Jaké máte prázdniny s prvňáky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
26.6.23 14:07
@Svistice píše:
Moje děti mají jiz několik let v podstate identické rozložení prázdnin. Dva týdny pobytový tábor, týden příměstak, týden se mnou, týden s tatínkem (povetsinou chalupa v kombinaci s esi. i či cyklo vylety), týden společná dovolená, týden jedna babička, pár dní druhá v kombinaci s nějakou kamarádkou či jinou příbuznou.
Ještě letos chtějí jet stanovat a to fakt netuším, kam to barvu. Možná nějaký víkend.Doma na mobilu fakt přes léto hnít nebudou, kamarádi jsou pryc.

My budeme mít víkendový raft. Jeden den v poledne vyzvedneme raft, pak po vodě do kempu a další den odpoledne vracíme raft v jiném kempu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.6.23 14:09
@Fiveone píše:
My budeme mít víkendový raft. Jeden den v poledne vyzvedneme raft, pak po vodě do kempu a další den odpoledne vracíme raft v jiném kempu.

No u nás je problém spíš ten čas. Víkendy budou hodně ve znamení přebalovani a přesunu odněkud někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.23 14:10
@Kasandra159 píše:
Chudák, tak nudné prázdniny. Moje dítko i ve věku, kdy by mohlo být doma samo, mělo problém nacpat do prázdnin vše, o co mělo zájem. První volné prázdniny jsou až tyto, ale jen proto, že je bude mít jen měsíc a nedaří se mu dohodnout na akcích se spolužáky, ale i tak nebude jen doma.

No a co jsou to ty nenudné prázdniny teda? On na jakékoliv stanování, opékání, pobyt v přírodě protáčí oči a ptá se, kdy už to skončí. Jít s ním do přírody - tak taky pořád jen šílí z hmyzu, vadí mu horko, prudí celou výpravu. Procházet památky nebo atrakce budeme, ale zas s batoletem je to očistec. Sportovní přípravu přes prázdniny mít nebudou. Jet s ním někam na chatu bude to samé co doma - nuda, vyžadování nonstop programu. :nevim: Takže to není k tom, že bych seděla doma a nic s ním nedělala, ale ho nic nebaví. 8o

• Citovat
  • Upravit
53190
26.6.23 14:11

@Svistice Koukám, že to máme zase skoro jako přes kopírák, a to i přesto, že máme děti ve věku, kdy už by nějaký ten týden doma samy „zvládly“. Ale nedělám si iluze, co by tu dělaly :lol: Kamarádi všichni někde v trapu, spolu se spíš rozčilují než zabaví, venku krásně a oni by čuměli půl dne do displejů :mrgreen: Stany jsme už letos 2× zvládli a zakomponujeme i do rodinné dovolené, bez toho by nebylo léto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
26.6.23 14:12

My mame druhaka a dvě mladší, prázdniny mame celkem nabité, syn má týden tábor, tak na 5 týdnů si ho rozeberou babicky, týden jedeme k moři a na zbytek mám vymyšlené výlety (k vodě, zoo, apod). Minimálně dvě menší děti budu mít většinu leta doma, takže stejně musím vymyslet nějaký program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.23 14:13
@Anonymní píše:
No a co jsou to ty nenudné prázdniny teda? On na jakékoliv stanování, opékání, pobyt v přírodě protáčí oči a ptá se, kdy už to skončí. Jít s ním do přírody - tak taky pořád jen šílí z hmyzu, vadí mu horko, prudí celou výpravu. Procházet památky nebo atrakce budeme, ale zas s batoletem je to očistec. Sportovní přípravu přes prázdniny mít nebudou. Jet s ním někam na chatu bude to samé co doma - nuda, vyžadování nonstop programu. :nevim: Takže to není k tom, že bych seděla doma a nic s ním nedělala, ale ho nic nebaví. 8o

A když se ho zeptáš, co by chtěl dělat, tak ti řekne?
Třeba má jen takové to znuděné období, syn ho kolem 8 let měl taky, až jsem si myslela, že na něj jde puberta :P (to jsem ještě netušila, jak jsem byla bláhová, hehe). Ale neříkej, že ho nebaví opravdu NIC? Bazén? Kamarádi? Babička? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
26.6.23 14:14
@Anonymní píše:
No a co jsou to ty nenudné prázdniny teda? On na jakékoliv stanování, opékání, pobyt v přírodě protáčí oči a ptá se, kdy už to skončí. Jít s ním do přírody - tak taky pořád jen šílí z hmyzu, vadí mu horko, prudí celou výpravu. Procházet památky nebo atrakce budeme, ale zas s batoletem je to očistec. Sportovní přípravu přes prázdniny mít nebudou. Jet s ním někam na chatu bude to samé co doma - nuda, vyžadování nonstop programu. :nevim: Takže to není k tom, že bych seděla doma a nic s ním nedělala, ale ho nic nebaví. 8o

Já bych mu nějaký tábor a příměšťák dle oblasti zájmu zaplatila, plus nějaký rodinný pobyt někde, alespoň prodloužený víkend. Prázdniny jen doma a jen s rodinou mi přijdou strašně málo a nezáživné. Když už nic jiného, bude dočasně prudit někoho cizího :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.23 14:15
@unuděná píše:
To myslíš vážně?? 8o
Ty bláho, chudák kluk. Nedělej z něj dospěláka, je to pořád ještě malé dítě. Dala bych ti typy, jak ho doma zabavit třeba než vyjedete na ten výlet nebo návštěvu, ale myslím, že o ně ani nestojíš. Chtěla bys radu, jak ze 7letého dítěte udělat dospělého a samostatného člověka :nevim:

Tak já vím jak zabavit dítě, ale fakt mě nebaví dělat animátora nonstop. Od všech slyším „jedeme na dovolenou a to je tak vše“ a tak se ptám, co teda děti dělají těch zbylých 7 týdnů. 8o

• Citovat
  • Upravit
53190
26.6.23 14:16
@Anonymní píše:
Tak já vím jak zabavit dítě, ale fakt mě nebaví dělat animátora nonstop. Od všech slyším „jedeme na dovolenou a to je tak vše“ a tak se ptám, co teda děti dělají těch zbylých 7 týdnů. 8o

Tak pokud nechceš dělat animátora ty, budeš si ho muset zaplatit, to je jednoduché. Opravdu téměř žádné takhle malé dítě se nezabaví měsíce samo :P A inspirace tu máš, myslím, víc než dost. Taky si ho může na týden vzít na dovču tatínek, to bude pro oba celkem osvěžující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
26.6.23 14:17
@Anonymní píše:

Pokud je chudák zvyklej být každé léto, nejen léto doma, tak se ani nedivím, že není zvyklej na to bývat mimo domov a vše se mu příčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
26.6.23 14:19
@Anonymní píše:
Tak já vím jak zabavit dítě, ale fakt mě nebaví dělat animátora nonstop. Od všech slyším „jedeme na dovolenou a to je tak vše“ a tak se ptám, co teda děti dělají těch zbylých 7 týdnů. 8o

My měli každý rok jasně daný týden v Sárváru a případnou další dovolenou, pokud se do dítka programu vešla, jsme řešili operativně :nevim: Dítko bylo týden u prarodičů a zbytek prázdnin byly tábory, příměšťáky a sportovní soustředění dle výběru dítěte, některé roky muselo něco oželet, aby mohlo vyzkoušet něco jiného, co chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.23 14:19
@unuděná píše:
A když se ho zeptáš, co by chtěl dělat, tak ti řekne?
Třeba má jen takové to znuděné období, syn ho kolem 8 let měl taky, až jsem si myslela, že na něj jde puberta :P (to jsem ještě netušila, jak jsem byla bláhová, hehe). Ale neříkej, že ho nebaví opravdu NIC? Bazén? Kamarádi? Babička? :nevim:

Sám chce na atrakce - lanový parky, aquapark atd. To mu samozřejmě plníme, ale nejde to obden, že jo. Ale on je achopný po prodlouženém víkendu někde takhle další den kňourat, jak nikam nejezdíme a nic ho nebaví. No a kamarádi, těch není nikdy dost a on se nudí už hodinu bez nich, tak to píšu v úvodu - je mi to trapné pořád někoho otravovat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2519
26.6.23 14:21
@Anonymní píše:
Sám chce na atrakce - lanový parky, aquapark atd. To mu samozřejmě plníme, ale nejde to obden, že jo. Ale on je achopný po prodlouženém víkendu někde takhle další den kňourat, jak nikam nejezdíme a nic ho nebaví. No a kamarádi, těch není nikdy dost a on se nudí už hodinu bez nich, tak to píšu v úvodu - je mi to trapné pořád někoho otravovat. :nevim:

Nevím, odkud jste, ale u nás dítko bylo i na příměšťáku v lanovém centru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.23 14:21
@Anonymní píše:
Sám chce na atrakce - lanový parky, aquapark atd. To mu samozřejmě plníme, ale nejde to obden, že jo. Ale on je achopný po prodlouženém víkendu někde takhle další den kňourat, jak nikam nejezdíme a nic ho nebaví. No a kamarádi, těch není nikdy dost a on se nudí už hodinu bez nich, tak to píšu v úvodu - je mi to trapné pořád někoho otravovat. :nevim:

Zaveď mu prázdninový deník - ať si pěkně každý den zapíše, co jste dělali, co se mu líbilo, nakreslí si obrázek. Aspoň nezapomene psát ;) A až bude kňourat, ať si jde zalistovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.23 14:22
@korn123 píše:
Pokud je chudák zvyklej být každé léto, nejen léto doma, tak se ani nedivím, že není zvyklej na to bývat mimo domov a vše se mu příčí.

A já někde píšu, že sedíme celé roky doma? Naopak, cestujeme myslím víc než většina známých, já bych i cestovala víc, ale poslouchat stále jen co není mladému pánovi dost dobré, mě od toho už za ty roky dost odradilo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi