Jaké máte prázdniny s prvňáky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
27.6.23 09:52
@kocourGarfield píše:
@unuděná nenajdeš jednoho kamaráda co je doma?
Ve městě nežiju. Na vesnici i dnes jsou děti v létě doma ( myslím ty které už věkově být mohou ).

Ne, u nas treba ne. Respektive, syn ma jednoho nejlepsiho kamarada, ten je cele prazdniny na taborech a u babicek. Dcera je vetsi extrovert ale i tak se tu s kamaradkami miji :nevim: Praha. Mam pod okny hriste a v lete zeje prazdnotou, i kdyz tam maji k dispozici i vodu a tak. Vsichni jdou minimalne k prehrade, ale spis jsou rozdistribuovani na tech taborech, s rodici na dovce, u babicek atd. My mame k dispozici barak s bazenem a deti se tam spolu zabavi tak dve, tri odpoledne, pak uz se taky nudi :nevim: plus tam musim dozorovat, ani 8 lete dite nenecham v bazene bez dozoru, takze pro me zadna uleva, ze bych si jako sla po svem a mohla je nechat byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
27.6.23 09:59

Zakladatelko, chápu, že tě dítě nejspíš přivádí k zoufalství, ale působíš tu v diskuzi dost ukňouraně a negativně. Tak bych se zamyslela, jestli chlapeček něco trochu nezdědil. Na dětech nás nejvíc rozčilují vlastní ne úplně dobré vlastnosti.

Ty prázdniny ještě ani nezačaly, a ty už jsi z toho v koncích. Za této situace podle mě JE špatně jezdit na dovolenou mimo prázdniny. 8 nebo 9 týdnů volna v kuse je bez programu podle mě fakt hodně. A jak někdo psal, že ho dovolená v létě neláká, že je všude horko a moc lidí - není přece nutné jezdit na jih, je spoustu destinací, kde v létě horko není. A ani ty davy. Navíc, když jsi na mateřské, nemůžeš jet na dovolenou sama s dětmi? Nemusí to být přece nic drahého, prostě jen změnit prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
27.6.23 10:04
@samantafox píše:
Takže ty si tímto velkolepým programem léčíš nějaké komplexy z dětství. To je velice špatně. Naopak, dítě by se v součinnosti s rodiči mělo naučit, že jeho hodnota se neodvíjí od dovolených, zážitků a věci, které má. To je podle mě jeden z velkých úkolů rodičovství. Vždycky totiž bude někdo, kdo byl na delší/dražší/exotičtější dovolené nebo kdo je hezčí a má novější mobil. Život by měl být jenom přiměřená soutěž, a hlavně soutěž sám se sebou, překonávat sám sebe, ne ostatní.

Neléčím a čekají je jen babičky, dědové, výlety a Berounka.Jen prostě vím, jaké umí být děti. V předchozí škole byl syn šikanován už v první třídě a to jen kvůli brýlím a tomu, že přišel do školy v červené bundě(ale klučičí). Děti ve školách hledají občas jakýkoliv rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.6.23 11:24
@unuděná píše:
Tak zakladatelka s tím evidentně problém má, že doma vysí. rá, tak je asi na místě ho zabavit tak, aby bylo spokojené. Ano, jsou děti co klidně stráví prázdniny na zahradě pod stromem s knížkou a budou mega spokojené, ale tenhle klučík to asi nebude :D

Asi tak. Někoho neláká cestovat, výletit, kutit. A někdo to bytostně potřebuje.
Já trávila celé léto s babičkou a dědou na chatě. A ač jsem je i to místo milovala, po měsíci jsem už měla čtení, borůvek, a sem tam koupaliště vcelku plné zuby a byly roky, kdy jsem se na prázdniny těšila jen proto, že nebyla škola. Ale dva měsíce na jednom místě s knihou a vyžitím leda v podobě výletu na větší nákup do krajského města pro mě teda žádný velký vodvaz nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.6.23 11:27
@Svistice píše:
Asi tak. Někoho neláká cestovat, výletit, kutit. A někdo to bytostně potřebuje.
Já trávila celé léto s babičkou a dědou na chatě. A ač jsem je i to místo milovala, po měsíci jsem už měla čtení, borůvek, a sem tam koupaliště vcelku plné zuby a byly roky, kdy jsem se na prázdniny těšila jen proto, že nebyla škola. Ale dva měsíce na jednom místě s knihou a vyžitím leda v podobě výletu na větší nákup do krajského města pro mě teda žádný velký vodvaz nebyly.

Ja travila jako dite vzdy pul prazdnin u znamych na Morave, kde maji rekreacni areal s bazenem. Kdyz se stalo, ze tam zrovna nebyly zadne deti, jen ma o 8 let mladsi sestra, tak jsem se v tomto veku vazne desne nudila. Naopak jak jsem mela kamosku, tak jsme travily klidne 14 dni v kuse v bazene a nepotrebovaly jsme animovat, pouze lehce dozorovat;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.23 11:32
@Hibou píše:
Zakladatelko, chápu, že tě dítě nejspíš přivádí k zoufalství, ale působíš tu v diskuzi dost ukňouraně a negativně. Tak bych se zamyslela, jestli chlapeček něco trochu nezdědil. Na dětech nás nejvíc rozčilují vlastní ne úplně dobré vlastnosti.Ty prázdniny ještě ani nezačaly, a ty už jsi z toho v koncích. Za této situace podle mě JE špatně jezdit na dovolenou mimo prázdniny. 8 nebo 9 týdnů volna v kuse je bez programu podle mě fakt hodně. A jak někdo psal, že ho dovolená v létě neláká, že je všude horko a moc lidí - není přece nutné jezdit na jih, je spoustu destinací, kde v létě horko není. A ani ty davy. Navíc, když jsi na mateřské, nemůžeš jet na dovolenou sama s dětmi? Nemusí to být přece nic drahého, prostě jen změnit prostředí.

Chlapeček hlavně zdědil kombinaci babičky a dědy - potřebuje neustále zábavu a pozornost, ale nic mu není dost dobré. Takže krapet na palici. Pak něco s takovým dítětem dělejte. :P Jistěže můžu jet na dovolenou sama s dětmi, ale na to jsem se neptala. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
33005
27.6.23 11:39
@Anonymní píše:
Chlapeček hlavně zdědil kombinaci babičky a dědy - potřebuje neustále zábavu a pozornost, ale nic mu není dost dobré. Takže krapet na palici. Pak něco s takovým dítětem dělejte. :P Jistěže můžu jet na dovolenou sama s dětmi, ale na to jsem se neptala. :mavam:

Mám velmi společenské děti. Tudíž vím, že prostě děti potřebují děti. Takže jim holt platím ty tábory (byla by za to rodinná týdenní dovolená v tuzemsku), protože přes léto tu chcíp pes a pokud by neměli společnost, tak bych byla po pár dnech na provaz.
Na chatě když dorazí vnouče od sousedů, tak děti okamžitě pakujeme za ním nebo kloučka zveme k nám.
Cítím harantum nesdělují heslo k WiFi a naše děti mají limity, takze jim nic jiného, než zabavit se spolu nezbývá. A umí si vcelku poradit, někdy to teda konci bahenní jámou v trávníku nebo orvanymi kytkami, protože je treba nakrmit dinosaura, ale neprudi s tím, že se nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
27.6.23 11:41
@Anonymní píše:
Chlapeček hlavně zdědil kombinaci babičky a dědy - potřebuje neustále zábavu a pozornost, ale nic mu není dost dobré. Takže krapet na palici. Pak něco s takovým dítětem dělejte. :P Jistěže můžu jet na dovolenou sama s dětmi, ale na to jsem se neptala. :mavam:

V tom případě je ale zaplacení za to, aby mu pozornost a zábavu věnoval alespoň část prázdnin někdo cizí, přece vhodné řešení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7392
27.6.23 11:48

Právě zatím plánujeme hlavní dovolenou na léto, protože to potřebuji vykrýt aby nebyla pak doma sama a nemusela řešit hlídání… až bude straší asi taky pojedu raději v červnu na dovolenou. Noo jinak bude s tchýní asi dva týdny dokupy, pak týden s mým otcem a jeho ženou, pak příměstský tábor, a já mám ty dva týdny dovolené v srpnu s manželem. Plus asi vezmu ještě týden v červenci… a ještě vlastně dva týdny bude s dcerou u manžela, ta taky dojede. Ale tak jak čtu že jsi doma na mateřské tak no problem, nee? Až budeš v práci to bude starost teprvé…za mě když mám ještě malé děti tak raději dovoleno plánuji na léto kdy není škola… hned je týden zábavy na víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
27.6.23 11:56
@Anonymní píše:

Pochopila jsem to tak, že chceš vědět, jak zabavit o prázdninách dítě. Jet na dovolenou by byla možnost, jsi na mateřské, času máš spoustu. Ale ty jsi asi spíš chtěla vědět, jak to udělat, abys dítě bavit nemusela, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.6.23 12:00
@Fiveone píše:
Neléčím a čekají je jen babičky, dědové, výlety a Berounka.Jen prostě vím, jaké umí být děti. V předchozí škole byl syn šikanován už v první třídě a to jen kvůli brýlím a tomu, že přišel do školy v červené bundě(ale klučičí). Děti ve školách hledají občas jakýkoliv rozdíl.

No asi si měla pořídit model, co stráví celé léto u knížky a bude spokojený. Jinak jako fakt nevím. Sedmiletých děti, co si vydrží hrát samy celé dny v létě asi mnoho nebude. :think:
Jako nemusel by negovat matčiny snahy o program, ale prostě sedmileté dítě jen samo se sebou bez asistence další osoby prostě funguje jen velmi velmi omezene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.6.23 12:25
@Anonymní píše:

Musim rict, ze o svem synovi pises opravdu osklive, takhle to pusobi, jako bys chtela, aby ti proste dal pokoj a nemusela jsi na nej vynakladat zadne usili, natoz penize. Tipuju, ze mladsi dite je temer bezudrzbova holcicka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15295
27.6.23 12:34
@Anonymní píše:

Málokteré 7lete dítě se zabavi samo na cely den. Většinou jsou děti společenské a nejlépe se zabavi s kamarády, to pak ani nemusi byt speciální program. když je s kým si hrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.23 12:44
@unuděná píše:
Musim rict, ze o svem synovi pises opravdu osklive, takhle to pusobi, jako bys chtela, aby ti proste dal pokoj a nemusela jsi na nej vynakladat zadne usili, natoz penize. Tipuju, ze mladsi dite je temer bezudrzbova holcicka :roll:

Tak to tipujes špatně. Mladší je klasické batole, které neustále padá, spí tak 20 minut za den a celou procházku se ti vzpouzí v náručí, protože nechce být ani v kočárku ani nikde jinde. Takže jít s nimi kamkoliv, do toho ještě slušně konverzovat s kámoškou, aby se starší syn nenudil, je pro mě takové malé peklíčko. Ale jinak si nestezuju. Jsem přece na mateřské a to si přece nemám na co stěžovat. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
53190
27.6.23 12:46
@Anonymní píše:
Tak to tipujes špatně. Mladší je klasické batole, které neustále padá, spí tak 20 minut za den a celou procházku se ti vzpouzí v náručí, protože nechce být ani v kočárku ani nikde jinde. Takže jít s nimi kamkoliv, do toho ještě slušně konverzovat s kámoškou, aby se starší syn nenudil, je pro mě takové malé peklíčko. Ale jinak si nestezuju. Jsem přece na mateřské a to si přece nemám na co stěžovat. :mavam:

Takze jsi vyrizena z deti a misto, aby sis to ulehcila a aspon starsiho na prazdniny vylifrovala nekam, kde se bude bavit a bude mit rozumny program a ty si trochu odpocines, tak ocekavas, ze bude starsi rozumny a zabavu si najde sam. Ja vlastne nejak nechapu, co bys tu chtela poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí