když jsem měla na něco chuť, dala jsem si to, snažila jsem se dopoledne a vážně jen trochu
… žádný jojo efekt se nekonal.
Ještě chci říct, že před tím jsem zkoušela hromady diet,.od těch mléčných až po sestavený jídelníček na tělo…
Prostě zhubnes jen tehdy pokud vážně chceš, a musí to být v pohodě ![]()
Příspěvek upraven 17.04.20 v 23:05
Jestli jsi „rozežraná“ a nemáš tělo zhuntované dietami, tak máš slušnou šanci, že takhle zhubneš. Nevím, jestli na vysněnou váhu (každý máme nějaké tělesné optimum, pod které se hubne jen s velkým úsilím), ale na normální váhu klidně. Akorát se pak nesmíš vrátit ke starým návykům.
U mě hodně fungovaly postupné změny. Nejdřív k snídani jogurt slazený, po čase jsem přešla na bílý, stejně tak s pečivem - nejprve normalne, cca po týdnu jsem vzdycky snižovala příjem pečiva. Takhle jsem zhubla asi 12 kg za pul roku, je to sice dlouho, ale šla jsem z daleko nižší váhy. Proste jsem postupně nahrazovala nezdravá jídla zdravými a samozrejme roli hraje hodne také pohyb. Ja pravidelně chodila běhat a na eliptical
@Lucius08 super!! Muzu se zeptat za jak dlouho si ty kila dala dolu? ![]()
Me hrozne demotivuje to ze na to furt myslim, ze bych si mela jidla davat do kalorickych tabulek, hlidat prijem vydej kalorie a co ja vim co vsechno.. ze jinak nezhubnu. To si porad rikam :/
Mě teda vážení a zapisování nikdy nebavilo a nikdy jsem u toho dlouho nevydržela. Přijde mi to nepřirozené. Každopádně nezatracuji to a já, čím jsem starší, tím hůř se kilča shazují. Takže věřím, že třeba ve 40, možná i dřív budu muset všechno vážit. U mě třeba zabírá to, že nejím polotovary, žádná „éčka“. Zkrátka základní potraviny. Jíst opravdové potraviny. Po 19.00 nic nejíst, jsem prostě jinak schopná jíst nejvíc u telky. A taky cvičim na rotopedu. Já hubnula z váhy 87 kg. A bylo to takhle postupně pomaloučku, jako u tebe. Nejdřív vynechat sladké, bílé pečivo, cvičení a časem jsem zjišťovala dál, upravovala. Já myslím, že je nejlepší, když člověk si hned nedělá velké nároky, které pak ani nedokáže splnit. Vždy je něco zlepšovat a když se třeba váha zastavila, tak jsem přidala další cvičení atd.. Každopádně ještě bych doplnila, že pro začátek je dobré se orientovat ve skladbě jídel, co jaké obsahuje, vitaminy, vláknina a tak. K tomu mi třeba ty tabulky pomohly. Ale to jsem vždy dělala, když se váha zastavila, tak abych měla přehled.
Nevim zda tady uz takove tema je. Ale chci se zeptat jestli nekdo zhubl tak ze proshe prestal jist sladke, daval si mensi porce k jidlu, nejedl 2-3hodiny pred spanim a pridal pohyb? Ja proste nejsem na takove to vazeni jidla, kaloricke tabulky apod.. tak me to jen zajima. Doted jsem jedla opravdu hodne a hodne sladke. Ted jim ale min, davam si mensi porce a pres den nejim tolik jako jsem jedla driv, plus teda jsem vynechala sladke, max. si dam rano kafe s mlekem a s cukrem no :/ dekuju vsem❤️¨
PS: mám 86kg a chci dosáhnout na 60-65kg jako jsem měla, měřím 170cm