Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@NinaU. Ta značka to je věc názoru mě zase nesmí přes práh Hyundai znám několik lidí co ho mají a jen v tom topí peníze
my máme oktavku 10 let, nalitano skoro 300 000 bez poruchy. Jediný peníze co jsme do toho dali byly za rozvody, brzdy a samozřejmě pravidelná výměna oleje
jo a tlumič ale to jsme někde vzali díru na nějaký z našich super silnic ![]()
@Martha03
Kia a Hyundai je koncern a mají naprosto totožné technologie, už z logiky věci nemůže být například Ceed spolehlivý a I30 nespolehlivá.
@Triminka píše:
Takže doporucujete novější a třeba vzít splátku? Nebo jste nasetrili a zaplatili ihned? Děkuji za příspěvky postupně čtu
Tak ono je to hlavně o tom jak na tom každý je s financemi… Levnější auto může z hlediska nákladů vyjít jako téměř nové když padnes na nějaký špatný kus… Z hlediska záruk je lepší novější, úplně nové s 0km ale nedoporučuji, protože tam ztratíš hned velkou část hodnoty auta jen když vyjedeš od prodejce.. Předváděcí vozy jsou ideální. U nás (Brno) platí, že tyto auta jak se dají do prodeje jsou hned pryč. Mají najeto třeba 100km a už jsou levnější o X tisíc oproti novému.
@NinaU. píše:
@Martha03
Kia a Hyundai je koncern a mají naprosto totožné technologie, už z logiky věci nemůže být například Ceed spolehlivý a I30 nespolehlivá.
Tak ano samozřejmě. Jen jsem psala jaké mají kolem mě lidi zkušenosti.
Příspěvek upraven 29.06.19 v 22:35
@Ravedd
Je nový, po záruce půjde z domu. Ojeté bych to nekoupila právě z toho důvodu. Škodovka za tu cenu co nabízí je prostě predrazena, ale samozřejmě ať si to lidi kupují. Jediné od nich, o čem uvažujeme, je Superb. Nejhorší je, a nechápu osobně důvod, že v téhle zemi je Octavka brana jako nějaká modla a všichni to chtěj. Průměrně velké a nepohodlné auto, co má velký kufr.
@NinaU. Tak na auto si nestezuju ale zase my si šli pro úplně jiný auto
nebylo to tak že chceme oktavku
navíc to měl být benzín
no nakonec jsme odjeli dieselovou oktavkou
akorát teda co mě štve tak nevím jestli je to jen můj pocit ale díly jsou dražší než jinde
naštěstí máme havarijko protože nám to nějaký pako nabouralo a ujelo
a když vidím ty ceny tak ještě že máme spoluúčast jen 5%
Na krátké vzdálenosti je lepší benzín ( neničí se tolik motor ) jinak záleží i na typu motorizace ale to by poradil přítel… My máme Toyotu ve 2 litru nebo jak se to píše a nemůžeme si ji vynachválit… Co říká přítel tak je dobrá u každého typu jen některá motorizace
v něčem je dobré mít doma automechanika ![]()
@Triminka píše:
Holky a za kolik jste koupili auta? Jakou jste meli hranici?
My mame audi a kabriolet BMW- kazde stalo v rozmezí 800000 a vice..
Edit-podala jsem spatne info
Příspěvek upraven 30.07.19 v 21:18
@_.Emilyyy mimochodem ti vždycky zapomenu říct jak pěkný máš jméno
mám doma jmenovkyni
![]()
@Ravedd píše:
@_.Emilyyy mimochodem ti vždycky zapomenu říct jak pěkný máš jméno![]()
![]()
mám doma jmenovkyni
![]()
![]()
Jee, dekujii
![]()
@_.Emilyyy píše:
Jee, dekujii![]()
Musim taky pochválit jméno Emily se mi taky strašně líbí!
@NinaU. Tak u Dacie je cena snížena tím že se používají už vyvinuté a tím pádem i zaplacené platformy Renaultu, tj. technika cca 3-5 let stará. Jinak s Hyundai jsem měla čest celkem 2×, jednou jsme měli půjčenou i30 v rámci předváděcí akce na 3 dny a měla jsem pocit že do toho auta zapomněli dát motor, chtěla jsem zrychlit na dálnici ale šlapu na plyn, podřazuju jako šílená a výkon nikde. Druhá zkusenost je se Santa Fe, na to jak je to zvenku velké tak vevnitř má člověk klaustrofobický pocit (horší je snad už jenom jedničková oktávka), automat se asi považoval za brzdu (přeřazoval tak brzy že jsem se bála že zhasne motor) a rádio v nejvyšší výbavě se neumělo spojit s BT v telefonu, pořád se odpojovalo a připojovalo, vytáčelo samo hovory a to sem ten telefon používala v dalších 3 autech kde propojení fungovalo bez problému ať se jednalo o originální handsfree výrobce, nebo dodatečně kupovaný systém. Takže já bych si Hyundai v životě nekoupila. V mém okolí je s Hyundai spokojený jen můj šéf (jeho je to Santa Fe, se kterým jsem v práci občas jela) a to jen proto že je mu blbé že má auto co stálo přes mega a stojí za starou bačkoru.
@Heivka píše:
@NinaU. Tak u Dacie je cena snížena tím že se používají už vyvinuté a tím pádem i zaplacené platformy Renaultu, tj. technika cca 3-5 let stará. Jinak s Hyundai jsem měla čest celkem 2×, jednou jsme měli půjčenou i30 v rámci předváděcí akce na 3 dny a měla jsem pocit že do toho auta zapomněli dát motor, chtěla jsem zrychlit na dálnici ale šlapu na plyn, podřazuju jako šílená a výkon nikde. Druhá zkusenost je se Santa Fe, na to jak je to zvenku velké tak vevnitř má člověk klaustrofobický pocit (horší je snad už jenom jedničková oktávka), automat se asi považoval za brzdu (přeřazoval tak brzy že jsem se bála že zhasne motor) a rádio v nejvyšší výbavě se neumělo spojit s BT v telefonu, pořád se odpojovalo a připojovalo, vytáčelo samo hovory a to sem ten telefon používala v dalších 3 autech kde propojení fungovalo bez problému ať se jednalo o originální handsfree výrobce, nebo dodatečně kupovaný systém. Takže já bych si Hyundai v životě nekoupila. V mém okolí je s Hyundai spokojený jen můj šéf (jeho je to Santa Fe, se kterým jsem v práci občas jela) a to jen proto že je mu blbé že má auto co stálo přes mega a stojí za starou bačkoru.
Souhlas, Hyundai je takový bakelit, hodně lehké auto, které nepřirozeně lítá po silnici ve větru. Tahle značka se spíš snaží o design než o kvalitu jízdních vlastností. Párkrát jsem se svezla, chybí pocit mohutnosti a bytelnosti, i v rámci případné srážky.
Máme třetí naftové Mondeo v kombíku z bazaru za sebou a naprostá spokojenost. První bylo úplně nerozbitné (měl jen velmi křehký nárazník, ale s tím se dalo žít), u druhého jsme měnili alternátor a brzdové destičky a třetí zatím zase vypadá, že dlooouho nic potřebovat nebude. Pravda, že si manžel vždy dal práci a hledal auto dovezené např. z Německa, Belgie. Taky jezdíme hlavně krátké trasy do města do práce, na nákup, občas výlet a v pohodě. Umím si představit, že by auto mohlo být kratší
U Škodovky platíte za slepici, je to naleštěná bída. Ani nevím, kolika lidem v okolí prostě zdechla a opravy šly do desítek tisíc.