Do čeho se vyplatí investovat?- oblečení, elektronika, úklid...

Anonymní
26.2.19 22:33

Určitě se vyplatí investovat do pozemků, nemovitostí a některých cenných papírů

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31721
26.2.19 22:35
@Viktorka2017 píše:
Zdravím holky :mavam:
No, zajímá mě, do čeho se vyplatí investovat větší peníze a do čeho je to zbytečné, jde mi celkově - nádobí, oblečení, boty, elektronika, vybavení do bytu, úklid atd.? :nevim:
Nějak jsem uvážila, že do bot bych klidně vrazila dost, ale do čeho se to vyplatí a popř poradíte prosím i značky? :think:

Jde ti jenom o kvalitu? Za mě primárně opravdu trvanlivé věci nebo tam kde oceníš kvalitu - nábytek, auto,… ale záleží na tvých preferencích a co vlastně využiješ. Někdo rád nosí stejné oblečení 10 let, někdo to střídá každý rok (tak tam nemá cenu investovat větší obnos), někdo i ten nábytek rád střídá. Někdo je naopak rád, když jednou dobře pořídí a pak je to s ním desítky let. Stejně tak někdo využije kvalitní elektrotechniku (audio stojí strašně moc, počítač je taky občas bezedná jáma… ale pokud to nevyužiješ, tak je opět zbytečné investovat)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
26.2.19 22:42

ja si rada připlatim za kvalitu u věci, které chci na dlouho - a to ja vyžadují prakticky u vseho ;) základní kousky obleceni, boty, nabytek, atd. nicméně jako první nabytek do bytu jsme pořizovali levný ala ikea, neb jsme předpokládali zničeni detma - i kdyz cíleně se u nas nabytek ničit nesměl, proste utrpěl. později, az deti trosku povyrostou, budeme nechávat dělat vse nove a dobre. jinak značky - boty treba vasky, el naturalista, birkenstock. obleceni mam dost ,,na zakazku”, tak to ti neporadím, ale skvele a trvanlive basic kousky mam z c&a - trička, mikiny. kalhoty orsay - kupodivu stridam dvoje uz třetím rokem a neni na nich znát opotřebení.

• Citovat
  • Upravit
Janli
26.2.19 22:58

My máme doma poměr cena/užitná hodnota a podle toho se řídíme. Investujeme do kvalitního oblečení. To většinou najdeš v sekáčích, protože jeho kvalita už byla prověřena předchozím uživatelem :mrgreen: . Elektroniku, nádobí a vůbec vybavení domácnosti kupujeme dražší a kvalitní. Chceme, aby vydrželo roky. Kupodivu tím dost ušetříme :palec: . To vše vyjma nábytku. Ten kupuju v bazarech za hubičku a opravuju a upravuju pro moje potřeby.

• Citovat
  • Upravit
9148
26.2.19 23:22

@Janli ja mam s tim nabytkem hruzu ze štěnic se přiznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.2.19 23:34

@Tarjei To já taky. Kupuju pouze dřevěný nábytek, nepolstrovaný a v malé dílničce mimo dům projde dekontaminací. Navíc ho prakticky vždycky lakuju nebo natírám. Tak to už ty bestie nemají šanci přežít. Jako gauč bych si domů nekoupila…

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.2.19 00:46

Pro mě je nejlepší investice do vzdělání ditete6, cestování, zážitků… To jsou věci, co nám totiž nikdo nikdy nevezme.
Pak následuje bydlení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová