Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sirikit píše:
Právě, takové mám našité krásné designové.
Jsem trpce zklamána a asi budu ještě pár let panikařit.
ted jsem četla, že na podzim čekají druhou vlnu, covid v kombinaci s chřipkou a spalničkami
Takže nezoufej, tvá roušková sezona ještě přijde
![]()
@pe-terka píše:
ted jsem četla, že na podzim čekají druhou vlnu, covid v kombinaci s chřipkou a spalničkamiTakže nezoufej, tvá roušková sezona ještě přijde
![]()
Ta první mě zaskočila nepřipravenu, takže jsem horko těžko sháněla vhodné, slušivé látky na roušky. Ale teď vím, co čekat, takže zhruba v srpnu nakoupím po dvaceti cenťákách elegantní látky, ladící s mými podzimními a zimními outfity, něco s vločkami a norským vzorem
a při všech dalších pandemických vlnách jsem v oukeji. ![]()
Ovšem nejvic mě naprdne, až já si za ranec nechám ufiknout ty sysly a v ten moment uzákoní roušku povinně na další tři roky.
![]()
@sirikit píše:
Ta první mě zaskočila nepřipravenu, takže jsem horko těžko sháněla vhodné, slušivé látky na roušky. Ale teď vím, co čekat, takže zhruba v srpnu nakoupím po dvaceti cenťákách elegantní látky, ladící s mými podzimními a zimními outfity, něco s vločkami a norským vzorema při všech dalších pandemických vlnách jsem v oukeji.
Ovšem nejvic mě naprdne, až já si za ranec nechám ufiknout ty sysly a v ten moment uzákoní roušku povinně na další tři roky.![]()
![]()
já bych s tím odstranováním syslů ještě takticky vyčkala..Totéž bych radila i ženám, které plánují plastiku nosu a náhubková móda jim hraje do karet. Jak tak čtu tvoji kreativní přípravu na budoucí rouškovou sezonu, budeš těžce in. Závistí zezelená i Čaputová ![]()
@Hanka1 píše:
Mas recht! Na vas dve jsem uplne zapomnela, zvlast z letniho sexy dirkovaneho outfitu Mango_Lassi jsem vedle![]()
a tobe ta ofina teda sekne! Šmrncovní baba!
![]()
Dík moc, vím, že jsou ještě trochu rezervy, ale takhle už jsem spokojená. Je fajn mít vedle sebe super lidi jako jsi ty, kteří se nebojí druhého pochválit!
![]()
I zmalované ženy nebo po kosmetické úpravě, které na pohled působí jako fifleny, nejsou všechny stejné. Některé se bojí vzít do ruky vařečku, nebo nedej bože třeba vidle, nebo hrábě
U nás doma by tohle neprošlo. Musíš pracovat, umět se postarat o rodinu a zvířata, být přitom upravená.
Já třeba musela vařit mladším bráchům od dvanácti let, protože mamka dělala na směny a taťka kamioňák věčně nebyl doma.. Teď s mužem máme barák, zvířata, zahradu, tak taky denně pracujeme kolem toho…
Třeba moje náctiletá neteř taky na první pohled může působit jako fiflena, ráda se maluje, barví vlasy, používá make up- ale doma pomáhá, vaří, peče, ani zvířat se nebojí, jde k praseti nebo býkovi a vykydá hnůj a nakrmí je…
A naopak její kamarádka, chodí neupravená, mastné vlasy, a doma jen sedí na PC..
@sirikit
Venku taky budu nosit ladící roušky s oblečením, v práci používáme v lepším případě respirátor a jinak bílé šité roušky, které snesou vyvaření i delší dobu..
A přesně, na podzim odstranit syslíky a pak to schovat pod roušky
![]()
@pistalka1974 píše:
I zmalované ženy nebo po kosmetické úpravě, které na pohled působí jako fifleny, nejsou všechny stejné. Některé se bojí vzít do ruky vařečku, nebo nedej bože třeba vidle, nebo hráběU nás doma by tohle neprošlo. Musíš pracovat, umět se postarat o rodinu a zvířata, být přitom upravená.
Já třeba musela vařit mladším bráchům od dvanácti let, protože mamka dělala na směny a taťka kamioňák věčně nebyl doma.. Teď s mužem máme barák, zvířata, zahradu, tak taky denně pracujeme kolem toho…
Třeba moje náctiletá neteř taky na první pohled může působit jako fiflena, ráda se maluje, barví vlasy, používá make up- ale doma pomáhá, vaří, peče, ani zvířat se nebojí, jde k praseti nebo býkovi a vykydá hnůj a nakrmí je…
A naopak její kamarádka, chodí neupravená, mastné vlasy, a doma jen sedí na PC..
Běda ženě, která se osvědčí.
![]()
Poslední, co by mě napadlo, vůbec v diskusi o vzhledu, je inzerovat svoji potenciální praktickou využitelnost, to víš že jo. ![]()
@sirikit píše:
Běda ženě, která se osvědčí.![]()
Poslední, co by mě napadlo, vůbec v diskusi o vzhledu, je inzerovat svoji potenciální praktickou využitelnost, to víš že jo.
Já to myslela obecně, ne jenom na mě
Je fakt, že lidi mají tendence škatulkování…i já občas tohle dělám, a je to chyba.
@pistalka1974 píše:
Já to myslela obecně, ne jenom na měJe fakt, že lidi mají tendence škatulkování…i já občas tohle dělám, a je to chyba.
To je v pořádku, proč by?
Jestli je dobrým zvykem škatulkovat, že přírodňačka v T-triku a teplákách je dobrá hospodyňka, vhodná do kuchyně i k pluhu a fifla na jehlách, v pouzdrovkách, s vyžehleným xichtem a vkusným make-upem je vhodná akorát pro pěkné chvíle, na večeře, wellnessky, příjemně strávenou dovču a do postele, hádej, v jaký já chci být škatuli?
![]()
@pistalka1974 píše:
Já to myslela obecně, ne jenom na měJe fakt, že lidi mají tendence škatulkování…i já občas tohle dělám, a je to chyba.
tak je samozrejme fajn byt zenou do nepohody… nicmene pokud nemusim tak nevařím, rozhodne to neni moje hobby a rozhodne si s chlapem a detma radeji zajdeme nekam na zahradku a udelame si pekny vecer venku. Chlapa potesi vic kdyz se upravim a jdem mezi lidi než kdyby doma rizek. Jist se samozrejme musi a snazime se jist zdravě i k tomu vest děti ale není třeba kvuli tomu trávit hodiny u plotny když je venku krásne. to nam prijde oboum jako ztrata casu
@axelina to máš pravdu, a rozumný mužský tohle umí pochopit. Já se snažím vařit taky rychle a zdravě, dá se to, když máš zahradu, tam najdeš plno surovin. A klidně i doma můžeš být upravená..My jednou za týden, jak nám čas dovolí ( můj je pendler), tak si taky zajedeme někam na večeři nebo do kina, divadla aj. Líbí se nám i muzikály. Teď to zatím moc nejde, snad ta pandemie trochu povolí..
@pistalka1974 píše:
@axelina to máš pravdu, a rozumný mužský tohle umí pochopit. Já se snažím vařit taky rychle a zdravě, dá se to, když máš zahradu, tam najdeš plno surovin. A klidně i doma můžeš být upravená..My jednou za týden, jak nám čas dovolí ( můj je pendler), tak si taky zajedeme někam na večeři nebo do kina, divadla aj. Líbí se nám i muzikály. Teď to zatím moc nejde, snad ta pandemie trochu povolí..
jj zijeme jen jednou…ja žiju ve meste kde je krasnych hospudek restauraci a kavarnicek opravdu hodne… snažime se doma travit co nejmene casu, jsme rádi mezi lidmi. deti mezi detma… takže domu se chodime vícemene vyspat. Nekdy samozrejme jsme doma víc když leje nebo jsou deti nemocny…to sipak i to vaření a pečení vyložene uživám…ale zadna povinnost, zadny stres… my se rozhodli pro bydleni v byte prave proto že dum je moc nakladny a že nechceme travit cas sami doma… že ty finance radeji „prožereme“ a uzijeme si je.